Hava Durumu

Aslında bakın Acemler'de neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2021 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2021 07:54

Buranın revizyonuyla. Şehrin kalbi, can damarı olan bölgeyi yoğunluktan kurtarmak.
Dün fazla detaylarına girmedim.
Ama şehirde yaşayanlar olarak yapılanların beraberinde ne getireceğini algılama adına bu 6 ana maddelik hamle fikir verecek.
Teknik detaylara boğmak istemem.
Yapılanları şehir hafızası adına da akılda tutmalı.
Büyükşehir kurmayları da bunu özetlemiş.
Bir anlamda Acemler'de neler olduğunun renkli tomografisi gibi.

Planlamanın detayları aynen şöyle:

1 -OULU CADDESİ ALTGEÇİDİ

Hayran Caddesi yönünden (Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve Stadyum) gelen trafik kesintisiz ve anayolu engellemeden Acemler Kavşağına erişim sağlayabilecek.

2 -K5 ( ŞEHİTLİK ) KÖPRÜSÜ

Hayran Caddesi ile Şehitlik Caddesi arasında yeni bir geçiş imkanı sağlayarak Acemler Kavşağı ve Orhaneli Kavşağı üzerindeki trafik yükünü ha-fifletecek. Bununla beraber Hat Caddesi bağlantı- sının da oluşturulmasıyla trafiği önemli ölçüde rahatlatacak yeni bir arter kente kazandırılacak

3 -STADYUM_ MUDANYA KAVŞAĞI ARASI BAĞLANTI KÖPRÜSÜ

Beşevler - Çekirge - Dikkaldırım - Stadyum - Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yönünden gelen trafiğin Mudanya Yolu'na bağlantısını sağlayarak Acemler Kavşağı ve Orhaneli Kavşağı üzerindeki trafik yükünü hafifletecek.

4 -SOĞUKKUYU ÜSTGEÇİDİ

Beşevler - Çekirge - Dikkaldırım - Stadyum - Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yönünden gelen trafiğin Yunuseli ve Avrupa Konseyi Bulvarı yönüne geçişine imkan vererek Acemler Kavşağı ve Orhaneli Kavşağı üzerindeki trafik yükünü hafifletecek

5 -ACEMLER KAVŞAĞI - MUDANYA KAVŞAĞI ARASI SERVİS YOLU

Acemler Kavşağı ile Mudanya Kavşağı arasındaki yan yol bağlantılarını toplayarak bu akımların anayol trafiğini olumsuz etkilemesi engellenecek

6 -HAT CADDESİ DEVAMI 21.5 m İMAR YOLU

Zübeyde Hanım Caddesi ile Hayran Caddesi arasında bulunan imar yolu koridorunun açılması ile Çekirge bölgesinde oluşan trafik sıkışıklığı bu aks üzerinden ana arterlere dağıtılabilecek.

Mimar mühendis değilim. Bunun yorumlarını uzmanları yapar.
Stadyumun, hastanenin yeri elbet tartışılabilir. Eski yönetimlerin, Ankara'nın kararlarıydı...


Bu saatten sonra, yeni süreçlere önlemlere bakmalı.
Gördüğüm o ki, 2023'e hazırlanırken iktidar partisi de elinde bulunan en etkili Büyükşehir'de yeni bir vizyon için uğraşıyor. Sorunların hiçbiri bugünden değil.
Kısa vadade çözüm beklemek de kolay değil.
Acemler'de yapılanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibi adına da 2023 için önemli gösterge olacak. Benim burada gördüğüm algıladığım ciddi bir dönüşüm için yoğun uğraşı.
Dün de yazdım. Acemler'i çözebilmek her yönetimin önceliğiydi. Ne olduğunu ve olacağını görmek için de verilen tarihlerdeki sonuçlar şehir yönetimi adına gösterge olacak.
Ki bugün ülke gerçeklerinde en önemli etken ekonomi ve şimdi sağlık mücadelesi olmuşken akılcı her şehir hamlesi vatandaşı etkiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.