Hava Durumu

'Bizim Ev' ile hayallerimiz

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 07:32

Nilüfer Belediyesi'nin engellileri her anlamda hayata bağladığı Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, hayırsever desteğiyle yeni binaya kavuşuyor. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek için 2011 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi için yeni bina yapılıyor. Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat arasında imzalanan protokol kapsamında, 19 Mayıs Mahallesi'nde Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi binası yapılacak.
Yeni binanın temel atma töreni geniş katılımla gerçekleşti. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Taşyakan, eşi Pınar, çocukları Alp Yaman ve Ahmet Aslan, annesi Berrin, babası Ahmet Taşyakan ve babaannesi Selime Taşyakan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mutlu Aydın, BTSO eski Meclis Başkanı İlhan Parseker, 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Hasan Başlı ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Bundan 7 yıl önce, Nisan 2011'de İhsaniye Mahallemizde Bizim Ev'in açılışını yaptık. Bizim Ev, engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek için uzun süredir çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizim Ev ile yalnız engelli bireylerin değil, ailelerinin de yaşamları değişti, güzelleşti. Bizim Ev ile farkındalık yaratan işlere imza atıldı. Bizim Ev, ardından da Bizim Bahçe. Nilüfer'de bu projelerimizi destekleyen eğitimlerle, atölyelerle, sosyal çalışmalarla, psikolojik destek gibi faaliyetlerle birlikte yaşama gülümseyerek bakıyoruz. En önemlisi, sanattan spora ve müziğe, atölye çalışmalarından engelli hakları ile ilgili bilgilendirme ve danışmanlık hizmetine, sürekli artan bir çalışma yelpazesine sahip olan Bizim Ev, katılımcı sayısını da hızla artırıyor" dedi.
Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi yerleşkesinde, 4 bin 820 metrekare alanda, engelli oyun gruplarının bulunduğu park, gezinti bahçesi, spor sahası, tarım alanı ve uygulama serasının yer alacağı peyzaj alanı olacak. 4 bloktan oluşacak Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi bodrum, zemin ve birinci kat şeklinde yaşama geçirilecek. 3 bin 745 metrekare bodrum katında, bin 725 metrekare 34 araçlık engelli uyumlu otopark bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.