Hava Durumu

Bu merkez, Nilüfer BUGES'e çok yakıştı

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2017 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 08:21

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Lokali ve Eğitim Merkezi Açılışı 3 Aralık 2017 Dünya Engelliler Günü'nde, Nilüfer Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve Spor Merkezi'nde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan tarafından açıldı. Türkiye'de ilklere imza atan kulübümüz BUGES'in lokal ve eğitim merkezi de nitelik ve nicelik olarak ülkemizde ilk olma özelliği taşıyor.
Eğitim merkezinde Şaban Genç seslendirme stüdyosu, Canan ve Sabri Giliğ etüt merkezi, braille kursu, braille daktilo kursu, braille Kur'an kursu, bilgisayar kursu, EKPSS kursu, beyaz baston ve bağımsız hareket kursu, günlük yaşam becerileri eğitimi, çamur ve resim atölyesi çalışmaları, müzik, radyo tiyatrosu faaliyetleri yürütülüyor.
Açılışa telgrafla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Nilüfer Beleldiyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Bursa Kent konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, HASVAK Bursa Şube Başkanı Fatma Küçüker ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Engelliler Federasyonu Yöneticileri, Bursa Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şinasi Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, New Timsahlar Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ömer Saraçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun Güce Tekkeköy Dernek Başkanı İzzet Özdemir, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arzu Öden Acar, Uludağ Üniversitesi Toplumsal Sosyal Projeler Topluluğu, Nilüfer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Pınar Yeşilçiçek ve Müdürlük Memuru Canan Giliğ, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Gökay Azak, BUGES Kulübü yönetim kurulu üyeleri, sporcular, aileleri, gönüllü öğretmen ve diğer gönüllüler, basın mensupları ve diğer vatandaşlarımız katıldı.
Eğitim Merkezi, görme engelliler için ülkemizde bu kapsamda açılan ilk merkez olması itibariyle ilklerin kulübü BUGES'e yakıştı. Sosyal belediyeciliğin en önemli kurumu Nilüfer Belediyesi, bir kez daha engelli bireylere sahip çıkarak farkındalığını ve farklılığını örnek olacak nitelikte herkese göstermiş oldu. Çeşitli sponsorlar ve hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan merkeze emeği geçenlere de ayrıca değinmek istiyorum: Nilüfer Belediyesi, Mustafa Bozbey, Burak Özgün, Fulya ve Bülent Parlamış, Nazan Yücetaş Boran, Pınar Yeşilçiçek, Canan ve Sabri Giliğ, Şaban Genç, İbrahim Ortaboy, Mutlu Aydın, Aslı Doğan, Kırşehirli Hasan Duman, Birol Oktay Demiryakan, Mehmet Emre Fencioğlu, İsmail Aydın ve Hacer Bayram.
Bursa'ya kazandırılan eğitim merkezi haftanın 7 günü hizmet verecek. Burasının büyük bir açığı kapatacağına inanıyorum ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.