Hava Durumu

Şiddetle eğitim!

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 08:23

Değerli okuyucular;
Okul sezonu, 18 milyonun üzerinde öğrenci için yeni eğitim sistemiyle birlikte açılmış bulunmakta. Ülkemizde her geçen gün yaşanmakta olan hadiseler, eğitimin öneminin ne kadar büyük olduğunu göstermekte.
Çocuğa şiddet, kadına şiddet, hayvana şiddet vs. Şiddet toplumumuzda ne yazık ki her yerde. Bunu önlemek için, yeni neslin bilinçlenmesi maksadıyla eğitimde nasıl bir yol izlenmeli?
Maalesef son günlerde ardı arkası kesilmeyen ve tek bir ağız olunup yeter artık dediğimiz şiddet konusu, hız kesmeden devam etmekte.
Toplumda kanayan bir yara olan şiddetin onarılmaya çalışılırken, bir diğer yandan tekrar yara açılmaması adına gerekli ve yeterli önlemlerin alınması şart. Bunun önüne geçebilmek adına genç nesle, okul müfredatlarını güçlendirecek hamleler yapılması gerekmekte. Şiddetin her türünün kötülüğü, çocuklarımıza öğretilmelidir.
Avrupa'da bazı ülkelerde kadınlara yönelik şiddetin engellenmesini konu alan zorunlu dersler mevcut.
Bu örnek üzerinden yola çıkılarak, ülkemizde de okul müfredatlarında, özellikle rehberlik derslerinin programı içerisinde, iletişim kurmak, empati yapmak, kişisel hakların korunması gibi yapıcı kavramlar öğretilmeli. Medeniyetin temel alındığı bir eğitimin olması yetişen ve gelişen nesil açısından oldukça önemli.
''Şiddetin yaptırımı sadece yasalarla olmaz''
Şiddetle mücadelede yalnızca ceza yasalarıyla uygulanması yeterli olmuyor.
Eğitimsizliğin olduğu bir durumda ceza hükmü bazen yetersiz kalabilmekte. Çocuklarımızın bilinçli yetiştiği bir toplum, sağlıklı bir nesil demek...
Kalın sağlıcakla...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.