Hava Durumu

Uyduruk videoyu herkes paylaştı!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2018 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 08:18

Öyle bir dijital çağda yaşıyoruz ki artık. Olmamışı olmuş gibi göstermek, çocuk oyuncağı. 'Avatar' filminin, 'Titanic' filminin falan görsel efektlerinin bir bilgisayar ekranı marifetiyle kotarıldığını bilin! 'Blue box' diye 'green box' diye öyle teknolojiler var ki, adam bomboş bir odada dolaşıyor, siz onu dayalı döşeli bir evde cirit atıyor sanıyorsunuz.
Hasılı adamın birinin elde silah bir yakınınıza ateş ettiğini bile izleseniz videoda, olayı teyit etmeden rövanşa kalkışmayın.
Sanal dünya yalan dünya.
Dedikten sonra gelelim Atatürk'ün yüzyılın lideri olduğuna ilişkin o yalan videoya.
Michelle ile Barack Obama oturuyorlar sahnede, seyirci dolu bir salonda. Ve bir perde indiriliyor yüzyılın lideri bu kişi oldu diye. Perdenin altından Atatürk çıkıyor.
ABD'liler bile Atatürk'ün hakkını verdi bizimkiler henüz değerini anlamadı minvalinde sosyal medyada dönüp duruyor bu video.
Kim hazırladıysa bu yalan videoyu, Atatürk'ün buna ihtiyacı var sanıyor olmalı.
Sözün özü, bugün Atatürk olur, yarın bir başkası.
Ekranda gördüğünüz her şeye inanmakta tereddüt edin bence, çok gerçekçi görünse bile.

NEZİH DİMİLİ'NİN KOLTUĞU...

90'lı yılların başı. Rahmetli Nezih Dimili Gemlik belediye başkanı.
Bir gün makam odasının kapısından içeri bir üniversite öğrencisi giriyor. Ve başkanla öğrenci bir süre görüşüyorlar. Bu yeni yetme hukuk öğrencisi kim biliyor musunuz?
Bugünün Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz.
AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nda son konuğumuz Refik Yılmaz'dı. Programdan sonra Baia Hotel'de çay- kahve sohbeti yaparken laf arasında konusu geçti.
Refik Yılmaz genç bir öğrenci olarak Dimili'yi ziyaret ettiği gün oturduğu makamdaki koltuğun halen kendisi tarafından da kullanıldığını söyledi.
Dimili'den sonra çok belediye başkanı geldi geçti o makamdan ama koltuk makamdaki konumunu hep korumuş. Ne diyelim, döşemeci abimize helal olsun.
Vakti zamanında hakikaten sağlam iş çıkarmış.
O makam kim bilir kaç kez tefriş edilmiştir ama kimse yıllara meydan okuyan ve sağlamlığını koruyan ziyaretçi koltuğunu atmaya kıyamamış demek ki.

ÇAY-SİMİT KAHVALTISI DA MI?

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, resmi kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasını yasaklamış ve bu yasağa uymayanların fotoğraflanıp kendisine bildirilmesini istemiş. Mesaiyi sakatlayacak biçimde kekli börekli hatta sucuklu yumurtalı kahvaltı yapan herhalde hicbir devlet dairesinde yoktur. Olursa ve kahvaltı da uzarsa, vatandaşın işi aksar, hizmetin kalitesi düşer, herkesin sinirleri bozulur vs.
Ve fakat bu yasağın mutlaka bir istisnası olmalı bence. Misal adam bekar, daireye gelirken fırından bir poğaça veya simit aldı, onu çay veya kahve eşliğinde gömüyor diyelim.
Ayıp olmaz mı bu garibanın kahvaltı sebebiyle ihbar edilmesi.
Kamuda verimliliği düşüren bir kamyon gerekçe bulunabilecekken, böyle hafif konularda yasak konması çok anlamlı değil bence.

NE DEMEK 14 BİN!

İstanbul'da yapılan bir operasyonda tamı tamamına 14 bin parça tarihi eser ele geçirilmiş. 14 bin parça dile kolay. Bu ülke tarihi eser konusunda ne kadar verimli ki, bir operasyonda 14 bin eser ele geçirilebiliyor. 14 bin parça, sergilenmeye kalkılsa, en az 14 müzeyi doldurur, hatta artar.
Bu kadim toprakların şansı işte. 14 bin tarihi eseri bir arada göremeyen o kadar ülke vardır ki dünyada. Bizde tarihi eser bol, bu yüzden önemsenmiyor belki de. Yazık bu ülkeye!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.