Hava Durumu

23 Nisan Mahallesi'nde geri dönüşüm problemi

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 08:05

"Altınşehir Mahallesi'nde yaşadım ve Nilüfer Belediyemiz'in modern belediyecilik uygulamaları ile gülümseyen bir vatandaşım.
Şimdi de 23 Nisan Mahallesi 257.Sokak no:7 Prestij Royal Apartmanımız'a taşındık. Belki de apartmanımız yeni olduğu için maalesef Altınşehir'de geri dönüşümlerimiz düzenli olarak toplanırken burada geri dönüşümlerimiz toplanmıyor.
Bu nedenle 57 daireli apartmanımız için 7-8 tane geri dönüşüm kutusu bırakılmasını ve 23 Nisan Mahallesi 257. Sokak'tan geri dönüşümlerin periyodik olarak toplanmasını rica ediyorum.
Nilüfer Belediyesi'nin benzer talepleri aynı gün içerisinde gerçekleştirdiğini köşenizde okuyordum. Umarım bizim bu talebimiz de aynı çeviklikle olumlu şekilde yanıt bulacaktır.
Ayrıca geri dönüşüm toplama işinin en iyi uygulandığı yer Nilüfer Belediyesi diye biliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Ama bu atıklarla ekonomiye bir katkı var mı, yılda ne kadar tasarruf sağlanıyor konularında bilgilendirmeler yapılmıyor.
Nilüfer Belediyesi'nden gazetedeki köşeniz aracılığıyla veya ilgili billboardlarla geri dönüşümün getirdiği ekonomik faydalardan bahsedilmesini ve halkın bu konuda daha da teşvik edilmesini rica ederim.
Saygılarımla.." - Serhan ÖZKAYA

OXFORD GİBİ KÖYÜN YÖRÜK KADINLARI!..

Keles'in Belenören Köyü kadınları, geçenlerde defileden folklora, tiyatrodan müziğe profesyonellere taş çıkardılar.
Türkücü Emel Örgün'ün de sahne aldığı gecede Tayyare Kültür Merkezi doldu taştı.
Üniversite mezunu sayısının çokluğuyla bilinen ve bu özelliğiyle adı Oxford'a çıkan Belenören Köyü kadınları, sergildikleri gösterilerde izleyenleri büyüledi.
Zengin içerikli bir programla izleyicilerin karşısına çıkan 'Yörük kadınları' büyük alkış aldı.
Özellikle 'Kına Gecesi'nin büyük ilgi gördüğü gecede ünlü türkücü Emel Örgün, yöre türküleri söyledi. Nazire Işık Alper, Selime Haydarlıoğlu, Pembe Asa ve Meltem Çakın tarafından hazırlanan gecede ninniden ağıta pekçok gelenek canlandırıldı.
Yöresel deyimlerle ilgili bilgi yarışmasının da yapıldığı gece BELDER tarafından düzenlendi. Ninelere ait çeyiz sandıklarından çıkarılıp giyilen yöresel kıyafetler göz alıcıydı. TKM'de yoğunluk nedeniyle ayakta izlenen gösterilerin devamı bekleniyor..
Daha nice başarılara..

TEHLİKELİ MERDİVENLER

"Osmangazi, Demirkapı Mah., Derebaşı Sokak'taki merdivenlerimiz çok bakımsız ve basamak zemininde dengesiz noktalar var.
Geçen kış bu merdivenlerde ayakları kayıp yere yuvarlanıp düşen sakinlerimiz de oldu.
Osmangazi Bld.'in fotoğrafını gönderdiğim merdivenlerde gerekli bakım ve onarımı yapmalarını semt sakinlerimiz adına rica ediyorum.
Saygılar." Ergun S.

YILDIRIM'IN KALBİNDE BUSKİMATİK BULUNMUYOR

"Yıldırım Mahallemiz'de elektronik kart ile su yükleme cihazlarının olmayışı ciddi problemler oluşturuyor.
Yıldırım ilçesinin merkezi Mesken Meydanı'dır. Yani Bursa'nın merkezi nasıl ki Heykel semti ise, Yıldırım'ın merkezi de bu meydan; yani Ertuğrulgazi Mahallesi'dir. Ayrıca bu mahallede halen 1000 yeni konut inşa edildi ve bölge kentsel dönüşüm bölgesi ve merkezidir. Terminal'e çalışan toplu taşım araçları gibi tüm otobüsler de buradan geçmektedir.
Şu an Mesken Meydanı'nda MATİK'i olmayan tek kurum BUSKİ'dir.
Acaba diğer tüm kurumlar buraya matik cihazları koyduğuna göre onlar yanlış bir iş mi yapmışlardır?. Aklın yolu bir. Burası merkezdir. Bu konuyu defalarca ilgililere aktardık ama çözüm üretilmedi..
Aşağıda BUSKİ tarafından konulan cihazların nerede olduğunun dökümü var. İlglilerden ricamız, belirttiğimiz bölgeye de MATİK cihazı konulmasıdır.
1: Zümrütevler, Çiçek Cd. - 2: Millet Mh. Cengizhan Cd. - 3: 152 Evler Mah. Eğitim Cd.- 4: Mimarsinan Mah. Emniyet Cd. Şevket Yılmaz Hastnesi karşısı- 5:Şükraniye Mh. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı- 6: Erikli Mh. Eflak Cd. - 7: Arabayatağı BursaRay İstasyonu
Mahalle sakinleri

O ŞİŞELER YA BİR KAZAYA SEBEP OLSAYDI?...

"Günümüz dünyasında çevre ve doğanın önemi her geçen gün artıyor. Ne acı ki, çevremizi bizler kirletiyoruz. Üstelik bilerek.
8 Aralık 2018'de, Bursa çevre yolunun Mudanya çıkışında rastladığım olay, hepimize pes ettirdi. Saat 18.30 sıralarında önümüzde seyreden 16 JOC 96 plakalı beyaz bir Renault marka aracın sürücüsü, üstelik hareket halindeyken yan camını açıp, yola bir poşet dolusu cam şişe fırlattı.
Hepimiz şok olduk.
Sürücü hem trafiği tehlikeye soktu, hem çevreyi kirletti, hem de trafik kurallarını
hiçe saydı. İlgililere bu sorumsuz araç sürücüsü hakkında duyuruda bulunuyorum.
Saygılarımla."
Çevreye ve trafiğe duyarlı bir vatandaş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.