Hava Durumu

2. Çatı Sokak ve olası tehlikeler

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 08:16

"Osmangazi ilçesi, Muradiye bölgesinde bulunan Hamzabey Mahallesi, 2. Çatı Sokak'taki merdivenlerin durumu düzensiz ve merdiven basamaklarında büyük dengesizlikler var ve bu durum hiç de iyi değil.
Özellikle birinci basamak diğerlerinden yüksekte kalmış.. Yüksekte kalmış olan merdiven basamağı özellikle yaşlı komşularımız ve küçük çocuklarımız için birtakım tehlikeler yaratabilir..
Yine söz konusu olan sokakta bir süre önceki bir kazı çalışması sonrasında yapılan onarım gelişigüzel bir şekilde gerçekleştirilmiş ve orası da nedense yarım bırakılmış.
Çekip köşenize gönderdiğim fotoğraflarda her iki olumsuzluk da açık şekilde belli oluyor.
Osmangazi Belediyesi'nin ilgili birim yöneticilerinin dikkatine saygıyla sunuyor ve gereken çalışmaların yapılarak yaşanabilecek muhtemel tehlikelerin önlenmesini bekliyoruz.."

Çevre sakinleri adına isminin açıklanmasını istemeyen bir okur

Bugün 18 yaşındayız

Kurulduğu ilk günden bu yana içeriği, duruşu, tarzı ve yenilikleriyle Bursa basınında 'amiral gemisi' olarak yorumlanan BURSA Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşemiz bugün 18. yaşına girdi..
Köşemize görüşleri, önerileri, yakınmaları ve ilgililere olan teşekkürleriyle konuk ettiğimiz ve bizleri yalnız bırakmayan, yeri geldiğinde de eleştiren tüm duyarlı okurlarımıza açık teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
Bunca uzun yılları kapsayan süreçte yaşadığınız binlerce sorununuzu sayın yetkililere bir köprü vazifesi görerek elimizden geldiğince, kalemimiz yettiğince ulaştırmaya gayret ettik..
Ve yayınladığım tüm sorunlara olumlu yaklaşımlar sergileyen, açıklamalar gönderen çeşitli kurum ve kuruluşların sayın yetkililerine ve siz değerli okurlarıma teşekkürlerimi bir kez daha sunuyor ve sorunlardan uzak, sağlık ve mutluluk dolu nice uzun yıllar diliyorum.
Sağ olun, var olun efendim.
ERDAL ÖZDÜR

Atatürk Caddesi ve ağaçlar

"Atatürk Caddemiz boyunca yol kenarlarında bulunan ve yeşil Bursamız'ın yeşilini artıran, güzellikler kazandıran ağaçların çoğu kırıldı, kurudu ve bakımsızlıktan kayboldu ve kayboluyor.
Özellikle Cumhuriyet Alanı'ndan (Heykel önü) Setbaşı Köprüsü'ne kadar olan caddemizde işaret ettiğimiz konunun çok net örneklerine rastlayabilirsiniz.
Bakımsız ağaçların yanısıra bazı işyeri sahipleri de dükkanlarının önünü kapatıyor diye bu güzelim ağaçları tahrip etmekten çekinmedi. Kuruyan ağaçların dikildiği yerlere beton döküp tamamen kapatanlar bile oldu.
Bu üzücü durumun önlenmesi ve Büyükşehir Bld. Park Bahçeler Müdürlüğü'nün cadde kenarlarındaki ağaçların bakımını ivedilikle yapmasını ve eksiklerin giderilmesi için yeni ağaç fidanlarının dikilmesini saygılarımızla ve önemle rica ediyoruz."
Bölge sakinleri

Alo,burası Nilüfer

"26 Mart 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan ve okurunuz Gülin T. ve arkadaşları adına yayınlanan 'Dalyan - Kasımpatı parkları' başlıklı uyarı ve talepte vatandaşlarımızın isteğiyle ilgili olarak hava sıcaklığı 17 derecenin üzerine çıktığı zaman Dalyan Parkı'ndaki yürüyüş yolunun onarımı yapılacak olup, gerekli olan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları da hazırlanan program dahilinde yapılacaktır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

10 dakika için 5 lira ilave!..

"Haşim İşcan Caddesi'nde bulunan BURBAK'a ait yeraltı otoparkına aracımı park ettim.
Aracımı almaya gittiğimde burada iki saat on dakika park etmişim. Görevli benden 5 TL. park ücreti aldı.
Ben 'engelli hakkımı kullanmak istiyorum' dedim. Ancak görevli personel 'buradaki
uygulama iki saati aşmazsanız ücretsiz. İki saati aşarsanız otomatikman normal ücretlendirmeye geçiliyor' dedi.
Böyle anlamsız bir uygulama hiç olur mu?.. Niye iki saat engellilere ücretsiz park etme hakkı tanınıyor da on dakika geçince 5 TL. alınıyor?.
Bu yanlış bir uygulama. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sorunun giderilmesini istiyoruz.."
Kamer UYGUN

BursaRay'ın Acemler İstasyonu hakkında

"BursaRay'da Acemler İstasyonu'nun ismi bence bu kente yakışmıyor
Acemler ismi bana İran'ı çağrıştırıyor. Bir dönem Humeyni'nin sürgün olduğu bir semtti burası.
İstasyonda 'Bursaspor' adı yazmakta ama yanındaki 'Acemler' yazısı da nedir?
Bir şey yazılacaksa yeni yapılan hastanemizin banisi olan ve şehrimize çok eser bırakan işadamımız merhum Ali Osman Sönmez İstasyonu yazılamaz mı? Veya semte adını veren Zübeyde Hanım Doğumevi ile BUSKİ İstasyonu da olabilir.
Ben sadece istasyondaki Acemler adına karşıyım. Saygılarımla."
Ergin ORHAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.