Hava Durumu

Ramiz Hoca, bu vebali ödeyemezsin!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2021 07:52

Başlığa bakıp peşin hükümle "Aman neler oluyor Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde" diye kuruntuya kapılmayın! Başlıkla ilgili açıklamayı yazımın sonunda yapacağım. Sadece biraz daha meraklanmanızı istiyorum değerli okuyucularım.

Geçtiğimiz aylarda Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin organizasyonu Bursa'da Spor ve Egzersiz Çalıştayı'nın 4 komisyonda çeşitli başlıklar altında gerçekleştiğini duyurmuştum. Bu organizasyon kapsamında Paralimpik Sporcular ve Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor Programı ana başlığında, Bursa'da paralimpik sporcuların sorunları ve çözüm yolları ile engelli bireylerin spor aracılığıyla topluma entegrasyonu alt başlıkları Doç. Dr. Recep Görgülü'nün başkanlığı ve moderatörlüğünde tartışılmıştı. Bu grup, daha sonra tüm engelli spor federasyon temsilcilerinin de katılımıyla Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde yüz yüze ve daha sonra da online ortamda bir araya gelmeye devam ederek, ilk oturumun üzerine koya koya çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Son toplantıda çıkan ve pandemi sürecine göre güncellenen takvime göre Engelli Spor Branşları Tanıtım Günleri, 25-26 Mayıs'ta online ortamda yapıldı. Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı'nın ev sahipliğindeki buluşmada Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Görgülü ile paydaş kurum olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler Koordinatörü Erdem Uğur moderatör oldu. Tüm engel gruplarının temsilcilerinin yer aldığı programın branş sunumlarını görme engelliler adına ben ve Milli Goalball Oyuncusu Oğuzhan Yılmaz; bedensel engelliler adına Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Recep Tak ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Oyuncusu Mehmet Atak yaptı. Özel Sporcular İl Temsilcisi İsmail İlhan ve Yüzme Antrenörü İlyas Aziz ile İşitme Engelliler İl Temsilcisi Ömür Dilekmen de alanlarına yönelik sunum gerçekleştirdi.

İki gün süren hummalı çalışmanın sonunda tüm engel grupları, spor faaliyetleri hakkında ve engel gruplarının özelliklerini kusursuz bir şekilde ifade etti. İnteraktif ortamda ağırlıklı olarak Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin katıldığı tanıtım günleri çok verimli geçti. Verimlilik kanaatimi, katılımcıların geri dönüşlerinden yola çıkarak dile getirdiğimi belirtmek isterin.

Önemli bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi değerli kardeşim Ömür Dilekmen, Kasım'daki İşitme Engelliler Avrupa Kulüpler Basketbol Şampiyonası'na Bursa'mızın ev sahipliği yapacağını kesin bir dille açıkladı. İstanbul ve Atina'nın da aday olduğu bu şampiyonanın Bursa'ya alınması, belki değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılacak çok büyük bir başarı. İnceleme Komisyonu üyelerinin, hayran kaldıkları Bursa'mıza bu payeyi vermelerinden dolayı gerçekten onur duydum. Bu başarıya katkıda bulunan tüm ilgilileri kutluyorum. Bursa'mızın tüm dinamiklerini de bu vesileyle bütün imkânlarını seferber ederek sürece destek olmaya davet ediyorum. Bu organizasyonun kentimizin tanıtımına sağlayacağı katkıyı görmezden gelmeyelim.

Şimdi gelelim başlığın sırrına... Doğru, ortada bir vebal var ve bunun altından kalkmak oldukça zor! Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un göreve atanmasından sonra özellikle bazı fakültelerde engelliler konusunda önemli işler yapılmaya başlandı. Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi, bu çalışmaların yapıldığı öncelikli noktalar. Tabii ta eski adıyla İl Dernek Müdürlüğü zamanından tanıdığım Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Dikmen'in de engelliler konusundaki hassasiyetini belirtmeden geçemeyeceğim. Bu hafta yazımın ana konusunu, Spor Bilimleri Fakültesi oluşturdu. Bu döneme kadar engelliler konusunda pek bir şey yapılmadığı, sözsel söylemlerin pratiğe dökülmediğini, yapılan faaliyetlerin çok kısır kaldığını spor ve engelli sporunun içerisinde olan ve yakından takip eden birisi olarak açık yüreklilikle söyleyebilirim.

Değerli Dekan Hocam Prof. Dr. Ramiz Arabacı ve ekibi, göreve gelir gelmez adeta arı kovanına ellerini soktu. Bugüne kadar hiç yapılmayanları hayata geçirmeye başladılar. Engelliler konusunda hassasiyetle yeni ufuklar açıldı, engelli bireylerin sportif manada geri kalmışlığının önüne geçip rehabilitasyon ve yarışmacı sporcular için projeler üretiliyor. Sadece bunlar da değil. Bursa'nın paralimpik başarıda daha fazla konuşulması için öncü olundu, tüm engel grupları bir araya getirilerek paydaş kurumların desteğini alındı. Özetle bu işle dertlenmek, her baba yiğidin harcı değil! İşte bunu başarmak için Ramiz Hoca ve ekibi, çok önemli adımları bir bir atmaya devam ediyor. E, bu da bir vebali beraberinde getiriyor tabi! İleride görev alacakların çıtasını yükseltip vebal altına girmiş oluyorlar bir anlamda. Zira engelli sporuyla ilgilenenler o çıtanın düştüğünü fark ederse harekete geçip gerekeni yapmak zorunda. Bu da bundan sonrakileri zor durumda bırakır. O çıtayı yükselten Ramiz Hoca ve ekibi, bu vebali nasıl öder? Bugüne kadar bir şekilde ötelenmiş olan engellileri baş tacı ettikleri için kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yükselttiğiniz çıtanın asla inmememsi tek dileğimiz. Ayrı bir teşekkürü de Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Görgülü hocama etmek istiyorum. Komisyonlar arasında tek somut çalışmaya imza atan ekibe başkanlık edip, koordinasyonu sorunsuz yapıp, yoğun mesai ile sürekliliği sağladığı için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.