Hava Durumu

Şanlı bayrağımız engelli sporcularla hep gönderde

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 08:49

Son dönemlerde engelli spor branşlarına verilen destek ve sağlanan imkânlarla tüm engel gruplarındaki sporcularımız, uluslararası alanda başarıdan başarıya koşuyor.
İtalya'nın Genova şehrinde 22-29 Temmuz'da düzenlenen Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Judo Avrupa Şampiyonası'nın 1. gününde 57 kiloda Dünya Şampiyonu ve bu kilonun en büyük favorisi olan milli sporcumuz Zeynep Çelik Aydın, Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.
70 kiloda Raziye Uluçam da dünya sıralamasında 1 numara konumundaki Rus rakibi Olga Zabrodzkaya'yı mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Altın madalya için iddialı bir diğer sporcumuz olan Recep Çiftçi ise finalde rakibine yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.
Hiçbir şampiyonayı boş geçmeyen 2016 Paralimpik Oyunlar bronz madalya sahibi Ecem Taşın da Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalya ile yetinmek durumunda kaldı. 63 kiloda Duygu Çete Artar ve +70 kiloda Mesme Taşbağ, Paralimpik Oyunlar bronz madalyalarına Avrupa Şampiyonası bronz madalyalarını da ekledi.
Tarihimizde ilk defa Avrupa Şampiyonası'nda takımlarda kadınlarda birinci, genel sıralamada üçüncü olarak tarih yazan judocularımız kendilerine güvenenleri mahcup etmedi.
Oğuz Akbulut, Polonya'da düzenlenen Para Atletizm Grand Prix T12 400 metrede 49.53 zamanla koşarak kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirip 1. oldu ve kişisel en iyi derecesine ulaştı. Bir diğer görme engelli para atletimiz Sevda Kılınç Çırakoğlu da 1500 metrede 4:59.84 en iyi derecesini bu yarışta 4:54.17'ye çekerek kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirerek 2. oldu.
Görme engelli sporcularımızın yanında diğer engel gruplarında da birçok başarı alarak temmuz ayında ay-yıldızlı bayrağımız uluslararası arenada hep dalgalandı. İngiltere'nin Nottingham kentinde gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'nda yarışan Büşra Ün, İngiliz partneri Lauran Jones ile birlikte çiftlerde şampiyonluğa ulaştı. Milli sporcumuz, tekler kategorisinde ise Lauren Jones'a 4-6, 6-3 ve 7-6'lık setlerle 2-1 yenilerek ikinciliği elde etti.
Hırvatistan'ın Osijek kentinde düzenlenen Para Atıcılık Dünya Kupası'nda mücadele eden milli sporcumuz Ayşegül Pehlivanlar ise 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazanırken 50 metre tabancada dünya barajını geçmeyi başardı. Milli atıcımız, 10 metre havalı tabancada 229.7 puanla atışları 2. sırada bitirerek gümüş madalyanın sahibi olurken, 50 metre tabanca karışık kategorisinde ise elde ettiği 505 puanla ekim ayında Avustralya'da yapılacak olan 2019 Dünya Şampiyonası için barajı geçti. İtalya'da düzenlenen 7. Uluslararası Floransa Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'nda sporcumuz Büşra Ün de teklerde şampiyonluğa ulaştı.
Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da düzenlenen Para Halter Dünya Şampiyonası'nda, 18 yaşındaki Besra Duman da gençler 55 kiloda 105 kilo kaldırışıyla altın madalya alıp dünya şampiyonluğuna ulaşarak göğsümüzü kabarttı. Nazmiye Muratlı ise kadınlar 45 kiloda 116 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya kazandı. Sibel Çam da kadınlar 73 kiloda 124 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya elde etti. Bu sonuçla Sibel Çam, şampiyonada ülkemize 3. madalyayı getirmiş oldu. Hırvatistan'da gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Kupası'nda milli sporcularımız Ümit Burunlular ve Kenan Eroğlu 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. Finlandiya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda gülle atmada Özel Sporcu Ali Topaloğlu, dünya rekoru kırarak altın madalya elde etti. Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda toplamda 7 altın, 12 gümüş, 9 bronz madalya olmak üzere toplamda 28 madalya alarak bir başka tarih yazıldı.
Tüm sporcularımızı ve ailelerini, federasyon başkanlarını, yöneticileri, milli takım antrenörlerini, kulüplerimizi, kulüp antrenörlerimizi gönülden kutluyorum. Onlar şanlı bayrağımızı göndere çektirdikçe bizim de kilometrelerce öteden de olsa göğsümüz kabarıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.