Hava Durumu

HETADER'den homeopati semineri

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2017 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 08:16

Genetiği değiştirilen gıdalar, artan stres ve doğal yaşamdan gittikçe uzaklaştığımız şehir hayatıyla birlikte günlük hayatta boğuştuğumuz hastalıklar ve bu hastalıklara karşı çözüm arayışları da artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde HETADER yararına bir seminer düzenledi. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp dallarından biri olan ve dünyada fitoterapiden (bitkilerle tedavi) sonra en sık uygulanan, vücudun kendini bütünü ve doğal yöntemlerle iyileştirmesine yardım eden homeopati, Bursa'da dalında uzman olan uzman eczacı Fatma Bilgili Henden tarafından anlatıldı.

Peki, homeopati nedir ve nasıl tedavi ediyor? Homeopati, yaklaşık 200 yıl kadar önce Dr. Samuel Hahnemann tarafından geliştirilerek dünyaya yayılmıştır. 'Benzeri benzer ile tedavi', homeopatinin temel ilkesidir. Buna göre sağlıklı insanda hastalık belirtileri oluşturabilen herhangi bir maddenin çok düşük dozları, hasta bir bireyde bu belirtileri ortadan kaldırıp iyileşmeyi sağlayabilir. Bu tedavideki amaç; hastaya zarar vermeden, ılımlı ve güvenilir bir yolla hastalığı tümüyle ve kökten iyileştirmektir. Hastaya verilen homeopatik ilacın hastalık belirtilerine benzer ve düşük dozda olması, tek ilaç kullanılması, tedavinin temel kurallarıdır. Ayrıca verdiği ilaç hakkında homeopatın (homeopati uzmanının) kapsamlı bir bilgiye sahip olması gerekir. Aynı hastalığa her birey değişik tepki gösterir... Homeopati, 'hastalık yoktur, hasta vardır' yaklaşımıyla uygulanır ve tedavi kişiye özgü yapılır.

Bursamızın en önemli sivil toplum kuruluşlarından Hemofili ve Talasemi Derneği HETADER yararına yapılan ve yaklaşık 3 saat süren homepati farkındalık seminerine katılımcıların yoğun ilgisi, tamamlayıcı tıp ile ilgili farkındalık seminerlerinin devam edeceği sinyalleri veriyor. Biz de merakla takibimize devam edeceğiz.

Bu çalışmaların baş mimarı ve Bursa'nın yakınen bildiği, yaptığı ve düzenlediği seminer, sempozyum, farkındalık geceleriyle hemofili ve talasemili çocukların özellikleri, eğitimleri için uğraşan HETADER Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Elif Güler Kazancı'ya yeni atandığı Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde ben de kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.