Hava Durumu

Bu dekan başka!

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 09:10

Şubat'taki köşe yazımda Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'na vekâleten atanan Prof. Dr. Ramiz Arabacı'yı ziyaretimin ertesinde Ramiz Hoca ve ekibinin engelli bireyler için çok duyarlı olduklarını, bu gruplar için projelerin hayata geçirilmesi için yoğun çaba sarf edileceğini, fakültenin üçüncü bölümü olarak engelliler bölümünün açılabileceği sinyallerinin verildiğini ifade etmiştim.

Bu hafta Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne yeniden gitme fırsatım oldu. Sevgili Hocam Prof. Dr. Arabacı'nın henüz 2 gün önce dekanlığa asaleten ataması gerçekleşmişti. Değerli bilim insanını tebrik ettikten sonra koyu bir sohbete daldık. 20 yıldır görev yaptığı üniversitede onun için vekâleten ya da asaleten görevde olmak, verilecek hizmetin kalitesini asla değiştirmiyor... Ekibiyle birlikte en iyisini yapmak için çok istekli ve gayretli olduğunu apaçık gözler önüne seriyor.

Profesör Arabacı, sözlerine başlarken "Başta YÖK Başkan'ımız Prof. Dr. Yekta Saraç ve Rektör'üm Prof. Dr. A. Saim Kılavuz'a bu göreve beni layık gördüklerinden dolayı teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkem ve üniversitemi daha ileriye götürmek için var gücümle hizmet etmeye, üniversite gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için bütün gücümle çalışmaya devam edeceğim. Devletimizin hizmetinde bulunmak onur vericidir" dedi.

Kendisi övünmeyi sevmediği için direkt olarak dile getirmese de satır aralarında aldığım notları paylaşmak istiyorum. Engelli ve dezavantajlı gruplar için bundan sonra Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin diğer üniversitelere örnek olacak çalışmaları hayata geçireceğinin garantisini verebilirim.

İşte satır aralarında kaleme aldığım en dikkati çekici notlarım... Ramiz Hoca'dan aldığım bilgilere göre bu yıl 8 engelli birey üniversiteye başladı. Bir ilk de kayıtlara geçti. Öğretmenlik Bölümü'ne 4 engelli kardeşimiz alınmış ve bu, her yıl devam edecek. Benim için aldığım en güzel haber ise otizmli bir kardeşimizin ilk kez Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'ne girmiş olması. Bu fakülte tarihi için bir ilk olarak arşivlere not edilirken bunun ülkemiz açısından da ilk olduğunu düşünüyorum. Önyargılı davranmayıp, fırsat eşitliği sunan üniversite ve fakülte yönetimini gönülden kutluyor, gelecek süreçte sayılarının artacağından emin olduğumu belirtmek istiyorum.

Sayın Dekan, "Biz çocuklarımızı akademik olarak ülke standartlarının üzerine eğitimle yetiştiriyoruz. En üst seviyeyi işaret eden olimpiyat ve paralimpik başarılar, bizler ve ülkemiz için en mühim noktadır. Biz de bunu hedefliyoruz. Bu başarıları elde edebilmek için olimpik sporcu yetiştirmek üzere verdiğimiz akademik eğitimin sahaya yansıması lazım. Spor Fakültesi Bölümü'nden mezun olanların mutlaka sahada yer alması gerekiyor. Bu manada bu alandaki mezunlara sahada daha çok şans verilmeli. Böylece daha nitelikli ve altyapısı sağlam sporcuların yetişecek ve uluslararası başarılar daha sürdürülebilir olacaktır. Bursa Uludağ Üniversitesi hepimizin. Bazı eksiklerimiz var ve bunların sponsorlar aracılığıyla karşılanması gerekiyor. Özellikle performans ölçümlerinde kullanılan bazı cihazlar konusunda değerli Bursalıların yardımını bekliyoruz. Engelli ve dezavantajlı çocuklarımız için yoğun çaba içerisindeyiz. Onların üniversiteye entegrasyonu, erişilebilirlik, ulaşılabilirlik gibi sorun olabilecek adımları ortadan kaldırıyoruz. Her engelli birey için önemli olan fırsat eşitliğidir. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca bu alanla ilgili özel olarak çalışan arkadaşlarımız var. Engelli sporunu geliştirmek için yoğun mesai harcıyorlar. Sayın Rektör'ümüzün destekleriyle altyapısı tamamen hazır hale geldikten sonra fakültemiz bünyesinde Engelli Bölümü'nü açmayı hedefliyoruz. Kasım'da Bursa'da Spor Çalıştayı yapmayı planladık. Bu çalıştay da engelli bireyler ve sportif alanları da yer alacak. Çalıştay için Bursa'mızın tüm dinamikleriyle işbirliği yapacağız. Onların desteğine ihtiyacımız var. Başta Bursaspor olmak üzere, tüm belediye spor kulüpleri, amatör spor kulüpleri, engelli spor kulüpleri, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve yerel yönetimler gibi... Herkesin desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Değerli hocam, sohbetimizin sonlarında çalışmalarını sürekli destekleyen ve teşvik eden Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ve liderliğindeki üniversite yönetiminin yanı sıra çok uyumlu çalıştıklarını kaydettiği fakültedeki çalışma arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Nihayetinde de Spor Bilimleri Fakültesi'nin ekip olmasının başarılı çalışmalara yansıdığının da altını çizdi. Kıymetli Dekan'ımız Prof. Dr. Ramiz Arabacı'yı bir kez daha kutluyor, engelli ve dezavantajlı bireyler için kendisinin büyük bir şans olduğunu vurgulamak istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.