Hava Durumu

Firar edelim mi Bursa?

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2015 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 08:01
Oyun oynamak doğuştan gelen bir ihtiyaçtır. Çocukken saatlerce oyun oynayabiliyorken büyüdüğümüzde bunu çoğu zaman gizli saklı yapmak zorunda kalmamız, ne bileyim salıncağa falan binsek ayıplanmamız yüzündendir büyüdüğümüzde mutsuz olmamız. Hâlbuki kendi doğamızla barışsak ve arada gönlümüzün çektiğince, doyasıya oyun oynasak böylesine umutsuz yetişkinler haline de gelmezdik… 
Akıllı telefonlarınızda ya da tabletlerinizde mutlaka bir “gizli zevk” ögesi, bir oyun yüklüdür kabul edin. Arkadaşlarınızın dalga geçme ihtimaline karşı “yeğeniniz” için indirdiğinizi falan da söylüyorsunuzdur. Ama kabul edin o küçük ekrandaki oyunlar yeterince mutlu etmiyor sizi. Daha fazlasını, daha eğlencelisini, daha gerilimlisini arıyorsunuz… 
Bursa’da farklı bir deneyim yaşamak isteyenler, oyun oynamaktan keyif alanlar için yepyeni bir fırsat doğmuş da bizim haberimiz yokmuş. Geçtiğimiz günlerde aldığım bir davet ile haberdar olduğum uygulamayı ne kadar beğendiğimi söylesem az. Odadan Firar; gerçek zamanlı oynanan bir kaçış oyunu efendim, zekâsına güvenenleri görmek isterim!
Toplam bir saat süren oyunu 2 ya da 5 kişi birlikte oynayabiliyorsunuz. Temel hedefiniz elbette odadan çıkmanın yolunu bulmak ve bunun için gerekli olan ipuçlarını çözmek. Fiziksel güce ya da kaba kuvvete ihtiyacınız olmayan oyunu oynamak, bir saatliğine de olsa “mış gibi” yapmak fırsatını kimse kaçırmaz sanı-yorum. 
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yer alan Odadan Firar oyununa katılmak için ekibinizi toplamanız ve rezervasyon yaptırmanız gerekiyor elbette. Oyun ile ilgili detaylı araştırma yapmaya çalışmanız da yersiz zira içeride başınıza gelenleri paylaşmanız yasak 
İnternet sayfalarından, odadanfirarfsm.com, iletişime geçebilir, re-zervasyon yaptırabilir ya da merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz efendim. 
Her gün çözmek zorunda kaldığımız onlarca problem arasında kaybolup gittiğimiz şu dünyada hayattan bir parça oyun çalmak hepimizin hakkı diye düşünüyorum. Oyunu hazırlayanların kim olduğunu ya da nereden ilham aldıklarını bilmesem de, kendilerini Bursalılara böyle farklı bir deneyim şansı sundukları için de tebrik etmek istiyorum. 
Başımıza gelenlerden kaçamasak da, odadan kaçabilmenin keyfini yaşayabilir, oyun oynamanın ne kadar zevkli olduğunu hatırlayabilir ve çevrimiçi oynamaktan sıkıldığımız oyunların ye-rine elle tutulur bir eğlence koyabiliriz efendim. Ne dersiniz Bursalılar, sizce de firar etme zamanımız gelmedi mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.