Hava Durumu

Kız kardeşlerden anlamlı köprü...

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 08:06

Bu dönem Nilüfer Kent Konseyi çok etkin.

Gerek pandemi sürecinde esnafın sorunlarının gündemde tutulması, gerekse yaşanan tüm olaylarda anında tepkiler veriyor. Mesele bir şeylere muhalif olmanın ötesi.

Eleştirirken öneriler de getiriyorlar.

Virüs etkisinden yola çıkarak artan ekonomik krizle birlikte...

Şiddet mağduru kadınlarla dayanışma adına başlatılan ' Kız Kardeşlik

Köprüsü' de yerinde bir çalışma olmuş. Proje özel bir lansmanla tanıtıldı.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner açıklamayı birlikte yaptılar..

Kent Konseyi Başkanı Binbaş'ın "Dilimiz, inancımız, etnik kökenimiz ne olursa olsun aynı açılardan, baskılardan nasibini alan kadınlar olarak bir arada duruyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlüyüz, omuz omuza dayanışma ile emeğimizi büyütebiliriz. Kız kardeşlik köprüsünü birlikte inşa edip, o köprüden el ele birlikte geçebiliriz. Dayanışmanın bulaşıcı gücüne inancımız tam. Çünkü biliyoruz ki; o bir çiçek gibi filizlenir ve büyür" sözlerine de aynen katılıyorum.

Peki neler olacak bu projede, yol haritasında neler var.? 5 maddede özetlendi.

Üretici kadınlarla dayanışma Kadın hakları mücadelesi ve dayanışma Kadın istihdamı Eğitim, işbirliği ve danışma İletişim, duyuru, sosyal medya, internet sitesi...

Umutsuzluğa kapıldığında o büyük kalabalığı hatırlamak, hatırlatmak gerçekten önemli.

Bazen sözün üzerine söz olmaz.

CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE FİNLANDİYA ÖNDE

Dünya yılda bir kez kadınlar gününe hazırlanırken... Köprülerle birbirlerine el uzatmayı sürdürürken...

Söylemlerde de günü birlik tükenirken..

Elime ulaşan özel bir araştırma sonucundan söz edeceğim.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair rakamlar. Gerçi size ne ifade edecek bilmiyorum. Ama alacağımız dersler aşikar..BAREM global ortağı WIN Grubu ile birlikte 35 ülkede yaptı çalışmayı. İş hayatında, evde ve politikada toplumsal cinsiyet eşitliğinde gelinen
nokta açıkça ortaya çıktı.

Dünyada, ülkesindeki kadın ve erkeklerin evde eşit konumlandığını düşünenlerin oranı yüzde 71 iken bu oran işyerlerinde yüzde 60'a, politikada ise yüzde 51'e düşüyor.

Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğunu düşünenlerin oranı; evlerde yüzde 58, işyerlerinde yüzde 56, siyasette ise yüzde 46 ile dünya ortalamasının altında.

Türkiye bu oranlarla 35 ülke arasında 26. sırada. Listede Finlandiya başı çekerken, Japonya sonuncu oldu. Sizce karar vericiler bundan ne ders çıkarır..?

Kocaman bir hiç...

BBBUS'TAN İSTANBUL HAVALİMANI SEFERLERİ AKILLICA

Kesinlekle çok yerinde bir çalışma. Bence Burulaş'ın yıllardır profesyonelce sürdürdüğü bu hizmet düne kadar İstanbul Sabiha Gökçen'e karşılıklı seferlerle sürüyordu.

İstanbul Havalimanı'nın da açılmasıyla Sabiha Gökçen aktarmalıydı.

Çeşitli seyahatlerimde direkt kullandım. Kırtasiye, indi bindi aradan kalktı. Gelen için de giden için de büyük kolaylık. Araçla köprü git gel, otopark vs ödemeler yapacağınıza zamanında dakik ve gerçekten kaliteli bir hizmetle ulaşım sağlanıyor.

Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, İGA CEO'su Kadri Samsunlu ile sözleşme imzalayarak BBBUS'la İstanbul Havalimanı'na direkt seferlerin başlanması sağlandı.

Sabiha Gökçen'den HAVAİST aktarmalarının da süreceği bildirildi.

Özetle ulaşılabilir şehir olma adına bu hamle gerçekten doğru. Bizde de eğriye eğri, doğruya doğru. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 'yüzde 90' doluluk açıklaması da bunun yeterliliğini gösteriyor.

Ayda ortalama 70 bin yolcu taşınıyor BBBUS ile İstanbul'daki havalimanlarına. Rakam dikkat çekici.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.