Hava Durumu

Terörle mücadelede kararlılık mesajları

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2019 09:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 09:54

Fırat Nehri'nin doğusu Türkiye sınırımızın 480 kilometresi demek. Sınırımızın Türkiye tarafında; Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak ilimiz yer alıyor. Sınırın diğer tarafında, Fırat'ın batısı hariç Fırat'ın doğusu ile Irak sınırı arasında kalan 45.000 km2'nin üzerinde ve Suriye topraklarının üçte birine karşılık geliyor.
Bu alanda Fırat ile beslenen verimli topraklar olduğu gibi, Suriye'nin elektrik enerjisinin %70'ini karşılayan üç büyük baraj bulunmaktadır. ABD'nin 22 adet askeri üssü mevcuttur.
Bu bölge, Amerika'nın yıllardır destek vererek büyüttüğü yandaşı PKK/YPG terör örgütünün kontrolündedir.
Batılılar amaçlarını, net ve zamana yaymışlardır. Hedefleri, İsrail terör devletinden sonra hemen sınırımızda ikinci bir terör devleti oluşturmaktır. Binlerce TIR silah ve mühimmat bu bölgeye indirilmiştir. PKK/YPG terör örgütü donatılmıştır.
Sözün özü, oyun büyük ve zorlu. Batılılar kararlılıklarında inatçı görünüyorlar. Irak, Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler tek bir merkezden yönetilmekte olup, aynı planın parçalarıdır.
ABD ve Rusya'nın arka plandaki paylaşım anlaşmalarını görüp, kendi egemenlik haklarımızın ihlalini ve gaspını engellemeye çalışıyoruz.
Cumhuriyet tarihimizin en büyük askeri yığınağı yapılmış durumdadır. Sınırın diğer tarafında 35 bin kişilik ÖSO kuvvetleri operasyon için hazır beklemektedir. Yok ettiklerini zannettikleri bir milletin aynı coğrafyada yeniden dirilişinden düşmanlarımız korkmaya, dostlarımız güven duymaya devam etsinler.
Fırat Sakarya,
Onlar iki kardeş,
İki ırmak.
Aynı vatan topraklarında,
Aynı bayrak altında,
Bu vatanın evlatları olarak doğdular.
Kalın sağlıcakla...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.