Hava Durumu

Mudanya: Hafta içi ilçe, hafta sonu büyükşehir!

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 07:58

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ASTV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nda konuğumuzdu. Sorular sorduk, yanıtlar aldık.
Diğer köşelerde de yayınlanacağı, ayrıca haberinin de yapılacağı düşüncesiyle sadece 3 konuyu mercek altına alıyorum:
1. Mudanya'da parkların tapuları çocuklara verilmiş. Başka deyişle Mudanya'nın parkları çocuklara emanet edilmiş. Böylece çocukların parkları sahiplenmesi istenmiş. Diyor ki Türkyılmaz:
'Çocuklar bu parklar oyun bahçeleri sizin, sahiplenin! Sizin gibi çocuklarınız da ilerde bu parklarda oynayabilsinler.'
Ve şu lafı aklımdan hiç çıkmayacak:
'Kötü amcalar gelip buraları betonlaştırmasınlar!'
2. Mudanya hem yaz ve kış hem de hafta içi ve hafta sonu nüfusu değişkenlik gösteren bir ilçe. Başkan bu durumu 'Hafta içinde ilçeyiz, hafta sonunda büyükşehiriz!' diye niteliyor. Çünkü yaz nüfusu 500 binleri buluyor. Hafta sonları ise örneğin 150 bin aracın ilçeye giriş yaptığı sayılmış. Bazı hafta sonlarında nüfusun 2 milyona dayandığı da görülmüş.
3. Mudanya, kuzey Anadolu fayı orta kolunda yer alıyor. Yani deprem riski her zaman Demokles'in kılıcı gibi tepede! Belediye 50 bin lira verip 4 deprem öncü izleme istasyonu almış. Erken uyarı sistemi görevi yapan bu istasyonlar AFAD'ın hizmetine verilmiş.
Bu şu demek: Allah göstermesin, olası bir deprem bir hafta öncesinden bilinecek.
Başkan erken uyarı sistemlerinin, 'bu zamazingolara kaç para verildi?' diye eleştirilmesine çok kızmış. İnsan hayatı söz konusu olduğunda paranın önemi olmadığını düşünüyor çünkü. '50 bin lira değil, 50 milyon dolar bile olsa insan canından değerli mi!' diyor.

'BİZ BU ŞEHRİ BÜYÜTECEĞİZ!'

Sözmez Medya'ya yeni yıl ziyaretleri sürüyor. Son konuğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tı. Aktaş'la yaptığımız sohbetten aklımızda kalanlar şöyle:
Darmstadt, 1973'ten beri Bursa'nın kardeş kenti. Aradan 45 yıl geçti. Darmstadt yerinde sayarken biz 3 milyona dayandık. Bursa'yı daha da büyüteceğiz. Önümüzdeki yıl 3 milyonu geçeceğiz!
Trafikte Amsterdam modelini uygulayacağız ve Bursa'nın ulaşım sorununu halledeceğiz. Acemler Kavşağı'nı çözeceğiz.
Stadyumu oraya yapmak hataydı, şimdi olsa yapmazdık.
Yerel seçim süreci ocak ayında hızlanır. Henüz aday olarak karşıma çıkmış kimse yok. Mustafa Bozbey'le medeni biçimde görüşüyor, konuşuyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.