Hava Durumu

Sporlu bakteriyle uğraşmak zor...

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 08:11

Siz de benim gibi 'sporlu bakteri' ifadesine Fransızsanız, 'Ee haliyle yani, hem bakteri hem spor yapıyor, bizi yener!' duygusu sizde de oluşmuş olmalı. Yazıya şakayla girdik ama durum ciddi.
Adı sanı unutulan bir hastalık peydah olduğuna, ne peydahı resmen hortladığına göre, azıcık kaygılanmak doğal hakkımız.
Bu arada 'Hortladı' lafı en çok 'sporlu bakteri' türlerinden biri olan şarbona yakışıyor.
Çünkü öldü gitti, bir daha adı sanı anılmaz sanıyorsun, küt bir bakıyorsun gündem olmuş, yatıp- kalkıp onu konuşuyorsun.
Google'a 'şarbon ve hortladı' yazdım, gelenlere bak:
Şarbon hortladı, şarbon Karadeniz'de hortladı, Bingöl'de şarbon hortladı, Göç dalgasıyla gelen hastalıklar hortladı, şap yeniden hortladı, (bu da araya karışmış), Kazakistan'da şarbon hortladı.
Gelelim hortlama ameliyesini neden şarbona yakıştırdığıma.
Buyurun şarbon gibi 'sporlu bakteriler'i anlatan kan donduran şu ifadelere:
'Olumsuz çevre koşullarına dayanabilirler... Form değiştirebilirler... Çok dayanıklıdırlar... Kaynatma sıcaklığında, hatta 140-180 derece santigrat gibi yüksek sıcaklıklara bile (bir süre) dayanabilirler. Şarbon sporları toprakta, suda çok uzun süreler, bazen yüzyıllar boyunca canlılıklarını koruyabilirler...'
Sen yüzyıllarca bekle, nihai amacın bir canlının vücuduna girip onu hasta etmek olsun.

HER İKİZ ŞAPKA TAKMAZ!

Kanada'da yaşayan 25 yaşındaki Schell Osoyoos isimli hanım kızımızın golf kulübündeki garsonluk işinden sutyen takmayı reddettiği için kovulduğunu öğrenince, rahmetli meslektaşım Fikri Nafiz Ayyıldız'ın 'Sosyal İçerikli Memeler' isimli kitabı geldi aklıma.

Sutyen yüzünden işinden olan kardeşimiz konuyu mahkemeye taşımış.
Büyük ihtimal kazanacak. Çünkü geçmişte bir fast food zinciri çalışanı da yine sutyen meselesinde dava kazanmıştı. Konuyu burada gündeme getirmemizin amacı, ayrımcılığın dünya genelinde geldiği noktaya dikkat çekmek. Bizde henüz bu konular ne yazılıyor, ne konuşuluyor. Ama bakmasını bilene, bu da bir tür insan hakkı ihlali. Konu, 'Meme benim değil mi ister sutyen takarım istersem takmam'dan da ibaret değil. 2016'da Kanada'nın Ontario kentinde İnsan Hakları Komisyonu, cinsiyetçi giysi yönetmeliklerinin kaldırılması yönünde çağrı yapmış. Çağrıda, 'Kadınlar yüksek topuk ya da kısa etek gibi rahatsızlık verecek giysilerle çalışmaya zorlanamaz' denmiş. Hasılı, kim nasıl isterse giyinsin kardeşim ve...
Kimse kimsenin ne giydiğine, (hele de iç çamaşırlarına) karışmasın please.

VAR-YOK PUAN DURUMU

Fener, bizi yendiği halde altımızda. Çünkü bizden başka herkese yenildi. Bize de yenilmişti ama 'VAR' devreye girdi. Dışarıdaki pozisyona içeride gibi penaltı çalındı. Bizim penaltılar ise mecazi anlamda 'çalındı!' ve... Fener tek 3 puanı bizden aldı. Buna rağmen en kötü sezon başlangıcı yaptığından söz ediliyor. Sezon sonunda şöyle bir puan durumu çıkarılmasını öneriyorum:
'VAR'lı puan durumu, 'VAR'sız puan durumu.
Bakalım bu VAR kimlere var!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.