Hava Durumu

Görebildik mi Bursa?

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 04:48

17-24 Nisan arasında Bursa, Görme Engelliler, Futsal B2/B3 2. Lig 1. yarı maçlarına ev sahipliği yaptı. Kestel'de kapalı spor salonunda oynan maçlara ligde bulunan Bursa, Eskişehir, Konya, Samsun, Kırıkkale, Kayseri ve Ankara'dan toplam 8 takım katıldı. Maçların centilmenlik içinde geçmesi, önemli sakatlıkların olmaması, görme engelli sporcuların ve kulüplerin camialarını temsil etmesi adına oldukça önemliydi.
Görme engelliler spor camiasının üyeleri sahada rakip olsalar bile, saha dışında dost olduklarını kanıtlamış oldu. Rekabetin olduğu her ortam gerilmeye, kazanma isteğini en tepede yaşatmaya gebedir aslında. Adrenalinin yükseldiği anlarda oyuncu-antrenör-hakem üçlüsünde, bu olayları az da olsa gözlemledik. Kayda değer nahoş bir olayın olmaması, görme engelli spor camiası için bir kazançtı. Diğer yandan önemli birçok güzellik de vardı müsabakalarda... Sahada rakip olan takımların yöneticilerinin tribünde maçları yan yana izleyip, sürekli centilmence mesajlar vermeleri ve şakalaşmaları kayda değerdi.
Peki, saha içi nasıldı? Oyuncular bir faullü hareket durumunda hemen rakibinden özür diliyor ve elinden tutup kaldırıyordu. Hatta ligin son sırasında hiç galibiyeti olmayan Samsun takımının oyuncusunun çok üzüldüğünü gören ve ilk yarıyı lider bitiren Kırıkkale takımı antrenörü, oyuncunun gol atması için kendi takımına telkin veriyor, Samsunlu oyuncu kardeşimiz de golünü atıyor! Bu mutluluk, nasıl tarif edilir?
Kayseri takımının kalecisi de yine aynı centilmenlikle, gol atamayan rakibine kaleyi boşaltarak gol mutluluğunu yaşatıyor. Elbette bu olayların hepsi, takımların açık farkla önde olduğu maçlarda gerçekleşiyor ve asla hiçbir takımın ligdeki durumunu etkilemiyor. Rekabetin kıran kırana olduğu maçlarda neler oluyor? Eskişehir ve Konya takımları, aralarında bir puan farkla ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyor. Birinci lige iki takım çıkacak. Devrenin son maçına beraber çıkıyorlar, maç 2-2 beraberlikle sonuçlanıyor. Kulüp yöneticileri, baştan sona beraber izliyorlar maçı. Sürekli centilmenlik mesajları veriyorlar ve 'İyi olan kazansın' diyorlar. Görme engelli spor camiası, bu kaynaşmayı sağlamış görünüyor. Bunun sağlıklı bireylere örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.
Biraz da organizasyondan bahsetmek istiyorum. Bursa İl Temsilcisi Mutlu Aydın, organizasyonun kusursuz geçmesi için günler öncesinden gerekli girişimleri yaptı ve sorunsuz bir ev sahipliği yaptı Bursa... Tabii burada destek verenleri anmadan geçmemek lazım. Kırşehir'in bağrından kopmuş 40 yıllık Bursalı, gözleri işlerini görecek kadar gören Hasan Duman, bu destekçilerin en başında geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.