Hava Durumu

11 bin 643 ağaç kurtarıldı

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 08:06

Limak Enerji Şirketleri 'En Yeşil Ofisler' araştırmasında zirveye ulaştı.
Limak Enerji, Elektronik Belge Yönetim Sistemi sayesinde 11 bin 643 ağacın kesilmesini önledi.
EnVision'ca Van'dan İstanbul'a dek geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren 18 elektrik şirketinin değerlendirildiği çalışmada, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanarak 'kağıtsız ofis' konseptine geçen Limak Enerji şirketleri; Limak Enerji Uludağ Elektrik ve Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) 'En Yeşil Ofis' Araştırması'nın ilk iki sırasında yer alırken araştırmayı yapan enVision yetkilileri Limak Enerji Grubu'nu, Bursa'daki Genel Müdürlüğü'nde ziyaret ederek 'En Yeşil Ofis' plaketlerini sundu.
Araştırmada 1. olan Limak Enerji Uludağ Elektrik bu çalışma ile, 7 bin 118 ağacın doğada kalmasını sağladı.
Çevre dostu imajıyla bilinen Limak Enerji Uludağ Elektrik, geçtiğimiz aylarda başlatmış olduğu 'Yeşil Dönüşüm Ormanları' projesi ile de 50 ton kağıda denk gelen 4 bin ağacın doğaya dönmesine öncülük edecek.
Listenin 2. sırasında yer alan UEDAŞ ise 4 bin 525 ağacın doğada kalmasını sağlayarak, sürdürülebilirlik alanında başarılı adımlar atmaya devam ediyor. Kesilmekten kurtarılan ağaçların yanında şirketler, 58 milyon litre su tasarrufu sağladı ve 3.286 ton karbondioksit salınımı ile 232 ton katı atık oluşumunu da engellendi. Böylelikle, genel toplamda 97 milyon adet A4 kağıdının çöpe gitmesi de önlenmiş oldu.
Limak Genel Müdürü Ali Erkan Aytac Limak/ Uludağ şirketi yöneticilerine plaket takdiminde bulundu.

ASFALT MI BİTTİ?

"Nilüfer ilçmizdeki 3. Nilüfer Caddesi, Odunluk mevkiinde, ana cadde üzerindeki asfalt zemindeki aşırı şekildeki bozuk kesim buradan gelip geçen araçların sürücüleri için ciddi tehlikeler oluşturmaya devam ediyor.
Daha önceki günlerde yine bu konuya işaret ederek gerekli onarımların yapılmasını uyarmış ve sayın yetkililerden ricada bulunmuştuk..
Acaba onarımla görevli ilgili birimlerin buradaki olumsuzluğu gidercek onarımı yapacakları asfalt malzemeleri mi bitti?..
Bir kez daha sorunumuzu duyurmayı görev biliyoruz..
Saygılarımızla." - Bölge sakinleri

GEMLİK'E DOĞRU GÜZELLİKLER VAR

Şair Orhan Veli'nin unutulmayan 'Gemlik'e doğru denizi göreceksin /Sakın şaşırma' dizelerinin paralelinde şimdilerde de Gemlik'e doğru masmavi denizin yanında yaratılmış yeni güzellikler de göreceksiniz, sakın şaşırmayın denilebilir.
Gemlik Belediyesi 38 kilometrelik sahil şeridine sahip. Zeytiniyle, balığıyla ve yaz sezonunda 250 bine ulaşan nüfusu ile ünlü ilçeye güzellikler kazandırmaya devam eden belediyesi de var..
Sönmez Medya Buluşmaları'nda bu kez Gemlik Belediye Başkanı Sayın Refik Yılmaz'la Baia Otel'de sohbetimiz oldu.
Başkan 90 aydan bu yana görev yaptığı ilçedeki çalışmalarını, yatırım ve projelerini anlatırken okurlarımdan gelen bir yakınmaya da yanıt verdi.
Konu; Cihatlı'da belediyenin yaptırdığı konutlar için vatandaşın yaptığı ödemeler üzerineydi..
Başkan Yılmaz, konuya detaylarıyla açıklık getirdi ve şunları söyledi:
"Biz belediye olarak Gemport'taki hisselerimizi 140 milyon liraya satarak bu işe başladık..
Tamamlanan 150 daire için gerekli çekiliş yapıldı ve sahiplerini buldu. Geriye inşaatı devam eden 130 dairemiz daha var.
Ancak, yapılan ilk çalışmalar 150 milyon lirayı geçti. Bu yüzden diğer dairelerin de tamamlanması için bunları peşin olarak satmak zorunda kaldık.. Elde edilen gelirle de diğer etapları tamamlamak azmindeyiz.
Bunun için inşaatı devam eden daireler için katılımcılardan ayda 950 lira taksit ve yüzde 25 peşin para talep ediyoruz. Enflasyonun yarısı oranında da zam yapılacak.
Aksi halde müteahhitlere ödeme yapamayız. Ayrıca bölgeye okul, cami, parklar gibi sosyal mekanlar da yapılacak. Şikayet konusu aslında bu.. Ama bazı çevreler vatandaşı bu konuda ajite ettiler.
Yapılan konutlar için beş yıldır Gemlik'te oturma ve satılmama şartı var. Ayrıca başka kentlerde evlerinin de olmaması gerekiyor. Sosyal bir projedir bu.
Başka kentlerde böyle meskenler için daha ucuz taksit uygulanmıyor zaten.
Belediyemizin hiçbir borcunun olmamasını da unutmamak gerekiyor."
Güzel Gemlik'ten okurlarımca yansıtılan şikayetlere yanıt işte böyle. Ev sahibi olanlara yeni yuvalarında sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde bir yaşam dilerim.

ŞEMSİYELİ KIZ'A NE OLDU?

"Kent estetiği konusunda şehrin bazı yerlerine konulan birbirinden güzel heykellerden biri olan Cumhuriyet Caddesi başındaki 'Şemsiyeli Kız' heykelinde sanırım bir arıza var.
Çünkü heykeldeki şemsiyeden yakın zamana kadar sular akıyordu. Ve bu manzara da bölge girişine oldukça değişik bir ambians kazandırıyordu..
Geçen hafta Zafer Plaza'da bir işim vardı. Çıkışta buradan geçerken suların artık kalmadığını görünce doğrusu üzüldüm.
Sular mı kesikti, yoksa sistemde bir arıza mı vardı bilemem?
Ama uyarımın köşenizde yayınlanarak ilgililerce dikkate alınması beni sevindirecektir.
Saygılarımla.." - F.Gül ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.