Hava Durumu

Sözüm tüm ahmaklara!

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2022 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2022 08:10

Belki başlıktaki ifade, çok ‘ağır’ gelmiş olabilir ama meselenin iç yüzünü öğrendiğinizde sizler de bana hak verecek belki daha farklı ifadeler kullanarak yaşananlara tepkinizi dile getireceksiniz.

Evet, sözüm tüm ahmaklara sevgili okurlarım! Yazının başında, günlük hayatımızda çık sık kullandığımız ‘ahmak’ kelimesinin manasına da açıklık getirelim. Ahmak, aklını gereği gibi kullanamayan kişi manasındadır.

Gelin, kimmiş bu aklını gereği gibi kullanamayanlar birlikte inceleyelim…

Malum, 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftasını geride bırakıyoruz. Hafta başladı ama ne başlama hem de! Mesajlar havada uçuşuyor adeta…

Sosyal medyada yer alan paylaşımların çok büyük bölümünün engelliler adına iyi niyetli kişiler tarafından yapıldığını baştan belirteyim. Ne var ki söz konusu iyi niyet, mesajın içeriğini değiştirmiyor maalesef.

Yahu kardeşim bir yere dilekçe yazarken bile 40 defa dilekçe nasıl yazılır diye araştırırsın değil mi? ‘Aman eksik, yanlış yazmayım’ diye telaş edersin. O zaman engelliler haftasıyla ilgili neden ‘kutlama’ mesajı yayınlarsınız.

Ey cahil! Hiç mi konunun ne olduğunu merak etmezsin? İçinde 'hafta' geçiyor diye her şeyi kutlaman mı gerekiyor?

Defalarca anlattık ve anlatmaya da devam edeceğiz. Engelli ve engelli aileleri, bu durumu asla onaylamıyor ve çok rencide oluyor. Sen çıkıp 'Engelliler haftanız kutlu olsun' diyorsun. Neden? Birey engelli oldu diye gününü ya da haftasını mı kutluyorsun?

Ne güzel! Sen engellisin, ben de bu yüzden senin engelli oluşunu kutluyorum demek istiyorsun. Yazıklar olsun ne diyeyim!

Bu kadar empati yoksunluğun da olmaz arkadaş. Bu kadar mı ezbere, tekdüze yaşıyorsunuz? Bu kadar mı çevrenizde olan bitene karşı duyarsızsınız. Sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılamaya odaklanıp tutkularınızın peşinden umarsızca koşan bir güruh musunuz?

Gerçekten aklım havsalam almıyor bu her yıl yaşadığımız rezilliği… İnanın bu haftanın ruhuna, havasına o kadar büyük gölge düşürüyor ki bu alışılagelmiş rezillik hayat sevincimizi azaltıyor.

Neyse… Dediğim gibi yanlışa yanlış demeye kararlılıkla devam edeceğiz. Geri adım atmak, pes etmek yok asla.

Söz konusu Engelliler Farkındalık Haftası olunca ülkemizde gözler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın vereceği mesajlara çevrilir. Bakan Derya Yanık’ın paylaştığı mesaj, “Engellilere yönelik hizmetlerimizde temel vizyonumuz, en baştan beri engelli bireylerin hayatlarını bağımsız şekilde devam ettirebilecekleri bir ortam sağlamak oldu. Desteklerimizle her zaman yanınızdayız” şeklinde oldu. Hafta boyunca daha çok icraatları dinledik. Ama artık yapılan hizmetlerden ziyade yapılacak hizmetleri duymak istiyoruz Sayın Bakan.

Engelliler ve ailelerinin ekonomiden eğitime kadar onlarca alanda çözüm bekleyen o kadar çok dosyası var ki! Lütfen bunları öncelikli gündeminize alın ve STK’lara kulak verin ki gerçek manada müjdeli haberleri sizden duymuş olalım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.