Hava Durumu

Türkiye'nin F35 ve S-400 satrancı

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 08:59

Değerli okuyucularımız, BEKA: Bir devietin toprak bütünlüğünü ahdi hukukunu ve anayasal düzenini iç ve dış tehditlere karşı koruması suretiyle hayatiyetini devam ettirmesidir.
Beka sorunu yüzyılların meselesi diyerek yaşanan iç ve dış olayların dışına taşımak istiklal yürüyüşümüzü hafiflletmektir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in ifadesi ile beka sorunu yok demek tarihi şark meselesine göz yummak,milli mücadeleyi unutturmaktır.
Bu manada daha önceki yazılarımızda hibrit savaş kapsamındaki saldırıların üikemizin geleceğine,Türk milletinin kalıcılığına yönelik oyunların başında, F35 projesinin arkasındaki gizli emellere karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ciddi bir mücadele vermektedir.
F35 savaş uçağı projesi 1997 yılında Amerika ve İngiltere'nin öncülüğünde başalatıldı. Bu proje için harcanması planlanan rakam 1 trilyon dolardır. Türkiye bu projeye 1999'da katıldı.Paydaşları arasında payına düşen ödeme ve sorumlulukları yerine getlrerek bugüne kadar geldi.
Ancak geçmiş tarihlere bakıldığında Amerika çeşitli bahanelerle hava savunma sistemini Türkiye'ye hiç vermemiştir.
Varşova Paktı ve NATO'nun kurulması ile birlikte dünya ikiye bölündü ve Türkiye NATO içinde yerini aldı. Ordumuz da NATO sistemine göre silahlandı. NATO ülkelerinden herhangi birine askeri saldırı yapılırsa, NATO ülkeleri karşıiık verirdi.
Bu dönemde Amerika tüm NATO ülkelerinin içine sızdı ve NATO eşittir Amerika durumuna getlrdl. Oysa hava savunma sistemi bir ülkenin çatı sistemidir.
Amerika hiçbir zaman bu çatımızı koruyacak sistemleri vermediği gibi açık kalması için de elinden gelen her türlü oyunu kurmakta geri kalmadı. Saddam döneminde Scud füzelerini hatırlayınız, Patriot'ları vermediği gibi.
Bu kez Türkiye Çin ile ortak hava savunma sistemi için görüşmeye başlayınca yine her zamanki gibi ayağa kalktı ve tehditlere başladı.
Bu arada ilk uçuşunu 2006 yılında gerçekleştiren F35'lerin yüzlercesi yapılıp Türkiye haricinde satılıyordu. Türkiye'de karşı atak olarak 2017 yılında Rusya ile S-400 anlaşmasını yaptı. Amerika bunu beklemiyordu, yine aynı yıl içinde İsrail'e verilen F35 savaş uçaklarından biri ,Suriye hava sahasında Rus 5300'leri tarafından vurlunca,Amerika hızlı bir yaIanlamaya giderek radara yakalanmayan hayalet uçağın kuş sürüleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Devamında Türkiyenin 5.400'lerdeki kararlılığı görülünce Amerika'nın tehditleri yine başladı.Sonuçta 5.400'ler Türkiye'ye geldi ve konuşlanmaya başladı. S.4OO savunma sistemine bir de bizim Hisarlar dahil olunca, hava şemsiyemiz kapandı. S.400 olan ülkelerde F35 yok ,F35 olan ülkelerde de 5.400 yok...
Şimdi buyurun Hibrit Savaş'ın santranç tahtasına,Türkiye bu iki teknolojinin içinde denge durumuna gelebilir mi? Biri yakalanamayan hayalet uçak bir diğeri her türlü şartta yakalarım diyen hava kapanı bu iki teknolojinin bilgisine sahip olacak Türkiye...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.