Hava Durumu

2-E hattında bitip tükenmez bir çile!..

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2018 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 07:34

Öncelikle BURULAŞ'ın yeni Genel Müdürü Sn. Mehmet Kürşat Çapar'ın dikkatine sunduğumuz bir okur yakınmasında S.Çetin aynen şunları yazıyor:
"Bursa'da toplu taşım ile ulaşım hizmetleri yapılarak vatandaşlara hizmet edilmeye çalışılırken sayın yetkililer de 'şehirde ulaşım sıkıntısı yaşanmayacak' diye konuşuyorlar.
Ama bu sadece konuşmakla olmuyor ne yazık ki..
Örneğin; ulaşım konusunda etkin çalışmalar yapmak isteyen BURULAŞ'ın sayın yöneticilerini çalışma günlerinde saat 19.00'da Gazi Timurtaşpaşa veya Heykel duraklarından birinden otobüse binmelerini istiyorum.
Tabii durağa yanaşan otobüse eğer binebilirlerse!..
Çünkü bu duraklarda aşırı birikim oluyor. Yüzlerce yolcu otobüse hücum ediyor. Otobüs tıka basa dolduğu için yolcuların yarısı da binemiyor!.
Bunun nedeni ise 2-E hattındaki otobüs bir saat arayla çalışıyor ve saat 19.00 'da Timurtaşpaşa veya Heykel durağından kalkan otobüs son seferini yapıyor..
Saat 19.00'dan sonra bu duraklardan Nilüfer Çamlıca bölgesine giden başka bir otobüsü ara ki bulasın. Çünkü yok!.
Oysa o saatlerde işinden, okulundan çıkan yüzlerce insan var.
Gün içinde de bu otobüse binip Çekirge Devlet Hastanesi'ne gitmek isteyen yolcular dolu. Onlar da bir saat arayla çalışan otobüsü çaresizce bekleyip duruyorlar.
BURULAŞ yöneticileri 2-E hattında bitip tükenmez çileye artık bir son vermeli. Ve hiç olmazsa belirli saatlerde bu hatta yarım saatte bir otobüs seferi koymalı.
BURULAŞ'ın yeni Genel Müdürü Sn. Mehmet Kürşat Çapar'ın, UKOME ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu konuda iyileştirme yaparlarsa inanın çok sevaba gireceklerdir.
Madem ki 'Bursa'da ulaşım sıkıntısı kalmayacak' deniyor, bu talebimizin de gerçekleştirilmesini beklemek en doğal hakkımızdır.
Saygılarımızı sunarız."2/E hattında çile çeken tüm yolcular adına S. ÇETİN

Her yerde yasak Bursa'da serbest

"Polise, zabıtaya şikayet etmekten bıktık usandık.
Emek'te oturuyoruz. Korupark'ın Emek girişinde bulunan Çetin Mağazası, hafta sonlarında mağazanın önüne koyduğu dev kolonlar ve bir sunucusuyla indirim kampanyalarını bağıra bağıra duyuruyor çevreye.
Normalde çevreyi rahatsız edici böyle durumlar yasak. Bizler hafta sonları tüm gün bu mağazanın kampanyalarını dinlemek zorunda mıyız Allah aşkına?
Yaptığı gürültü kirliliği nedeniyle aramadığımız ne Emek Karakolu kalıyor, ne 155, ne de Büyükşehir Belediyesi'nin çare bulunmayan Alo 153 hattı!.
Allah aşkına yok mu sesimizi duyacak kimse?.." Volkan T.

Büyükşehir genişletiyor seyyarlar daraltıyor!..

"Bursa trafiğinin rahatlatılması için Büyükşehir Belediyesi çoğu yerlerde yol genişletme çalışmaları yapıyor.
Mudanya yolundaki Korupark Kavşağı'ndan, Emek'e girişte de yol genişletme çalışması yapılıyor.
Ne var ki, mesai saati sonrasında genişletilen bu yolların 3. şeridi işportacı işgaline uğradığından, genişletme çalışmasının hiçbir anlamı kalmıyor.
Abartısız söylüyorum, 3 Şubat Cumartesi günü caddenin 3. şeridini yaklaşık 25 m. uzunluğuyla kapamış bir ayakkabıcı vardı.
Hemen ALO 4441600'ı aradım şikayet için ama Büyükşehir Belediyesi'nin telefonu cevap vermedi.
Sonra ALO 153'ü aradım, ilgileneceklerini söylediler ama ne oldu bilmiyorum. Kimselere inanmak zor.
Herkes istediği yeri kapatırsa, yolları işgal ederse böyle bir sorumsuzluğa kim dur diyecek acaba?. Çevre sakini bir okur

Mafvel'i lütfen özelleştirmeyin

"Setbaşı'ndaki tarihi Mahfel Kıraathanesi bölgedeki yaşlılar, emekliler ve çevre sakinlerince kaliteli ve tek buluşma, dinlenme ve sohbet yeridir. Benzeri de yoktur.
Fakat duyduklarımıza göre BURFAŞ burasını ihaleye çıkarıp özelliştirmek için bir karar almış. Buna gerçekten çok üzüldük.


Çünkü burası özelleştirildiği zaman yeni işletmecisinin çok kazanç elde edebilmek için yüksek fiyat politikası uygulayabilme durumu da ortada..
Bu da tarihi kıraathanenin müdavimi olan biz sabit gelirli, emekli ve yaşlı sakinlerini üzecek ve huzursuzluk yaratacaktır..
Bu itibarla, Mafvel Kıraathanesi'nin özelleştirilmemesini ve tarihi değerini koruyarak halka hizmetinin aynı şekilde devamını önemle rica ediyoruz."Çevre sakinleri

Devleti göreve davet ediyorum

"4 Şubat Pazar günü ailece Yalova Yolu'ndaki bir alışveriş merkezine gittik. Bursa'nın trafiği malum. Özellikle de hafta sonları. Akşam üzeri saatlerinde evimize doğru dönüyorduk ki, AS MERKEZ'e gelirken trafik adeta kilitlendi. Acaba 3 şeritli yol neden akmıyodu?
Ne tuhaf ki, yolun neden akmadığını dakikalar sonra anlayabildik ve şaşırdık.
Meğerse, AS MERKEZ önündeki trafik ışıklarında 16 M 0263 plakalı minibüs, defalarca yeşil ışık yanmasına rağmen ilerlemiyor ve sorumsuzca yolcu almayı bekleyip duruyordu.
Haliyle bir şerit de komple kapanıyor, trafik aksıyordu.
Böylesine sorumsuz sürücülerin toplum taşıma araçlarından men edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ve, Valilik'i, Büyükşehir Belediyesi'ni, Emniyet Müdürlüğü'nü göreve davet ediyorum." Erdoğan VOLKAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.