Hava Durumu

Davut Gürkan'ın soruları yanıt bulacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 08:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti..

Beraberinde Mustafa Bozbey açıklamasıyla ' Bursa'yı alacağız' iddiası yerel siyaseti kızıştırdı.

Ha toplumun ne kadarı yereli önemsiyor tartışılır.

Ekonomik gerçekler herkesin belini bükmüşken bu ziyaret sürecinde art arda hamleler vardı.

İlki Kılıçdaroğlu'nun Nilüfer ilçedeki açılışları sırasında aynı saatlere denk gelen, önce biten ve canlı yayınlanan Büyükşehir'in '5 milyon fidan projesi ve online çiftçi destek sistemi' töreniydi...

Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş büyütülen tarım hedeflerini şehirle paylaştı.

Bir diğer hamle de AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'dan geldi.

Gürkan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "Bugün Nilüfer, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde toplu açılışlar yapıyorsunuz, Bursa'yı alarak daha güzel bir şehir haline getireceğinizi iddia ediyorsunuz ama önce vermeniz gereken cevaplar var!" başlığında sosyal medyasında şu soruları yöneltti.

-Hep örnek gösterdiğiniz, 22 yıldır yönettiğiniz Nilüfer'e ne kadar yeşil alan kazandırdınız?

-Yeşil alan kazandırmayı bırakın, kaç mevcut yeşil alanı kiralayarak rant çetelerinin mekanı haline getirdiniz? Sosyal yaşam alanlarını hatta belediye hizmet alanlarını neden ticarileştirdiniz?

-Yıllardır büyükşehir belediyesinin hizmetlerine tabelalarınızı asmanın dışında, Nilüfer'e neden büyük bir yaşam alanı kazandıramadınız?

-Kırsal bölgelerde çiftçiye üretim için neden en küçük bir alan kazandıramıyorsunuz?

-Yıllardır dilegetirdiğiniz Anadolu Arastası, kapalı pazar alanları gibi projeler neden bir türlü ilerlemiyor?

-Barış ve huzur kenti olarak adlandırılan Mudanya'da belediye başkanınız neden Mudanya tarihinde daha önce görülmemiş şekilde halk ve esnafla bu kadar davalık?

-"Bizim belediyelerimiz şeffaf olacak" söylemlerinize rağmen projelerinizin bütçeleri neden meclis üyelerinden dahi saklanıyor?

-Seçim vaatlerinizde bulunan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Projesi, Mudanya'ya kazandırılması planlanan otopark alanları, 'Altın Yıllar Yaşam Köyü', Mirzaoba'da hayata geçirmeyi planladığınız'Barış ve Özgürlük Ormanı',eğitim ve spor vadileri, sokak hayvanları için barınak, spor tesisleri, Hasköy Kongre Merkezi, Cemevi, kadın dayanışma ve üretim merkezi gibi projelerinizde neden hiç adım atılamadı?

-Bursa'nın gözde sahil kentlerinden Gemlik'te, çöpler bile toplanmazken Sayın Belediye Başkanınız seçim vaatlerinde bulunan projeler için neden çark etti? İskele düzenleme, Karsak Deresi ıslahı gibi projelerde topu neden Büyükşehir'e attı?

-İskele meydanı,deniz ulaşım hatları Kurşunlu Sosyal Yaşam Merkezi gibi projeleriniz de neden bir çivi dahi çakılamadı?

Görülen o ki, gerek parti kurmayları, gerekse 3 ilçenin belediye meclis üyelerinden bayağı done toplanmış ve bu soru başlıkları oluşmuş. CHP'nin kazandığı, Mudanya, Gemlik geçmiş dönemler'de AK Parti'de olan ilçelerdi. Mutlak bu soruların bir karşılığı olacak, olmalı da..

Tabii Gürkan, sosyal medyada bu bombardımanı yaparken olumlu olumsuz tepkide aldı.

Şehirde, Doğanbey'den, yeni Yalova Yolu'na, Stadyum'dan harcanan paradan ve yerinden tutunda, Yunuseli Havaalanı'nın Toki'ye devredilen araziyle ilgili birçok gündem maddesi sırada bekliyor.

Seçim zamanı bunların hepsi daha da tartışılacağa benziyor.

Bu sandığa nasıl yansır,seçmen neyi dikkate alır yaşayıp göreceğiz.

FARUK ÇELİK'Lİ ÖZEL BULUŞMA

Sadece kıyasıya, bıçak sırtında geçecek bir seçim bizi bekliyor... Ayrıca Davut Gürkan üzerinden şunu söyleyeyim. Seçildiğinden bu yana yoğun bir temasta. Mesela parti içi dengelerde gözetilerek eskilere dair 'hatırda tutma' hamlesi akılcı.

Hafta sonu eski bakanlardan Faruk Çelik,Milletvekili Refik Özen, kurucu il başkanı Şevket Orhan, önceki dönem milletvekilleri İsmet Su,Sedat Kızılcıklı, Abdülmecit Alp ve eski il kurucularıyla buluşup mesafeleri kapatma çabası önemli. CHP'de de Bozbey kaybederken, seyreden-seyrettirilen CHP'lilerin almaları gereken ciddi dersler var. Çünkü Kılıçdaroğlu ne kadar almak istese de, vermemek ve elde tutmak için de Erdoğan'ın da o kadar karşı hamleleri hazır.

Satranç başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.