Hava Durumu

Öteki tarafta yargılanayım!

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 08:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşımda bulunan sanık, 1 yıl 3 aylık hapis cezası paraya çevrilince, 'Cezamı ahirette almak isterim. Burada ceza almak istemiyorum' demiş.
Nasıl talep?
Bana makul geldi.
Mahkemenin verdiği bir cezaya ilk kez 'dünyevi/ uhrevi' bir ayrım yapıldığını görüyorum.
Çok dinli demografilerin hakim olduğu kimi coğrafyalarda 'çoklu hukuk sistemi' olduğunu duymuştuk ama, 'öte tarafta yargılansaydım iyiydi' yaklaşımını ilk kez görüyoruz.
Sanık savunmasında, suçu 'akıllı telefon yüzünden' işlediğini de savunmuş ve 'Bunları def etmek lazım yazacaktım, klavye (linç etmek) diye çevirmiş. Klavye hatası!' demiş.
Şu okuduklarım da makul geldi.
Hatta şunu da diyebilirdi:
Kılıçdaroğlu'nu linç etmek isteyenler serbestken, 'linç etmek lazım' diyenin hapis cezası almasını vicdanınıza havale ediyorum hakim bey!'
Meraklısına: 1 yıl 3 ay hapsin TL karşılığı kuru, 9 bin lira!

KIRGIZİSTAN'A CAMİ YAPMIŞIZ!

Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Bişkek Müftülüğü'nün iftarına katılıyor.
Büyükelçi bir bakıyor ki, FETÖ'cü Orhan İnaldı da davete katılmış.
Hiddetleniyor ve Bişkek Müftülüğü'nün yetkililerine çıkışıyor:
'Biz buraya 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız. Siz buraya FETÖ terör örgütünün başını nasıl çağırırsınız?'
Devam ediyor Büyükelçi:
'Ramazanda bu yapılır mı? Ya Türkiye'yi ya da terör örgütünü seçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile teröristi aynı yere koyuyorsunuz. Bu insan müslüman değil. Ben şimdi Cumhurbaşkanı'na söyleyeceğim.'
Bir insanı niye elçi yapıp başka ülkeye göndeririz? Birçok işlevinin yanı sıra, bizi temsil etsin, olaylar karşısında bizim verebileceğimiz ortalama tepkileri versin diye değil mi?
İşte buyurun size gerçek bir elçi!
Not: İtiraf edin, ben burada ne anlatırsam anlatayım aklınız 35 milyon dolarlık camiye takıldı değil mi? Haklısınız. Okuyucu insanı bazen böyle kendi kafasına göre takılabiliyor.
Şimdi ben ne anlatırsam anlatayım burada, sizin kafa takıldı 35 milyon dolara!

TURGAY ERDEM'E 1 SORU 1 CEVAP...

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'le eski belediye başkanı Mustafa Bozbey'in arasının bozuk olduğu yolunda söylentiler dolaşıyor kulislerde. Dün gazeteye gelen Erdem'e yekten sorduk. İşte soru ve Erdem'in verdiği yanıt:
- Bozbey ile aranız iyi değil mi? Herhangi bir problem var mı?
'Herhangi bir problem yok. Ekip aynı ekip sadece görev tanımlarında bazı değişiklikler var. Hiç kimsenin işine son vermedik. Daha yetkin ve daha yeterli arkadaşlarla bu dönemde çalışmak için karar aldık. Değişimler bu dönemlerde yapılır. Seçimden hemen sonra yapılması gereken çalışmalar.
Muhtemelen sayın Bozbeyde Nilüfer'de tekrar başkan olsaydı bu konuyla ilgili aynı türde bir davranış biçimi içinde olurdu. Daha önce çalıştığımız arkadaşlar benim 15 yıldır beraber çalıştığım arkadaşlarım. Hepsi yetkin yeterli daha önceden de söylediğim gibi bakmakla görmek arasında fark var. Aynı kişiler aynı yere baktığında hep aynı şeyi görüyor. Biz farklı bir bakış açısıyla daha fazla bir etki alanı yaratabiliriz. Görüşlerimizi değiştirebilir ve bununla ilgili eleştirileri ve bakış açılarını buna göre değiştirebiliriz. Bir sinerji gerekiyor. Bu tür dönüşümler bir sinerji yaratır. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Kimseyi silmek gibi, daha önce arşivinizi yok etmek gibi bir muradımız yok. Bozbey'den aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz...'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.