Hava Durumu

İnsan müsvetteleri

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 08:02

Engelli olmak ya da olmamak.. Bütün mesele bu mu?

Belli aralıklarla duyduğumuz ve içimizi acıtan, insanlığın geleceğine dair iyimserlik havasını tuzla buz eden 'sahte engelli raporu' haberlerine ne yazık ki yenisi eklendi. Önce ajansın geçtiği haberi siz değerli okurlarıma üzülerek aktarıyorum:

"Eskişehir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda sahte engelli raporlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattıkları iddia edilen aralarında 4 kamu görevlisinin de bulunduğu 40 şüpheli yakalandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir, Erzincan ve Tekirdağ'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yaptı.

Operasyonda sağlık kurulu raporu talebinde bulunan kişilere emeklilik, ÖTV indirimi ve çalıştıkları iş yerlerinde pozisyon değişikliği gibi ayrıcalıklardan yararlanmak amacıyla usulsüz veya sahte heyet raporları alarak devleti zarara uğrattıkları öne sürülen 4'ü kamu görevlisi 41 zanlıdan 40'ı gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sına ait evlerde yapılan aramalarda başka kişilere ait olduğu tespit edilen, heyet ve SGK raporları içeren çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.

'Kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve haksız kazanç sağlama' suçlarından haklarında işlem başlatılan şüphelilerden 35'i serbest bırakıldı. Para karşılığı aracılık ve iş takibi yaptıkları öne sürülen 5 zanlı ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, gözaltı kararı verilen bir şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor."

Haber, en çıplak haliyle bu şekilde... Öncelikle bu raporu düzenleyenleri mi yoksa rapor almak isteyenleri mi konuşmamız lazım inanın bilemedim? Engelli olmaya bu denli can atan bir başka ülke vatandaşı var mıdır bilemiyorum! Üstelik engelli bireylerin kendi durumları başlı başına sorun olup temel haklardan tam manasıyla yararlanamazlarken. Bir dizi düzenlemenin yapılması ve fırsat eşitliği ile engelsiz bireyler gibi yaşamaya başlama arzuları bilinirken...

Sorunlar yumağı gün gibi ortada dururken sahte insanlar, sahte engelli raporu almak için çeşitli yollara başvuruyor. Bu yollara başvuran sahte insanlara insanların hesabına çalışan sahteciler de türeyerek el ele verip adeta bir sektör oluşturmuşlar. Bu insani duygulardan yoksun kişiler, zaman zaman kolluk kuvvetlerince bertaraf edilseler de sonları gelecek gibi görünmüyor. Bu işi yapan, başvuran, yardımcı olan her bireyin en küçük insani duygu veya meleke taşımadığına kalıbımı basarım! Biraz vicdanı olanın bile bu sahtekarlığa nasıl yeltendiğini aklım almıyor. Bu insanların mutlaka çoluk çocuğu vardır. Onlara şefkatle davranıp, vicdanla hareket ediyorlardır. Ya da en azından ben, öyle olduğunu umut ediyorum. Bu üçkağıtçılığa, yalana, dolana başvuran; gerçek engellinin hakkını yiyen, devletini milletini zarara uğratan insan müsvetteleri hangi helal (!) zihniyet ile hareket ediyor? Kendi çoluk çocuğundan da mı utanmaz bunlar!

Her engelli birey, sağlıklı olmayı ya da engelsiz yaşamı hayal eder. Durum böyle olunca, bu sahtekarlara en büyük tepkiyi de doğal olarak yine engelli bireyler veriyor. Tepkileri en yüksek perdeden dillendirirken engelliliğin istenecek bir durum olmadığını, kimsenin bu şekilde yaşamaya mecbur kalmasını da istemediklerini ifade ederler. Yaşadıkları zorlukları en iyi kendilerini bilir çünkü.

Engelli olmak ya da olmamak.. Bütün mesele bu mu? Yoksa insanlıktan çıkmak mı asıl mesele? Sahte engelli raporu almaya çalışanlara, bizd e şöyle mi dua edelim: Allah gönlünüze göre istediğinizi versin. Amin!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.