Hava Durumu

Baba olmadan baba olan Şehit Yusuf

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2025 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2025 08:03

Bu yazımı aslında “Babalar günü” yazısı olarak düşünmüştüm kısmet bu güneymiş.

Baba olmadan şehadetiyle bir kıza hayat olan babanın hikâyesidir bu güne kısmet olan yazım.

Adı Yusuf, şehit olduğunda henüz 21 yaşında bekârdı çocuğu yoktu ama gönlünde çocuk sevgisi öylesine büyüktü çocuğu olmadan ölürse vasiyetini arkadaşlarına açıkladı.

Yusuf’un kameraya çekilen vasiyeti;

"Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur" dedi.

Öyle de oldu hiç görmediği bilmediği 1,5 yaşındaki lösemi hastası Aylin Şehit Yusuf sayesinde sağlığına kavuştu ve eğitim hayatına başladı.

“Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu’nda 1 Ekim 2022'de şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın (21), şehit olmadan önce lösemili bir kız çocuğunun eğitim masraflarının karşılanması yönündeki vasiyeti üzerine Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) tedavi ve eğitimini üstlendiği 4 yaşındaki Aylin Kara, sağlığına kavuştu. O zaman 1,5 yaşında olan Aylin, LÖSANTE Hastanesi'nde gördüğü tedaviyle lösemiyi yenerek, taburcu edildi”.

Bu haber beni çok etkilemişti, henüz hayatının baharında 21 yaşında bir Türk askerinin şehadetinden önce bıraktığı vasiyet Hollywood’da olsa kaç filme konu olurdu bizde sıradan bir haber olarak dahi çıkmadı iyi mi?

Hani derler ya babamın kim olduğunu sorma adam mı değil mi onu sor diye tamda böyle sanırım şehit Yusuf’un durumu, küçük kızın babası değildi ama adam gibi adam olduğu için o kız çocuğuna hayat oldu.

Şehit Yusuf Ataş memleketi Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde vatan toprağına emanet edildi, sonrasında vasiyetini açıkladığı o görüntüler sosyal medyada yayımlandı baba olmadan hiç tanımadığı lösemili kızına hitap ettiği o baba sözler.

Yusuf şehit olduğunda babası polis memuruydu, Elazığlı olmalarına rağmen Yusuf İzmir’de doğdu, matematiği çok iyi olmasına rağmen o askerliği seçti. Ailesi matematik öğretmeni olmasını istiyordu öğretmenleri de o astsubaylık müracaatını herkesten gizledi, sınavlara girmeye hak kazandığında polis memuru babası götürdü sınavlara.

Aslında şehit Yusuf bu vasiyeti sadece arkadaşlarına söylememişti,

Kuzey Irak’a gitmeden izne geldiğinde annesi Nejla hanıma mutfakta “Ben şehit olursam sakın arkamdan ağlama, bak dimdik duracaksın artık benim param var maaşım var, bir tane lösemili kız çocuğu bulacaksın ona ömür boyu hastanesi okulu o kıza bakacaksın” dedi. Nejla hanıma şehadet haberi geldiğinde kendisinin doğum günüydü.

Şehadetin sonra sosyal medyada görüntülerinin yayınlanmasından sonra LÖSEV bağış yağmuruna tutuldu, LÖSEV yetkilileri şehidin annesine 3 yıldır toplayamadığımız yardımları üç günde yayınlanan görüntülerden sonra topladık, çocuğunuz sadece bir çocuğa değil binden fazla çocuğun hayatını kurtardı dediler.

Şehit Yusuf’un görmediği manevi kızı Aylin şimdilerde yaklaşık beş yaşında ve anaokuluna gidiyor, lösemi tedavisi ikinci kez tamamlandı sağlığına kavuştu.

Küçük Aylin “Sevgi, iyilik, umut mücadelemizde biz de varız” diye haykırdı mikrofonlara. Küçük kızın annesi Melika Kara “Bizim için hem çok zor hem çok duygusal bir süreçti açıkçası, şuan iyi çok şükür eğitimine devam ediyor bir taraftan kontrolleri devam ediyor, Kreş, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimlerini burada görecek” açıklamasında bulundu.

İşte babalar gününde baba olmadan binlerce lösemi hastası çocuğu baba olan Yusuf gibi şehit Yusuf’un hikâyesi.

Bu kadar çok iskele babasının olduğu yerde binlerce çocuğa manevi baba olmak her babaya nasip olmaz sanırım.

Babalar günün kutlu olsun şehit Yusuf Ataş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.