Hava Durumu

Engelli istihdamına karşı Bursa taşın altına elini koyuyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2019 08:15

Günümüzde en çok zorluk yaşanan durum şüphesiz işsizlik... Çalışmayan ve üretmeyen her bireyin mutlu ve hayatından memnun olması imkânsız gibi bir şey.
Elbette engelli bireylerin daha da uçlarda yaşadığı işsizlik sorununa en çok desteği vermeye çalışan kamu eli olduğunu da biliyoruz. Duyarlı özel sektör işverenlerinin sayısı az olsa da yâd etmeden geçmemek lazım. Devlet eliyle teşvikler sunulsa da çok çeşitli nedenlerle engelli çalıştırmayıp para cezası ödeyerek o pozisyonu boş tutan patronlara da sevgilerimi gönderiyorum!

Ülkemizde engelli bireyin derdi, iş ve aştır. Bunu sağladığınızda üreten, kendine yeten, çevresine ve ülkesine katkı koyan, kimseye muhtaç yaşamadan sosyal hayatta aktif olarak var olan engelli grubu sizi de mutlu eder.
Önceliği istihdam olan engelli bireyler için bazı çalışmaların yapıldığını da söylemek gerekir. Aktif istihdam politikaları (AİP) her ülkede, çalışma piyasalarının yapılarına göre farklı şekillerde uygulanıyor. Türkiye'de son dönemde işsizliğin önlenmesine yönelik bir çözüm gibi sunulan ve bu nedenle de oldukça yüksek bütçeli harcamalar yapıldığı bilinen AİP, İŞKUR tarafından yürütülüyor.

Burada amaç, istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasının yanında desteklenmek istenen seçili grupların işgücü piyasasına girişinin sağlanması.
Bu yönergede yapılan işgücü piyasası analizleri uyarınca illerde ihtiyaç duyulan meslekler belirlenip, yıllık işgücü eğitim planları hazırlanıyor. Bu planlar, Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri tarafından 81 il için hazırlanır. Kurum tarafından hazırlanan programlarla kayıtlı işsizlere iş-meslek danışmanlık hizmeti verilerek kendilerine uygun olan kurs-programa katılıma imkânı sağlanmış oluyor.
İŞKUR'un AİP uygulama faaliyetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, toplum yararına programlar düzenleniyor. Ayrıca bu programlara ek olarak çalışanlara yönelik mesleki eğitimler, korumalı işyeri projesi, engelli ve eski hükümlüye iş kurma desteği, engellilere yönelik projeler yürütülüyor.

Bursa'da da 30 Nisan Salı günü engellilere istihdam imkânları sağlamak amacıyla, 'Engelsiz Bir Yaşam İçin Buradayız' ve 'Burası Bursa, Burada İş Var' sloganlarıyla, İstihdam Seferberliği BENİB 2019-Bursa Engelli İstihdamı ve Kariyer Günü Buluşması Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.

Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu'nda saat 10'da açılış töreniyle birlikte 14'e kadar sürecek programa engelli bireylerin ve ailelerinin katılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.