Hava Durumu

Yalancı cemre, bu nasıl bahar?

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2018 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 09:17

Bugün 1 Mart, ABD'de ikinci üniversite hayatına başlayan birinci kızım Bensu'nun doğum günü.

1 Mart doğumluların en az yüzde 25'i şu korkuyu yaşamıştır mutlaka. 'Ya 29 Şubat'ta doğsaydık! Doğum günümüzü 4 yılda bir kutlayacaktık.'

Girizgahtan anladınız sanırım, kızımın doğduğu yıl, Şubat 29 çekmişti.

Öte yandan, çalışanların maaşlarına erken kavuştukları için pek sevdikleri bir aydır şubat.

Cücedir çabuk geçer ve bitmesi resmi olarak ilkbaharın başlaması anlamına gelir.

De birader, bakın camdan dışarı, bu nasıl bahar? Güya cemreler de bir-bir düşüyordu şu sıralar. Biraz kaba-saba olacak belki ama, şu 'cemre'yi bulup getirin bana! Soracağım ona, tam olarak nereye düştü acaba!?

Hukukun üstünlüğü bizden sorulur

'2017 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 113 ülke arasında 101'inci olmuşuz. Durumu değerlendiren bir istemezükçü şöyle yazmaktan utanmamış sosyal medyaya:

'Bizden daha kötü durumda sadece 12 ülke olduğuna göre, o ülkelerde mahkeme yoktur herhalde. Muhtemelen kabilenin en yaşlı üyesi suçluyu uçurumdan aşağı itekliyordur.'

Oha ya.

Adam hem ülkesindeki iyi-kötü hukuk sisteminin değerini bilmiyor, hem de kadim kültürlerdeki folklorik adalet anlayışına dil uzatıyor. Öyle veya böyle, elindekinin değerini bilmeli insan.Boş bardak dolu bardak analizi bu. İyi tarafından bakalım. Henüz sonuncu değiliz mesela.

Öte yandan, kim düzenliyor bu endeksleri? Nereye bakarak yapıyor bu listeleri? Dünyada sadece 113 ülke mi var? Ben saydım, 206 tane ülke var. Böl ikiye, 103 yapar. Üstte kalanlar iyi, altta kalanlar kötüyse hukukun üstünlüğünde. İyilerin içindeyiz bu bakış açısıyla. Kendimizi tebrik ediyorum inadına ve hukukun üstünlüğü alanındaki başarılarımızın devamını diliyorum!...

Öldürdün bitti gitti, yarın ne yapacaksın?

'Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler... Değil mi? Yani bir sürü hain var. TBMM var' diyen Akit TV sunucusu Ahmet Keser tepkiler üzerine görevinden istifa etti. AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Keser hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Sabahtan beri bu muhabbeti 'düşünce ve ifade özgürlüğü' kapsamına sokmaya çalışıyorum! Çünkü adam, beğen-beğenme böyle düşünüyor! Ve bu düşüncesini, gizlemiyor-saklamıyor açıkça beyan ediyor. Yani ifade ediyor.

İfade özgürlüğü biraz da hoşumuza gitmeyen şeylerin yazılması-söylenmesi değil mi?

Herkes herkesin hoşlandığı gibi konuştuğunda veya yazdığında, bunun adı ifade özgürlüğü olmaz ki? Koro olur. Herkesten aynı sesin çıktığı.

Evet bence de 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' bir suç. Ve fakat olayın bu tarafı hukukçuları ilgilendirir.

Demokratlık hoşa gitmeyen firkirlere de tahammül gerektirir. Bu gibi durumlarda genellikle başvuru kaynağı Voltaire'in 'Düşüncenize katılmıyorum ama düşüncenizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm' sözüdür. De işte elemanın 'öldürecek olsak' demesi yok mu?

Herifi azota batıran, tiksinti yaratan, daha önemlisi 'halk düşmanı' yapan tarafı işte tam da orası.

Öte yandan Türkiye, ölümden, öldürmekten çok kolay söz edilen bir ülke haline yeni gelmedi, hep öyleydi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.