Hava Durumu

Hadi, bi' iyilik yap, kan ver, hayat ver!

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2017 09:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 09:32

Hemofili ve Talasemi Derneği HETADER, 2013'TE Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Elif Güler Kazancı'nın önderliğinde hematoloji bölümünde tedavi gören hasta yakınları, hastane çalışanları ve gönüllüler tarafından kuruldu. Dernek, Güney Marmara'daki tüm kan hastalıklarına yönelik destek veriyor. HETADER, mesleki etik ilkelerine bağlı kalarak hastaların tedavi sırasında ve sonrasında toplumsal yaşama uyumları konusunda yardımcı olmayı hedefliyor.

HETADER'in öncelikli amacı; ömür boyu devam eden kalıtsal kan hastalıklardan hemofili ve talasemi hakkında halkımızı bilgilendirmek, evlilik öncesi tarama testlerinin kullanılarak talasemili bebek doğumunun engellenmesidir. Talasemi ve hemofili hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde farkındalık oluşturmak, lüzumu ve ihtiyaç halinde ilaç ve tedavi masraflarını karşılamak, bu hastalıklarda teşhis, tedavi ve hastalıkların önlenmesinde kamuoyu oluşturarak, bakanlık düzeyinde mercilerinin karar alma süreçlerinde etkili rol almak, bu hastalıklar için inceleme, araştırmalar yapmak, kurs, seminer, konferans, panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek diğer hedefleri arasında yer alıyor.

Tek kaynağı insan olan, yapılamayan tek ilaç 'kan'dır. Bu hastalıkların olmazsa olmaz ihtiyacı 'taze' kandır. Ayrıca kök hücre tedavisi ile talasemi hastaları yüzde 90 oranında kesin tedavi olabiliyor. HETADER, Kızılay ile el ele vererek başlattığı kan bağışı kampanyası ile taze kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Çeşitli STK'lar, resmi, özel kamu kurum kuruluşları, sivil vatandaşlar, toplumun her kesiminden gönüllüler tarafından HETADER adına Kızılay'a verilen kan sayesinde bu hastalıkları taşıyanlarla kan kardeşi oluyorsunuz. Bu kardeşlik sayesinde, tedaviye yardımcı olmanın yanında, manevi hazzı en yüksekte yaşayacağınızı garanti ediyorum.

HETADER Başkanı, üç uzmanlığı bulunan sevgili Elif Güler Kazancı'ya ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Her pazar AS TV ekranlarında saat 20'de yayınlanan EngelSİZsiniz adlı televizyon programımıza konuk oldu. Program öncesi sohbetimizden çıkardığım bir not var... Arkadaşlarıyla beraber kurduğu derneğin yanında, yoğun mesaisi, kamu hastanelerindeki başkanlık görevi, aile yaşamı, oldukça hareketli yaşantısının olması kendisini hiç rahatsız etmiyor ve her gün yenilenmiş enerjisiyle işlerine konsantre oluyor Sayın Kazancı... Bu yenilenmeyi sağlayan temel faktör ise hasta ve hasta yakınlarının kendisine olan sevgisi...

Son olarak HETADER'in kan ve kök hücre bağışı kampanyası metnini sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen bu metni okuduktan sonra kan vermeye gidelim...
"Talasemi hastaları, ömür boyu ayda 1 kere taze kan alarak yaşıyorlar. Sen de Kızılay'a HETADER adına kan bağışlayarak bu hastalarımızla kan kardeşi olabilirsin! Hadi bi' iyilik yap! Kan ver! Hayat ver!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.