Hava Durumu

Acil desteğe ihtiyaç var!

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2019 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2019 08:49

Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Bursamızın tekerlekli sandalye branşını yapan ve başarıdan başarıya koşan yegane kulüp olarak ilimizi gururla temsil etmeye devam ediyor.
Kulüp ile ilgili bilgi alıp, 2019 - 2020 Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.Lig maçları için başarılar dilemek üzere Kulüp Başkanı sevgili Recep Tak'la telefonlaşıp, buluştuk. Kafamda en fazla 30 dakikalık görüşme programı vardı. Evdeki hesap çarşıya uymadı! Recep Başkan ile konuşmaya başlayınca zaman, su gibi akıp gitti. 2 saati geçen görüşmede, Bursa'nın önemli engelli spor kulüplerinden birinin nasıl zorluklarla mücadele ettiğini üzülerek öğrendim. Detaylarını paylaşmak istiyorum...
Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün tarihine baktığımız zaman, 2006 yılında Osmangazi Belediyespor bünyesinde kurulup, o zamanki yetkililerin ilgisizliği nedeniyle çok zor günler geçirip belediyeden ayrılmak zorunda kalmışlar. 2017'de Recep Tak ve 4 kişi daha Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği'ni kurdular.
Kulübün kuruluş amacı da "Sadece Bursa'da yaşayan bedensel engelli bireyleri evlerinden çıkarıp spor yaptırmak, daha sağlıklı ve çevresine entegre olmuş sosyal açıdan gelişmiş yurttaşlar olarak hayatlarına olumlu dokunuşlar yapmak" şeklinde belirlenmiş. Bu süreçte rehabilite amacı temel olarak benimsenmişse de, yetenekli ve elit sporcu düzeyine gelenlerle Bursa'nın sesini duyurmak ve bu şehrin engellilerin, imkan verildiğinde nasıl başarılı olduklarını göstermek hedef olarak ortaya konulmuş.
Kendi imkanlarıyla ilk yıllarında 2017 - 2018 sezonu Bölgesel Lig'de namağlup şampiyon oldular ve bir üst lig olan 2. Lig'e yükseldiler. 2018 - 2019 sezonunda 2. Ligi de şampiyon bitirerek 1. Lig'e yükseldiler. Rakipleri binlerce lirayla transferler yaparken, yalnızca Bursa'nın sporcularıyla kısa sürede başarıdan başarıya koştular. Bu aşamada Bursa'daki bazı belediyelerden araç desteği alarak destek gördüler.
Bu yıl yer alacakları ve 12 takımın mücadele edeceği Tekerlekli Sandalye Deplasmanlı 1.Ligi için işler bu kadar kolay değil! Şu anda kasasında sıfır lira olan kulüp için, deplasman giderleri (konaklama, yol, yemek) 150 bin lira, en önemli ihtiyaç olan tekerlekli sandalye için de 100 bin lira civarında bir bütçeye ihtiyaç var. 12 Ekim 2019 tarihinde başlayacak lig maçlarına katılım sağlanabilmesi için acil olarak bu bütçenin hazır olması gerekiyor. Rakiplerinin en düşük bütçeli takımının 400 bin lira bütçesi olduğunu ve lige hazır olduklarını bildiğimize göre, acil olarak Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü'ne sponsorluk ve başka destekler vermek gerekiyor.
Bu kadar zor durumda olan kulübün Başkanı, antrenör ve oyuncusu Recep Tak'ın mesajı çok net: Bizim amacımız belli. Kendi yağımızla kavrulup, milli takımlara sporcu yetiştirmek ve Bursalı sporcularımızla başarıdan başarıya imza atmak. Ailelerden, genç yaştaki bedensel engelli kardeşlerimizi kulübümüze yönlendirmelerini ve sağlam bir altyapı kurmamıza destek olmalarını istiyoruz. Herhangi bir para talebimiz yok. Bursa gibi metropol bir şehrin malzeme, antrenman salonu, servis ve deplasman giderlerimizi karşılamama gibi bir durumu olmayacağını bu dakikadan sonra düşünmek istemiyorum. Bursaspor'umuz nasıl bu şehri temsil ediyorsa, bizler de Bursa'nın tek tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak aynı misyonu yerine getiriyoruz. Kamu olsun, özel sektör olsun... Duyarlı vatandaşlardan desteklerini esirgememelerini bekliyoruz. Bu desteği verdikleri zaman da kenara çekilip durmalarını istemiyoruz. Antrenman ve maçlarımıza gelip bizlerle vakit geçirip, bizleri tanımalarını ve sosyal iletişim içerisinde olmayı istiyoruz.
Haydi Bursam... Bursalı kardeşlerimize sahip çıkalım!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.