Hava Durumu

Olimpiyatları 'para'ladık

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2021 07:59

Her ne kadar Cuma akşamı itibariyle A Milli Futbol Takımımızın EURO 2020'de göstereceği performans gündemin ilk sırasında olsa da atletizmde göğsümüzün kabardığı büyük bir organizasyonu geride bıraktık.

Engelliler dalında yapılan atletizm müsabakalarının genel adı olan Para Atletizm Avrupa Şampiyonası, Polonya'da gerçekleştirildi. Çok şükür milli sporcularımız, her türlü olumsuzluğa rağmen şanlı bayrağımızı göndere çektirmeyi başardı.

Görme, bedensel engelliler ve özel sporcuların katılabildiği bu organizasyon, çeşitli sınıflandırmalarda yapılıyor. Konuyla ilgili yazdığım bir çok yazıyla siz değerli okuyucularımı detaylarıyla daha önce bilgilendirmiştim. Dolayısıyla bu ayrıntılara girmeden sonuçlara bakalım.

Ne mi yaptık? Milli sporcularımız 6 altın, 7 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 21 madalya kazandı. Kadınlar T54 kategorisi 100 metre yarışında Zübeyde Süpürgeci, erkekler T57 kategorisi cirit atmada Muhammet Khalvandi, F11/12 kategorisi disk atmada Büşra Nur Tırıklı ve T12 kategorisi 400 metre yarışında Oğuz Akbulut, Avrupa rekoru kırarak altın madalya elde etti. Kadınlar T12 kategorisi 400 metre yarışında Sevda Kılınç Çırakoğlu ve erkekler F34 kategorisi cirit atmada Muhsin Kaedi de altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar T53 kategorisi 100 ile 400 metre yarışlarında Hamide Doğangün, erkekler T11 kategorisi 5 bin metre yarışında Hasan Hüseyin Kaçar, erkekler T13 kategorisi 400 metre yarışında Hakan Cira, kadınlar F41 kategorisi gülle atmada Rabia Cirit, kadınlar T54 kategorisi 400 metre yarışında Zübeyde Süpürgeci ve kadınlar T11 kategorisi 400 metre yarışında Öznur Akbulut gümüş madalyaya ulaştı.

Kadınlar T11 kategorisi 400 ile bin 500 metre yarışlarında Havva Elmalı, kadınlar T53 kategorisi 100 ile 400 metre yarışlarında Zeynep Acet, erkekler F34 kategorisi gülle atmada Muhsin Kaedi, erkekler T47 kategorisi yüksek atlamada Abdullah Ilgaz, erkekler T11 kategorisi bin 500 metre yarışında Hasan Hüseyin Kaçar ile erkekler F41 kategorisi cirit atmada Ömer Faruk İlkin de bronz madalya kazandı. Polonya'dan 21 madalya ile dönmenin heyecanını yaşayan millilerimiz, keyifsiz geçen bir dönemde yüzlerimizi güldürmeyi başardı. BUGES olarak biz de apayrı bir gurur yaşadık.

Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün (BUGES) Milli Atleti, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya gururu yaşattı! Cira, 400 metre T13 kategorisinde Azerbaycanlı Cebrailov'un ardından 2'nciliği elde ederek ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

Milli Atletimizi ve Antrenörümüz Güler Yaşar'ı kutluyor, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'muza ve destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Öte yandan Avrupa Şampiyonası'nda madalya alan, katılım sağlayan tüm kardeşlerimi ve onların yetişmesinde emeği olan antrenör, kulüp ve federasyonları tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Köşemin müdavimleri, Hakan Cira'yı zaman zaman bu satırlarda konuk ettiğimi bilir. 2015'te 25 yaşında spora görme engelli olarak başlayan Cira, 2018'de Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'ne transfer olmuştu. Bendeniz de bu transferin gerçekleşmesinde katkıda bulunduğum ve böylesine başarılı bir sporcuyu kentimize kazandırdığım için başarıları ile ayrıca gurur duyuyorum.

Türkiye rekortmeni sevgili Hakan'ın spora devam ederken kendi gibi şampiyonları yetiştirmek için Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Spor Bölümü'nde üniversite eğitimine devam ettiğini de hatırlatmış olayım.

Bizim Hakan Cira gibi adeta küllerinden doğup olimpiyat ateşini madalyaları ile harcayan sporculara ihtiyacımız var. Sporda dünya ile rekabet edebilmek için Cira gibi nice yiğitleri canı gönülden destekleyip bunu da lafta bırakmamak gerekiyor. Gururumuzsun Hakan Cira!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.