Hava Durumu

Ne değişti?

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2014 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 07:34
Helikopterden inerek Bursa’ya ayak bastığında gayet sağlıklı ve diri gördüğümüz Şenol Güneş’in imza töreni de bir hayli canlıydı. Ne olduysa sezon başı çalışmaları ve kamp döneminde hocanın birden beli büküldü. Buna bir de Avrupa kupası faciası ve lige kötü başlanması hocayı en sonunda ameliyat masasına götürdü. Bunları neden yazdım biliyor musunuz? Yeni sezonda gerçekten disipline edilmesi gereken bir takımın varlığı ve yeni takıma yapılan takviye çalışmalarını çok zor geçtiği gerçeğini biliyor olamamızdır. Gelişen süreci Şenol Hocaya tekrar anlattırsak sancıları tekrar başlayabilir. Balıkesir maçı ve öncesi ile Sivas maçında alınan kararlar açık ve netti. Hoca sağlığını bozdu ama takımın düzlüğe çıkması için verdiği uğraş rampaya oturmuştu. İlkyarı sonuna kadar gerekli birkaç hamlenin daha atılacağını tahmin ediyorum. Yapılan çalışmalarda Ersel Uzgur ve Adil Cenkçiler’in katkısı göz ardı edilemez.
Sekiz haftaya dönüp baktığınızda, son iki haftada ne değişmişti?
Aslında bunun cevabı yazımızın ilk bölümünün detayında bulunuyor. Taşları yerine koyduğunuzda fotoğrafı görürsünüz. Şimdi bundan sonraki her hamle Bursaspor’dan kimin ayrılacağını gösterecektir.
Artık hiçbir şey eskisi gibi değil! Bursaspor’a saha içi disiplin gelmeye başlamıştır. Şenol Hoca bunda ısrar eder, yönetimden de gerekli desteği bulursa hepimizin göreceği Büyük Resim 34. haftada olur.
Sivasspor maçının kadrosu bana göre Bursaspor’un ideal 11’idir. Ayağına darbe aldığı zaman değişiklik isteyen değil, başı yarılıp sahada kalan Serdar lazım bize, attığı gol değil üçüncü goldeki asisti yapan Volkan lazım bize, maç 0-0 iken gol çıkaran takımı ayakta tutan kaleci Harun lazım bize… Zaman zaman eleştirdiğimiz bu kardeşlerimizin bu maçtaki haklarını da vermek lazım. Volkan kardeşimizin de artık farklı bir Volkan olacağı ümidimin hâlâ devam etiğini belirtmek isterim. 
Josue, Belluschi, Bakambu, Fernandao’nun yükselen formları bundan sonra Süper Ligin en korkulu takımı olacağını şimdiden gösteriyor. 3 hafta sonra ligde çok farklı şeylerin konuşulacağını tahmin ediyorum. Buna olan inancımı kuvvetlendiren sebeplerden biri, hem rakibini hem de hakemi yenebilecek performansı ortaya koymaya çalışan bir takıma sahip olmamızdır.
Artık top finansal problemleri çözecek başkan ve yönetim ile tribüne beklediğimiz taraftarın desteğindedir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.