Hava Durumu

Bursa'nın önemli değeri BUSADER

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2020 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2020 09:05

Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavururken doğanın, bugünlerde kendine nasıl geldiğine tanıklık ediyoruz. Boğazlarımızın serin sularında yunusların ortaya çıktığını, hava kalitesinin artmasıyla papağan sayısının arttığı gibi bugünlerde enteresan karşılanabilecek gelişmelere şahitlik ediyoruz. Sadece insanın kabuğuna çekilmesiyle kendine gelen tabiatın mucizelerine değil başka güzelliklere de şahitlik ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz dönem mübarek ramazan... Yardımlaşma geleneğinin yaşatılması için muazzam anlamlar ve imkânlar içeren bir dönem. Bu dönemde sadece gıda yardımları değil hayat kurtaran tıbbi yardımların yapılıyor olması insanlık adına gurur verici.

Peki, bu satırlar bizi nereye getirdi? Yüreklere dokunan, kalpleri ısıtan birtakım çalışmalara imza atan BUSADER yani Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne... Kentimizde sağlık ve eğitim alanında faaliyette bulunan BUSADER, Koronavirüs salgını sürerken toplumsal ihtiyaçları karşılamak için taşın altına elini değil gövdesini koyuyor.

Salgının ilk günlerinde harekete geçen dernek yönetimi, ilk olarak sağlık çalşanlarının hastalarla daha az temas kurarak entübasyon işlemi yapmasını sağlayacak 25 bin TL değerindeki videolaringoskop adlı cihazı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışladı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Laboratuvarı'na çamaşır ve kurutma makinesi de bağışlayan BUSADER, ihtiyaç sahibi ailelere mutfak yardım paketlerinin dağıtımına da Ramazan ayıyla birlikte başladı. 120 üyesi ve bağışçılarının destekleriyle yoğun emekler sarf eden BUSADER, ramazan sonuna kadar yaklaşık 50 bin TL'lik yardımı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı hedefliyor.

Bağışların yanı sıra salgın döneminde toplumsal farkındalığı da unutmayan dernek, sürecin başından bu yana doktor, sağlık çalışanı ve eğitimci üyelerinin katkılarıyla bilgilendirici yayın ve desteklerini de sürdürüyor.

Derneğin faaliyetleri bunlarla sınırlı değil. 64 tıp öğrencisine burs sağlamanın yanı sıra engellilere de ciddi destekler veriyor. Akülü sandalye, bebek arabası, okullara desteğin yanı sıra Kayapa Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde 'Engelsiz Park' projesi devam ediyor. Bireysel sağlık ve ihtiyaç destekleri, hastanelere cihaz ve teçhizat bağışları da devam ediyor.

Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından biri olan obeziteye de dikkati çekmek için 2 yıldır 'Obezite 360' adlı projeyi de üstlenen BUSADER'in daha bu satırlara sığmayan sayısız icraat ve projesi var. Daha fazla bilgi için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz: busader.org.tr/

Başta değerli başkan Zerrin Özgüle ve BUSADER yönetimini; engelli ve dezavantajlı gruplara, kısaca insanlığa yaptıkları gönülden destekleri için kutluyorum.

Allah, böyle zor dönemlerde kapılarını kapatan dernekleri değil kapılarını ardına kadar açan, taşın altına tüm bedenini koymayı göze alan dernekleri var etsin. Sağ olsunlar, var olsunlar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.