Hava Durumu

Kovboya boykot!

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 08:07

Bizim kuşak okumaya Teksas, Tommiks'le başlamıştı.
İzlemeye de herhalde pazar sabahları TRT'de yayınlanan 'kovboy' filmleriyle.
Ta siyah-beyaz televizyon günlerinden beri, çok sağlam mazeretimiz olmadıkça, hep geçtik TV karşısına. Bir pazar sabahı bari uyuyalım, yataktan erken kalkmayalım demediysek, tek neden bu 'western kuşağı'ydı.
Geçen pazar günü, yani 26 Ağustos 2018 bir milat oldu. Siyah-beyaz ekran günlerinden bu yana devam eden bir 'TRT geleneği'ne son verildi. O pazar günü kovboy filmi yayınlanmadı.
Kurum resmi bir açıklama yapmadı ama bu tasarrufun, bu aralar ABD ile 'papaz' olmamızdan kaynaklandığı söyleniyor.
Yani, 'sen ABD'nin malını boykot ediyorsun ama resmi kanalında hâlâ Amerikan malı film oynuyor!' denmesin hesabı...

'Bu kasaba ikimize dar'

Aslında itiraf etmek gerek. Televizyon dünyası, 'western' düzeyini çoktan aştı. Şimdi öyle diziler ve filmler var ki ortalıkta, bir bölümü bitirip yatayım diyorsun, öyle bir yerde bitiyor ki dizi, gelecek bölümü izlemeden edemiyorsun. (La Casa De Papel misal son favorim. İlk sezon 13 bölüm, ikinci sezon 6 bölüm. Tamamını iki gecede hallettim!)
Ve fakat günümüz standartlarına göre görece 'kalitesiz' gibi görünse de, hatta çoğu filmi ikinciye üçüncüye izliyor olmaktan dolayı ne olup biteceğini bilsek de...
Ben ve benim kuşağımda tuhaf bir alışkanlık olmuştu, kovboy filmleri.
Haydutların treni soymak için raylara ağaç kütüğü devirmesini, hazır 'saloon'da kavga çıktı hesabı önüne gelenin birbirine yumruk atmasını, düello öncesi yaşanan gerilimi, kasabaya kötü karakterli bir silahşör geldiğinde ahalinin ona ürkek ve korkak nazarlar atmasını, ıssız ve tekinsiz kasabaların toprak yollarında uçuşan diken toplarını vs vs..
Özlemeyeceğiz desek yalan.

O da Türk çıktı!

Kızılderililer Türk çıktı, İsveçlilerin ataları Türkmüş, İspanya gizli servisi uzaylıların aralarında Türkçeye yakın bir dille anlaştıklarını saptamış, Yunanistan Başbakanı Çipras Babaeskili'ymiş, popçu Adele Türk çıkmış, Tom Hanks'ın karısı Türkmüş ama saklıyormuş, Alman filozof ve edebiyatçı Goethe haçlı seferleri sırasında esir alınıp Almanya'ya götürülen bir Selçuklu subayının soyundanmış. (Elvis Presley'i zaten biliyorsunuz.)
Arkadaşlar bu listeye dün biraz zorlama da olsa, Vladimir Putin'i eklediler!
Asıl adı da Veli Demir Piton'muş. Adanalı olup Rusya'da Türk ajanlığı yapıyormuş.
(Piton diye Türk soyadı mı olur, Potin desenize şuna!)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.