Dünya yeniden enerji kaynaklarının sömürülmesi için şekillenirken özellikle Ortadoğu’da Türkiye’ye yine ateşten günleri yaşamak düştü ama millet yorgun.
Sınırlarımızda çatışmalar sürerken yeni açılım sürecinde PKK terör örgütü silah bıraktığını faaliyetlerini durduğunu açıkladı. Fakat PKK bildiğimiz o terör örgütü değil, PKK ekonomik açıdan bir holding, kültürel açıdan bir konfederasyon kadar güçlü yapı oldu.
Binlerce sivil toplum örgütüne sahip dünyanın farklı ülkelerinde milyar dolarları bulan ekonomik gücü var, neredeyse örgütlemediği Kürt ailesi yok. Bu konularda hiçbir açıklama yapılmadı şimdilik herkes sessiz süreç nasıl ilerleyecek belirsizlik devam ediyor.
Ülkede kimse terör istemiyor ama bir tarafta evlat acısı diğer tarafta kuyruk acısı varken bu iş nasıl olacak?
Fakat millet yorgun, terörden değil ekonomiden adaletsizlikten yorgun.
Açılım meselesini ilk gündeme getiren MHP lideri Bahçeli olmuştu, neden böyle bir açılım yaptığını henüz açıklamış değil söylediği sadece terörsüz Türkiye.
Peki, terörsüz Türkiye’yi yaratmak kimin görevi?
Türk milletinin bir açılım talebi oldu mu?
Sormak lazım açılım süreci referanduma gidecek mi halka sorulacak mı?
Hiç sanmıyorum.
Halk ben istemiyorum derse ne olacak?
PKK zaten şuan dahi Türk devletine güvenmediğini söylüyor o zaman bırakmadığı silahları kullanmaya başlarsalar ne olacak?
Açılım diyenler bir açıklama yapacaklar mı?
Elbette yapmayacaklar.
Türk demokrasisi liderlerin elinden alınmadığı sürece millet sadece liderlere biat edenleri seçmek zorunda kalacak.
Yüz yıldır Türk milleti öylesine yoruldu ki, önce Osmanlının dağılması birinci dünya savaşı ardından kurtuluş savaşı ve seksen yıldır bitirilmeyen ekonomik krizler.
Şimdi terörsüz Türkiye projesiyle algısı ile kurulmak istenen Kuzey Suriye Kürt Federe Devletinin temelleri atıldığını bu millet anlasa ne olur anlamasa ne olur?
DEM milletvekili daha geçtiğimiz gün söylemedi mi “Biz kuzey Suriye’de amacımıza ulaştık” diye.
Suriye’deki gelişmeleri yazarken Abdullah Öcalan’a kuzey Suriye’de bir devlet kuruluyor demiştim işte bugün gerçekleşiyor. Kimse Öcalan’ın İmralı da kalacağına inanmasın inşallah ben yanılırım ama Kuzey Suriye Kürt Federe Devletinin başkanı olursa sakın şaşırmayın, çünkü ABD ne dedi;
“Bir kere söz verdik”.
Amerika’ya karşı çıkacak siyasetçimiz kaldı mı?
Buyursunlar destekleyelim.