Hava Durumu

Bursa AÇSHİ Müdürlüğü'nde neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2020 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2020 07:50

Bu hafta ana konumu belirleyip tam yazmaya başlamayı planladığım süreçte peş peşe gelen telefonlar nedeniyle konuyu değiştirmek zorunda kaldım. Peki, neydi bu telefon ve sonrasında iletilen maillerin içeriği?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bursa İl Müdürlüğü'nde görev değişikliği olmuş... Arayanların birçoğu engelli STK başkan ya da yöneticileri. Azımsanmayacak sayıda huzurevi, yaşlı ve engelli bakım merkezleri yetkilileri de aynı şekilde görüşmelerimizde söz konusu değişiklikten yana dert yandı.

Gelelim o değişikliğin içeriğine... Engelli ve Yaşlı Hizmetlerinden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç'ın görevi,İl Müdürü tarafından değiştirilmiş. 7 yıldır bu görevi yürüten Sayın Akaç'tan herkes memnun. Telefonla bana aktarılan bazı önemli noktaları siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum:

"Sorumlusu olduğu tüm kurum, kuruluş ve kişilerle çok iyi ilişkiler içerisinde ve mevzuata uygun, onların yararına ne varsa kolaylaştırıcı olarak yapıyordu."

"Devletle vatandaşın arasındaki oluşabilecek soğukluğu, kurumu adına ortadan kaldırıp, kurumun kapılarını bize ardına kadar açmıştı."

"Cevdet Bey'in görev süresinden önce Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bursa İl Müdürlüğü'ne giremeyip, muhatap bulamadıklarını dile getiren STK yöneticileri, kendisinin sayesinde bu kuruma ayak basıp, işlerinin kolaylaştığını dile getirdiler. Öyle kiAntalya'da yapılan seminerde Cevdet Bey'in yaptığı bu çalışma, diğer iller tarafından takdirle karşılanmış. "

"Hele ki Korona günlerinde görev değişikliğini anlamak çok zor. Yatılı bakım merkezleri, bu dönem en büyük risk alanları arasında. İşi bilen ve koordinasyonu kusursuz yürüten Müdür Yardımcısı'nın yerine yeni gelenin konuya ne kadar hakimolacağı soru işareti."

"Sorunlarımızla bire bir ilgilenirdi. Tatil ya da mesai dışında kalan saatlerde bile kendisine telefonla ulaşılıp sorunların çözülmesine yardımcı olan kaç bürokrat var ki Bursa'da?"

"Engelli bireyler için adeta bir gönül elçisiydi o... Yaşadığımız sorunları direkt kendisiyle paylaşıp, onun arabuluculuğu sayesinde sorunsuz ve kimse üzülmeden çözüyorduk."

"Cevdet Bey'in varlığı için Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kurumuna gidip geliyorduk. Onun hizmetleri bize çok oldu. "

"Biz onu baba yerine koymuştuk.'Cevdet Baba' diyorduk kendisine, her şeyini veriyordu bizler için."

"İletişimi çok rahat ve iyiydi. Meşguliyetinden dolayı cevap veremediği zamanları mutlaka telafi edip, geri arayıp sıkıntımıza çare arardı."

"Cevdet Bey çok iyi ve iyi niyetliydi. Kendisinden çok memnunduk. Fakat yaş olarak daha genç birisinin gelmesi daha uygun olur düşüncesindeyim .Engelli Sivil Toplum Kuruluşları olarak çok yıpratıcı olabiliyoruz çünkü."

İlgili kişi, kurum ve kuruluşların duygu ve düşünceler özetle bu şekilde... Şahsi fikrime gelecek olursak. Müdür Bey'in yetkisi doğrultusunda elbette bu tür değişiklikler devlet kurumları içerisinde her zaman söz konusu olabilir. Devlette devamlılık esastır, buna da kabul. Ancak gerçek ve tüzel kişiliklerle muhatap olan kamu kurumları, görev değişikliğini birçok araştırma yaparak gerçekleştirmelidir diye düşünüyorum. Bazı dinamikler yerinden oynar, yerine oturtması uzun zaman alır.Engelli ve dezavantajlı gruplarla çalışmak zor ve uzundur çünkü. Yol kat etmek için birlikte yürümek gerekir. Daha hafif geçişler yapılmalıdır. Gerekçeyi bilmiyorum. Siyasi gerekçeler mi, şikâyet mi, yoksa ego mu?Her neyse... Bir açıklama beklendiğini söylemek gerekir. Eğer ki gerçek ve tüzel kişiliklerin görüşlerinin sizin için bir önemi yoksa fazla söze de gerek yok o zaman. Onlarda gereğini yapar diye düşünüyorum.

Gazetecilik görevimi yerine getirerek konuyu yetkililerin ve Bursa kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.