Hava Durumu

Müzeyyen Abla

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2015 08:12
Yaşadığımız şehrin birçok özelliği, geçmişten gelen birçok kenarı köşesi var. Yüzyıllardır bu topraklardan gelip geçen herkesin bıraktığı sesler, anılar, hayaller var. Siz hissediyor musunuz bilmem ama bu memleketin her bir köşesinde geçmişe açılan bir kapı, başka dünyaları anlatan bir sokak taşı var. 
Bursa, müzeler kenti olsa, müzeler kenti olarak anılsa yeri var. Her on metrede bir müze olduğu için değil ki zaten yok ama her beş metrede bir müzelik bir yaşanmışlığa şahit olduğu için…
Kendi içinde yaşayan bir Açık hava müzesi olmamız için hiçbir engel olmadığını düşünen ben aynı zamanda bu şehirde yaşayan insanlarına da müzenin ne demek olduğu, müze kültürü anlatılsın, öğretilsin, müze sayımız her geçen gün artsın istiyorum. 
Yeni binalar dikilirken şehrin öz kimliği korunsun, hatıralarına dokunulmasın, bunca yıl koruduğu değerlere zeval gelmesin istiyorum.
İnsanlar, yönetimler gelip geçiciyken şehirler kalıcıdır, hatırlansın istiyorum. 
Okul sıralarında size müzelerin sıkıcı olduğu bilgisi ve-rildiyse çok yazık, ve-rilmediyse bugünden itibaren hepinizi kentimizdeki müzeleri tek tek gezmeye davet ediyorum. Bursa’da ne müzesi var ki diye soruyorsanız eğer içinizden, yeni şeyler keşfetmenin geç olmadığını da hatırlatmak istiyorum. 
Dün çok özel bir sergi daha açıldı Bursa’nın en sevdiğim müzelerinden birinde. 
Hayatımızın bir döneminde sesiyle, müziğiyle gönlümüze mutlaka dokunmuş olan, her bi-rimizin anılarında ayrı tatlar bırakırken bu şehrin ortak hafızasında da çok özel bir yeri olan Müzeyyen Senar’ı Anma Sergisi. Kent Müzesi’nde açılan sergide Senar’a ait sahne kostümlerinden taş plaklara, Kestelli olduğuna dair yazdıklarından bağışladığı sahne kostümlerine kadar birçok detay yer alıyor. 
Bir ülkenin medeniyet düzeyi, sanatçılarına gösterdiği saygı kadar, müzelerine olan düşkünlüğü ile de anılır ve bu sergi ikisini bizim için birleştiriyor. 
11 Mart’a kadar izlenime açık olan sergiyi gezmek, Bursa’nın Müzeyyen Ablasını saygıyla anmak için bol bol vaktiniz var demektir bu da…
Kent Müzesi, Müzeyyen Abla ve Bursa; sizi bekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.