Hava Durumu

Geleneksel 10. Çocuk Şenliği

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 08:13

Geleneksel hale gelen, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü koordinesinde Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri tarafından Kültürpark'ta düzenlenen '10. Çocuk Şenliği' coşkuyla kutlandı.
Okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen şenliğe Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Kent Konseyi Başkanı Şuayip Toprak, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri müdür ve kurucu başkanları, basın mensupları, huzurevi sakinleri, koruma ve bakım altında bulunan evlatlarımız, bakanlığımız tarafından sosyal ekonomik destek alan aileler, koruyucu aileler ve pek çok çocuk katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Öneş, "Bu yıl bakanlığımızın 81 ilde başlattığı 'Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar' temasından yola çıkarak 10. Çocuk Şenliği ile gün boyu süren etkinliklerle miniklerimiz geleneksel sokak oyunlarının yanı sıra birbirinden özel eğitici aktivitelerle de pek çok şey öğrenmiş oluyor.

Bu oyunlar ve eğitimlerle çocuklarımızın dünyasında sorumluluk alma duygusunu geliştirme, özgüvenlerini artırma, kişisel becerilerini geliştirme, karar verme duygularını perçinleme, paylaşmayı aşılama ve sosyalleşmeleri adına çok önemli kazanımlar sağlamayı amaçlıyoruz. Düzenlediğimiz bu organizasyonla çocuklarımızın hayatına küçük bir dokunuşta bulunmak, onları en azından bu değerlerle tanıştırmak istiyoruz. Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri olmak üzere organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi amaçladığımız bu şenlik eminim 7'den 70'e hepimizi çok mutlu edecek" dedi.
Şenlik kapsamında 'Nesiller Buluşuyor' projesi kapsamında yetişkin gençler ve çocuklar, 'bocce' müsabakasıyla kıyasıya mücadele ederken neşeli anlar yaşandı. Çocukların gün boyu palyaçolar eşliğinde istop, saklambaç, mendil kapmaca, yakar top, körebe, evcilik, seksek oyunu, mandal takma oyunu, ip atlama gibi sayısız oyun alanları ve atölye çalışmalarıyla gönüllerince eğlendiler. Dokuztaş, satranç gibi akıl oyunları; halat çekme ve çuval gibi mücadele oyunlarıyla ter döken çocuklar ve aileleri eğlenceye doydular. Ayrıca çocuklar 42 özel kreş ve gündüz bakımevi tarafından kurulan stantlarda bilgilenirken takı yapma, çim adam, yüz boyama atölyelerinde de renkli görüntüler oluşturdular.

Etkinliği çocukların akranlarıyla, büyükleriyle, ailelerle birlikte olmaları, geleneksel oyunlar oynaması, iletişim kurmaları ve paylaşım yapmaları dolayısıyla ayrı bir yere koymak gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.