Hava Durumu

Son Dakika

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.

    Gıda fuarı, pandemi sürecinde çıkış olmalı!

    Haber Giriş Tarihi: Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 08:10

    Hadi biraz klasik gündemden uzaklaşıp şehre bakalım.
    Başından bu yana savunduğumuz kendine has gıda kültürüyle özel bir kentte yaşıyoruz.
    Özellikle bugün başlayacak TURFOOD 3. Gıda Fuarı önemli bir hamle.
    Network Fuarcılık organizasyonuyla, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu, Bursa Aşçılar Derneği, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği, TMMOB Gıda Mühen-disleri Odası Bursa Şubesi, Bursa Gastronomi Turizmi Derneği ile Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin işbirliği bu etkinlikte önemli.
    Hele ki koronovirüs sendromu her noktada hakimken..
    Ekonomileri allak bullak etmişken...
    Profesyonellerin buluşması dikkat çekici...
    Birçok kurumun markanın ötesinde ben özellikle 3 ayrı konu başlıklı panel ve konuşmacılarının sektör çalışanlarıyla ilgilileri tarafından dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Bunlar ne mi?
    İlki bugün Merinos AKKM' de saat 13.00'te Hayallerinin Peşinden Koşanlar konulu etkinlik.
    Bursa Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Ramazan Başan'ın moderatörlüğünde olacak.
    Şef Yazar Ayten Çetin, Fasulyeli kurucusu Emir Topuk, Dory's Kitchen Akademi'den Melike Bahçeci, işletmeci Sait Helvacı.
    Diğeri 18 Eylül günü saat 13.00'te.
    Sosyal medya yönetimi ve gastronomi içerikli. Başan'la birlikte İçerik Üreticisi, Gastronomi Uzmanı Özgür Zümrüt, Turizmci radyo programcısı Deniz Dikkaya, İçerik üreticisi, gastronomi uzmanı Arda Akalın, sosyal medya uzmanı Barış Timur.
    Son olarak yine 18 Eylül günü saat 15.00'te Gastronomide eğitim ve insan kaynağının önemi konulu..
    Eğitmen Şef, EKS Mutfak Kurucusu Eyüp Kemal Sevinç, Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Blue Gastronomi MS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı, İstanbul Sağlık Sosyal Bilim Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Doğan, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi, BTSO Mutfak Irmak Aslan...Yine moderatör Ramazan Başan.
    Baktığınızda içi dolu,zengin.

    Bilgi veren ve iletişim etkinliğini artırmaya yönelik organizasyonda doğru bir işe imza atılmış..
    Umarım sonuçları da güzel olur.
    Ben fuarların şehirleri geliştirdiğini düşünen..
    Kent yönetimlerinin de kesinlikle ilgili alanlarda olabildiğince ortak akılla, el ele bu etkinlikleri sağlık koşulları el verdiğince diri tutmasından yanayım.
    Bugüne kadar BTSO da oldukça iyi işlere imza attı.
    Hedef her konuda, bir Frankfurt gibi olmak olmalı..
    Bunu başarabilirsek...
    Tekstil, otomotiv, sanayi kenti Bursa..
    Fuarlarda, turizmde, gastronomide de ciddi fark ve ekonomik katma değer sağlamaya, ülke ihracatında kat çıkmaya devam edecektir.

    Yorum Ekle
    Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
    Yorumlar