Hava Durumu

2019-2020'ye damga vurdular

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 07:46

Pandeminin damga vurduğu sıkıntılı bir sürecin içinden geçerken Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü BUGES olarak geleneksel hale gelen ve ertelen "BUGES EN'leri" ödül törenine imza atmanın haklı gururunu yaşadı. Hafta içinde. Deneyimli gazeteci Erdal Çatalkaya'nın kıymetli takdimi ile BUGES 2019-2020'nin EN'leri Ödül Töreni'ni pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirdi. Lafı fazla uzatmadan da canlı yayını takip edemeyen okurlarım için kategorileri ve ödül alan kişi, kurum/kuruluşları paylaşıyorum:

1-BUGES'in EN SPORCULARI: Hakan CİRA - Türkiye Rekortmeni Milli Atlet, Oğuzhan YILMAZ - Goalball Milli Takım Oyuncusu, Esmagül ÇİÇEK - Küçükler Türkiye Şampiyonu, Tuğçe ASLAN - Gençler Türkiye Şampiyonu.

2- EN AKADEMİK BAŞARI: Muhammet BALCI-Türkiye Şampiyonu, 2019 üniversite sınavında sözel puan türünde Türkiye 398'incisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazandı. Yaren DERELİ-Türkiye Şampiyonu sporcumuz 2020 Üniversite sınavında ilk 25 bine girerek Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazandı. Yakup YILMAZ-Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi sporcumuz, 2020 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında 92.74 puanla Türkiye 330'uncusu oldu.

3- EN BÜYÜK DESTEKÇİLER: Turgay ERDEM-Nilüfer Belediye Başkanı, Bülent PARLAMIŞ-Parlamış Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı, Sabri GİLİĞ / FKM Eğitim Kurumları Sahibi.

4- EN BAŞARILI ORGANİZASYONLAR: Benim Adım AŞK / Erguvan Gönüllüleri - Bursa Inner Wheel, MASTERCHEF BUGES / Canan PALA GİLİĞ - Gastro Akademi,

Görme Engelliler RYLA/ Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü.

5- EN BAŞARILI STK: Bursa Nilüfer Lions Kulübü, Bursa Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü.

6- EN BAŞARILI STK GENÇLİK KULÜBÜ: Maalesef bu kategoride ödüle layık STK ya da alt oluşum yok.

7- EN GÖNÜLLÜLER: Prof. Dr. Lütfiye YILMAZ ERSAN, Arife KOMAN SEZGİN, Aysel YILDIRIM, Cemile MAŞ, Orkide ALAKOÇ, Fatma DUYGU, Handan IŞIK İDEM, Neşe ŞENCAN, Elif TARDU, Reşit KÖSELECİ

8- EN BAŞARILI ÜNİVERSİTE TOPLULUĞU: Bursa Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu.

9- ÖMÜR BOYU BAŞARI EN'İ: Yakup ÇETİNKUŞ-Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü'nden Milli Halterci ve Futsal Takım Oyuncusu, Mümin AKSU-Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nden Satranç Milli Takım Oyuncusu, Mehmet FİŞEK-Timsahlar Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nden Milli Futsal Oyuncusu

10- EN BASIN YAYIN MEDYA: Sönmez Medya Grubu - Bursa Hakimiyet Gazetesi ve AS TV, Erdal ÇATALKAYA / Beyaz Sayfa İletişim & Yayıncılık Genel Müdürü, Kemal CİZOĞLU / Web & Mobile Developer Yazılım Geliştirici.

11- EN DESTEKÇİ SPONSORLAR: Nilüfer Belediyesi, Parlamış Tekstil, FKM Eğitim Kurumları, Akwel Bursa Turkey Otomotiv

12- BUGES'in EN PROJE DESTEKÇİLERİ: Fulya PARLAMIŞ, Nazan YÜCETAŞ BORAN, Ahu ve Ali Görkem ALGIN, Bülent BÜYÜKARDA, Nihal KOÇER DEMİRCİ, Nevin ÜNALDI, Erguvan Gönüllüleri, Kezban ARIK, Celile BALBAY, Sanem ÇETİNER, Ayşegül PARLAMIŞ, Elif Keziban TEPEBAŞI, Dilek ve Vasıf ANIL, Canan ve Sabri GİLİĞ, Gönüllü Anneler, Neşe ÜNER, Neriman ÖZÇOBAN.

13- BUGES'in EN AİLELERİ: Nuran YUMUŞ, Filiz ÇİÇEK, Murat DAŞDEMİR, Saniye DERELİ, Hacer BAYRAM, Selma İMREN, Yusuf BİLGİLİ

14- BUGES ÖZEL ÖDÜLLERİ: Mutlu AYDIN, Fulya PARLAMIŞ, Aslı DOĞAN, Doç. Dr. Burcu METİN ÖKMEN, Öğr. Üyesi Filiz GÜLTEKİN, Akademisyen Arzu ÖDEN ACAR, Av. Ahu ALGIN, Birol Oktay DEMİRYAKAN, Sabri GİLİĞ, Nazlı ONBAŞI UMAN, Kırşehirli HASAN DUMAN, Mehmet Emre FENCİOĞLU, Merve BAYRAM, Şehri AYDIN, İsmail ÇEVİK, Öznur BARIN, Tuncay ÖZKILIÇ, Neriman KAPUCU, Esra ASLAN, Yavuz ERKUL, İsmail AYDIN, Murat GÜRBÜZ.

15- EN BAŞARILI ENGELLİ DERNEĞİ: Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi / Can Ahmet VURAL.

16- SANATA ÖNEM VEREN GÖRME ENGELLİ SPOR KULÜBÜ: Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü.

17- BUGES VEFA ÖDÜLÜ: Nilüfer Belediyesi Önceki Dönem Başkanı Mustafa BOZBEY

Ben başta aynı zamanda yeni dönemde BUGES Yönetim Kurulu Üyesi de olan kıymetli dostum Erdal Çatalkaya başta olmak üzere etkinliğin hayata geçmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.