Hava Durumu

CHP’ye CHP’li darbesi

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2025 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2025 08:00

CHP İstanbul il başkanlığına muhalif CHP’li Gürsel Tekin kayyum olarak atandı ortalık karıştı, CHP’ye CHP’li darbesi yapılmış oldu.

CHP İstanbul son ilk kongresi mahkeme kararı ile iptal edilince kayyum gündeme geldi, her kimin aklına geldiyse Gürsel Tekin ismi CHP’yi karıştırmaya yetti de arttı bile.

Kayyum kararı açıklandığından itibaren CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında partililer kararı tepki gösterseler de emniyet güçleri mahkeme kararını uyguladılar ve Gürsel Tekin tüm uyarılara rağmen il binasına polis zoruyla girdi.

CHP İstanbul il başkanlığında yaşananlar saniye saniye servis edildi zaten sanırım asıl amaçta bu olsa gerek. İşte CHP hep bildiğiniz gibi polisle çatışıyor, bunlar mı ülkeyi yönetecek algısı. Başarılı olundu mu derseniz bence azda olsa olundu.

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi aslında ama CHP Genel Merkezi krizi yönetemedi ve bireysel çıkışlarla durumu idare etmeye çalıştı fakat kayyumun gelmesi önlenemedi veya mahkeme kararı değiştirilemedi.

CHP lideri Özgür Özel İstanbul’a gelmedi Ankara’da kaldı bence iyi de yaptı, Özel İstanbul’a gelmiş olsaydı hiç istenmeyen olaylar yaşanabilirdi, gelmeden çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gürsel Tekin CHP İstanbul il binasının önünde “Kamuoyunun dikkatle bizi dinlemesini arzu ediyorum. Ben bugün ve heyetteki arkadaşlarımız bugüne kadar yaşanan sorunun hiçbir parçasında yokuz. Hatta daha ileri gidiyorum kongre olduğunda delege olmayan bir Gürsel Tekin olarak ağır söz söyleyen arkadaşları uyardım yapmayın dedim. Ne yazık ki günün sonunda maalesef taraflar arasındaki sorun 1,5 yıldır süren sorun mahkeme koridorlarına düştü.

Biz kayyum falan değiliz. Kayyum Esenyurt'ta, Şişli'de. Ben ve arkadaşlarım tüm temasları kurduk. Bizim görevimiz gerek delegenin gerekse de il yöneticilerimizin uğradığı haksızlığı bertaraf etmektir. 6 gündür sesimiz çıkmamasına rağmen dedik ki baba ocağına el ele kol kola gidelim dedik. Sorun değil isterse kurşun atsınlar. CHP'lilerin bana tepkisi olmaz. Kimlerin olduğunu biliyorum. Günün sonunda biz ve arkadaşlarımız partimizin uğradığı mahkeme koridorlarındaki sorunların bitmesi için tüm çabayı sarf edeceğiz.

Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hiçbir arkadaşımızı parti içinde ayrıştırmadık. Arkadaşlarımızın bu heyecanını Şişli'de Esenyurt'ta kayyum gelince görmek isterdim” açıklamasında bulundu.

Mevcut il başkanı Özgür Çelik ise sosyal medya hesabından“

Bir an önce bu hukuksuz ve art niyetli kuşatmadan vazgeçilmelidir. Eninde sonunda yenilmeye mahkûm bu zorbalık son bulmalıdır. İstanbul Valisi'ne ulaşamıyoruz. Ne telefonlarımızı açıyor, ne dönüş yapıyor. Bu esnada polis ablukası daha da daralarak parti binamızın bahçesine kadar ilerledi. Bu durum sürekli gerginlik ve sürtüşmelere yol açıyor. Üstelik partimizin bulunduğu sitede yaşayan yaklaşık 3 bin insanın da kendi konutlarına erişmeleri de engelleniyor. Dün geceden beri sürekli gerilime yol açan bu ablukanın kimseye bir faydası yok. Türkiye'nin birinci partisinin etrafını çevirmenin, parti üyelerimizin kendi parti binasına girmesini engellemenin hiçbir izahı yok” paylaşımında bulundu.

CHP İstanbul için kongre kararı için seçim kuruluna baş vurdu fakat sırada büyük kurultay var, CHP’ye genel merkezine kayyum atanır mı derseniz hiç şüpheniz olmasın belki önümüzdeki mahkemede değil bir sonrakinde ama kayyum gelecek hem de bir CHP’li.

Tabi bu arada İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı resmen olmasa da büyük oranda bitti, verilen cezalar yüksek mahkemede onaylandığında aday olamayacak.

CHP son yerel seçimlerinden itibaren çok bariz hatalar yaptı ama Özgür Özel’in seçildiği kongre gerçekten mercek altına alınmalıydı çünkü yerelde CHP hiç durulmamıştı, CHP kendi eliyle harakiri yaparken durun diyen çıkmadı zafer sarhoşluğu pahalıya patlamış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.