Hava Durumu

Başkanlar ve 8 Mart kapışması!

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2021 08:07

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart mesajı ortalığı karıştırdı.

İstanbul ittifakı seçim öncesi çok açıktı.

HDP 'varım'demedi ama oy yönlendirmesini İmamoğlu'ndan yana kullandı.

Bu Ankara ve başka şehirler için de geçerliydi.

CHP, İYİ Parti, SP ve diğerleri bunu inkar edebilir mi?

O yüzden de 8 Mart kadınlar gününde iki farklı kulvarda ki ittifak başkanları arasında tavandaki kaosu biraz farklı okumalı.

Yani başından bu yana Millet İttifakı ve bölgesel konjonktürle HDP desteği açık ortadayken, İmamoğlu sosyal medyasında Pervin Buldan üzerinden HDP tabanına ince mesaj yolladı.

Bir diğer mesaj da Meral Akşe-ner'le İYİ Parti tabanınaydı.

Bunu İmamoğlu 'stratejik nezaket' olarak açıklayabilir.

Gerek İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, gerekse partinin üst düzey kurmaylarının tepkisini biraz tribüne oynamak gibi yorumladım.

Hele ki toplumun en hassas ayarlarından biri olan şehitler, terör, PKK gibi konular sıkça tartışılırken... İYİ Parti'nin de bu tavrı göstermesi de normal.

Ülkede siyaset böyle yapılıyor. Ama şunu herkes biliyor.

Nasıl, MHP destek vermese.. Ak Parti birçok belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedecekse... Millet İttifakı'na HDP de destek vermediğinde muhalefet en az 10 puan geride kalacak. Hadi çıksın herkes tek başına alsınlar oylarını görelim. Hiçbiri cesaret edemez.

Yani... Tablo aynada çok net.

Üstüne bir de MHP'nin yine terör örgütü-HDP eşletirmesiyle birlikte sıkça gündemde tuttuğu CHP-İYİ Parti-HDP üçlemesi, psikolojik baskısı da cabası..

Hatta fezlekeler mecliste oylandığında bu baskıyı daha da net hissedeceğiz.

Siyaset yanyana kendi kulvarlarında birbirlerinin üzerine baskı üzerine baskı uyguluyor.

Gerçi toplum da sadece seyrediyor...

Şimdi pandemi derdinde, üzerine bir de ekonomik açmazları bindikçe siyaset kendi novigasyonunda seyrediyor.

Öte yandan 8 Mart'a bir eklemem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la ilgili olacak... Nasıl vefalı leylek Yaren'i es geçmediyse...

İmamoğlu'nun bu tartışma yaratan mesajına Aktaş da bir göndermede bulundu..

Bir yandan Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la görüşürken..

Diğer yandan siyasi hamlesini yaptı...

"Eli kanlı terör örgütüne destek verenlerin, YPG'ye sırtını yaslayanların, Yasin Börü ve Eren Bülbül'ü katledenlerin, Diyarbakır annelerine sağır kalanların, 13 yiğidimizi mağarada şehit edenlere tek cümle edemeyenlerin #8MartDünyaKadınlarGünü kutlu olmasın..."

Tabii dediğim gibi Ekrem İmamoğlu 'stratejik' davrandı davranmasına da, böylesine önemli bir günde iki zıt kutbun özne olarak ele alınıp kadınların ayrıştırılıp, ötekileştirilmesi, kategorize edilmesi ana özne KADIN'ın bir gün içinde kaynatılmasıdır...

ACEMLER RAKAMLARI...

Oranları gerçekten bilmiyordum.

Acemler kavşağında tüpgeçit ve şerit çalışmaları yoğunlaşmışken günlük ortalama araç geçişi pandemi öncesi 210 bin civarındaymış. İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden bile fazla.. Pandemi sürecindeyse bu rakam 266 bine çıkmış. Yüzde 27'lik bir artış. Aracını kullanmayan, salgın bulaş korkusu vb birçok sebeple bölge trafiği kendini gösteriyor.

Pandeminin yaşanmadığı 2019'a oranla, 2020'de toplu taşımada azalma yüzde 50. Özetle bireysel araç kullanımı ciddi artış göstermiş. Acemler yıllardır en çok tıkanan nokta. Umarım yeni geçit ve şeritler çözüm olur. Bir de bölgedeki hastane inşaatı ve stadyumu dikkate alırsak yoğunluğu tahmin edin.. 2018'de Başkan Aktaş'ın da belirttiği gibi kamulaştırmalar, viyadük ve bağlantı yolları ile birlikte bölgeye en az 500 milyon TL'lik yatırım gerekiyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.