Hava Durumu

'Doğanın Dili, Sanatın Eli...'

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2018 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 07:15

Uzun yıllar çeşitli illerde, Gençlik ve Spor Hizmetleri il müdürlüklerinde idareci olarak görev yapan ve hâlihazırda Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Lütfi Doyuk, anlamlı bir çalışmaya imza attı. Lütfi Doyuk, geliri engelli spor kulüplerinin yararına bağışlanmak üzere kişisel resim sergisini Ördekli Kültür Merkezi'nde açtı.
Bursa'ya yeni atanan Şube Müdürü Doyuk'un çevresindeki meselelere duyarlılığı ve insanlara yardım etme isteği ile çok kısa sürede ön plana çıktığını söylemek isterim. Serginin açılış amacını kendisine sorduğumda "Küçük veya büyük yaştaki insanlarımızla hayatı paylaşma, faydalı olmaya çalışmak ve aynı zamanda sağlıklı yaşam için bilinçli spor yaptırmak önemli görevlerimiz arasında. Gençlerimize, çocuklarımıza ve her yaştaki insanımıza kapısını sürekli açık tutan İl Müdürlüğümüzün tesislerinden ve antrenörlerimizden faydalandırma imkânı sağlanmaktadır" dedi.
Gördüğü ilgi karşısında mutluluğu gözlerinden okunan Doyuk, söz konusu çalışmalarda fırsat buldukça görsel sanatları bizzat uygulayarak yaşama renk katan eserlerle örnek ve faydalı olmak isteyen birisi olarak çeşitli illerde sergi açma fırsatı bulduğunu da belirtti. Çıkış noktasını da "Spor ve hayatın her alanında olduğu gibi güzel sanatların içerisinde de engellilerin yer almasını ve hakları olduğu temel düşüncesinden çıkarak, Bursamızda engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturulması, dikkatlerin çekilmesini amaçlayıp, birlikteliğin daha güçlü sahiplenilmesini de ekleyerek 'Doğanın Dili, Sanatın Eli' adlı sergiyi açmaya karar verdim. 'Engelimiz bize engel değil', 'Engel değil azim' diyen kardeşlerimiz yararına sergiyi açtık. Karışık teknik uygulayarak resim, el sanatları ve hat çalışmalarımızı sergiledik. İlgi gösteren halkımıza teşekkür ediyorum" sözleriyle ifade etti.
Sergi 6-9 Ağustos tarihleri arasında Ördekli Kültür Merkezi'nde izlenime açıldı. Aldığımız veriler ışığında günlük ziyaretçi sayısının 150-175 arasında değiştiğini görme fırsatımızı oldu.
Bu noktada engellilik bilincine sahip, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu ve benzeri etkinliklerle ortak noktalarda birliktelik ruhunun pekiştirilmesi temennisini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.