Hava Durumu

İlklerin kulübü BUGES

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2017 04:50

Bu yazımda Bursamızı, ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil eden Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü BUGES'i anlatmak istiyorum. BUGES, Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara ilk görme engelli sporcuyu gönderen kulüp olma özelliğini taşıyor. Bunun yanında bünyesinde yetişmiş, daha sonra farklı kulüplere transfer olmuş 2 olimpiyat madalyalı sporcunun da gururunu yaşamaktadır. Bunlarla da sınırlı değil elbette. Yetiştirdiği sporcunun bireysel branşlarda ilk olimpiyat madalyasını ülkemize getirmesinin yanında, olimpiyat oyunlarına peş peşe sporcu gönderen ilk kulüp olarak da tarihteki yerini koruyor.
185 lisanslı sporcuya sahip olan kulübümüz, 3,5 yaşından 50 yaşına kadarki yaş aralığında görme engelli bireylere spor yaptırmaya devam etmektedir. Sayısız başarıyla birlikte birçok milli sporcu ve antrenör yetiştirerek bu alanda da ülkemizde en önemli kulüplerin başını çekmektedir.
Kurumsal yapılanmasını tamamlayan BUGES'in hedefi; her branşta derece yapmak olsa da, sporun eğitim ve rehabilitasyon yönüne son zamanlarda daha çok eğilerek, görme engellilerin topluma entegrasyonuna büyük katkı sağlamaya devam etmektedir. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yapılan protokol sayesinde, her yıl görme engelli öğrencilere etüt vererek, okuldaki engelsiz öğrencilerden akademik yönden geri kalmamalarını sağlamaktadır. Bu eğitim sürecini gönüllü 3 özel eğitim öğretmeninin idaresinde yaparak, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de görme engelli bireyleri tanımaları hususunda gerekli eğitimi vererek kaynaştırmayı sağlamaktadır.
Kulübün çalışmaları bunlarla sınırlı değil. Sürekli paneller, kurslar, eğitimler, gösteri maçları yapıp stantlar açarak engelli bilincinin topluma anlatılmasına, engellilerin evden dışarıya çıkarılarak üreten, kendine yeten, düşünen, başkalarına muhtaç olmadan yaşayan fertler olmasına çalışılmaktadır.
Tüm bunları yaparken iyi insanlarla karşılaşmak önemlidir. BUGES'in en şanslı olduğu konuların başında iyi insanların kulübün yanında olması ve destek vermesidir. Peki, kimdir bu engelli dostları ve kalbi güzel insanlar? Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, işadamı Bülent Parlamış, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Arzu Kutucu Özenen, Nazan Boran, Pınar Yeşilçiçek, Ömer Şafak, Canan Pala, Birgül Biba, Betül Gizdeş, Tayfun Doğan, Kasım Çapraz, Fulya Parlamış, Hande Tüfekçioğlu, Melek Üyük, Zerrin Özgüle, Osman Yılmaz, Hacer Kale ve bugüne kadar elini uzatmış 514 gönüllü iyi insan...
Bugün Uğur Mumcu Sahnesi'nde, saat 13.30'da geleneksel ödül törenimiz var. Zamanı olan engelli dostların bu törene katılıp, görme engelli sporcuların başardıklarını görmesini öneririm. Unutmayalım ki iyi insanlar olmazsa dünya yaşanmaz hal alır ve herkes engelli olur. O zaman düşüncedeki engelleri kaldırıp biraz empati yaparak, hiç olmazsa sevginizi paylaşın ki dünya, herkes için yaşanır olmaya devam etsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.