Hava Durumu

2018 ağaçlandırma yılı olsun

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2017 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2017 07:11

Değerli okuyucularım,
Köşemizin devamlı okurları arasındaki Sn. Zekai Akyol'dan bir e-posta aldım. Kendisine bu konuda hak veriyorum. Dilerim hepimizin arzuladığı daha yeşil Bursa için adımlar atılır ve 2018 yılı şehir içinde ağaçlandırma yılı ilan edilir.
Böylece birçok benzeri ve güneşe açık olan noktada gölge verici ağaçlar ekilerek hem Bursamız güzelleşir hem de sıcaktan çok daha az kavruluruz.
Sn.yetkililerin Zekayi Bey'in bu samimi önerisini olumlu karşılayacağına inanıyor ve talebini köşemizde yayınlıyorum.
***
"Yaz sıcaklarının bastırmaya başladığı arife günü '24.06.2017 Cumartesi) Bursa Otobüs Terminali'nden birkaç günlüğüne geldiğim Bursa'dan ayrıldım.
Ama araç otoparkından ilgili perona ulaşıncaya kadar aşırı sıcaklardan adeta kavrulduk. Oysa buralar bol yapraklı gölge verici ağaçların dikimine çok müsait.


Otobüs Terminali'nin giriş kısmı da benzer şekildeydi. Anatolium alışveriş merkezine doğru uzanan ana giriş caddesinin çevresi de güneşe neredeyse tamamen açıktı. (Çektiğim fotoğraflar ektedir)
Yeşile önem veren yetkililerimiz başta Terminal olmak üzere tespit edecekleri pek çok noktada büyük bir ağaçlandırma kampanyası başlatırlar. Böylece biz yaşlıların neredeyse hiç dayanamadığımız aşırı sıcaklarda ağaç altında yürürken korunuruz.
2018 yılının şehir içinde ağaçlandırma çalışmaları için kampanya yılı ilan edilmesini ve Çevre ve Ormancılık Bakanlığı ile işbirliği içinde büyük bir ağaçlandırma kampanyasının Bursa için başlatılmasını Cenab-ı Mevlamdan niyaz ediyorum.
Böyle bir kampanya olmasa bile en azından Bursa Terminali Türkiye'nin en yeşil ve gölgesi bol olan bir yer haline getirilirse önemli bir misyon yerine getirilmiş olur kanaatindeyim. Yetkililere konuyu iletmenizi rica ediyorum.
Sevap kazanırlar ve hayra girerler.."

Emekli İnşaat Mühendisi Zekai AKYOL

*Diyet peynir neden yok?

"BESAŞ satış yerlerinde satılan ürün çeşitleri devamlı olarak artma gösteriyor. Fakat onca ürün arasında 'diyet beyaz peynir, kaşar peynir ve mihaliç peynir' yok, bulamıyoruz.
BESAŞ firması yöneticileri bu eksikleri de giderebilirlerse çok memnun olacağız."

Şerife YILMAZ

*"Problem olursa bakarız"

"Kentimizde şu an İstanbul Caddesi, Panayır, Soğanlıköy ve daha birçok yerde siteler yükseliyor. Kimilerinin resimleri reklam panolarında yer alıyor.
Panolarda olmayan tek şey burada oturanların gidecekleri sağlık ocakları ve bu sitelerdeki çocukların gideceği ilk-orta-lise ve diğer okullar.
Okul ve sağlık sorunlarını düşünmeden imar izinleri veren belediye başkan ve yetkililerine soruyorum?. Bu şekilde trafik yoğunluğunu nasıl azaltacaksnız?.
Geçerli planlama anlayışı ise şu: 'Problem olursa bakarız.'
Oysa modern şehircilikte insanların yaşadıkları bölgelerde eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaktır.
Lütfen imar izni verirken, kentsel dönüşüm yaparken insani ihtiyaçları baştan çözelim."

Ekrem Hayri PEKER Kimya Mühendisi

*97/A'ya ne oldu?

"Osmangazi ilçesindeki, Emek beldemiz ile Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında çalıştırılan 97 numaralı otobüs hattına bir süre önce 97/A hattı da eklenmişti.


Yeni ihdas edilmiş bulunan bu hat nedendir bilinmez, bir iki gün sonra seferden kaldırıldı, bizlere büyük kolaylık sağlayan bu hattın kaldırılmasıyla sevincimiz de yarıda kaldı..
97/A'nın tekrar çalıştırılmasını bekliyoruz."

*Bölge sakinleri

Kumsaz sahili çekek yeri mi?

"Gemlik ilçesi, Kurşunlu sahillerinin devamında bulunan Kumsaz kıyıları son zamanlarda sandallar ve bazı deniz tekneleri için adeta bir 'çekek yeri' haline getiriliyor.
Kamyona yüklenip getirilen sandal ve bazı irili ufaklı tekneler Kumsaz sahillerini dolduruyor. Neredeyse yazlıkçılar için denize girmeye yer kalmayacak bu gidişle."

Feridun T.

*BOİ'nin dikkatine

"Nilüfer, Ataevler Mahallesi'ndeki pazaryeri yanındaki (Onur Market yanı) BOİ'nin durağında bulunan araç geçiş saatleriyle ilgili listenin yarısı yırtılmış, yarısı da hiç okunmuyor.
Bu durak bölgeye çalışan tüm otobüslerin yolcu alıp indirdikleri önemli bir nokta. Ancak otobüsünü bekleyen yolcular aracın ne zaman geleceğini öğrenmek istediğinde tamamen çaresiz kalıyor.
BOİ sayın yöneticilerinin bu eksiği gidermelerini istirham ediyoruz.
Peşin teşekkürlerimizle.."

Aytül SARAÇLAR

*ÖZÜR;

Dün köşemizde okurumuz Sn. L.K imzalı 'Torbanın ağzı gibi büzülen yol' başlıklı yakınmalarda yer alan fotoğraflardan biri teknik bir hata sonucu yanlışlıkla yayınlandı..

Konu ile ilgili fotoğrafı bugün bir kez daha yayınlıyor ve okurlarımızdan özür diliyoruz.

E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.