Hava Durumu

315. Sokak'ın içler acısı hali

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2017 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 08:01

"Bizler, Osmangazi ilçesi, Çekirge Mahallesi'ndeki 315. Sokak sakinleriyiz.
Sokağımız 15 yıl kadar önce Osmangazi Belediyemiz tarafından açıldı ve buraya '315. Sokak' adı verildi.


Fakat sokağımıza şimdilerde girmekte çok güçlükler çekiyoruz. Sokağımızda aydınlatma yok. Geceleri ise her taraf zifiri karanlıklar içinde kalıyor. Araçlar da bozulmuş olan düzensiz ve bakımsız yol nedeniyle giremiyor.
Sokak girişindeki rögarlar da arızalı. Yağışlı havalarda en küçük yağışlarda bile tıkanıp kalıyor. Her taraf gölcükler ve çamur deryası içinde..

Kuru havalarda da evlerimize devamlı şekilde toz bulutları giriyor. Devamlı şekilde toz solumak zorunda kalmaktayız.
Belediyemizin sokağı hiç değilse bir kepçeyle düzeltmesini ve gerekli aydınlatmaların yapılması için UEDAŞ'la acilen temasa geçmesini istiyoruz.
Gönderdiğimiz fotoğraflar sokağımıza ait yakınmamızla ilgili açık belgelerdir..
Saygılarımızla.." Çekirge 315. Sokak SAKİNLERİ

Otobüsümüzü göremiyoruz

"Bağlaraltı Mahallemizdeki 2.Cadde üzerinde bulunan Hz.Ebubekir Camii önünde bulunan otobüs durağında ekte görüldüğü gibi 23/A otobüsleri gelişigüzel şekilde park ediyorlar..
Durum bu şekilde olunca durakta otobüs bekleyen vatandaşlar gelen aracı göremiyor ve bu yüzden yola çıkmak zorunda kalıyorlar.


Ayrıca, usulsüz parklanmalar yüzünden yolumuz da çok daraldığı için trafik seyir güvenliği de olumsuz yönde etkileniyor.
Bu konu hakkında sayın ilgili makam sahiplerinin bölge sakinlerine yardımcı olmalarını çok rica ediyoruz... Saygılarımızla" Haber Hattı

İşler ne zaman tamamlanacak?

"İstanbul Yolu'nda (Yeni Yalova Yolu), As Merkez AVM karşı köşesinde araçların dönüş yapabilmeleri için inşaatına başlanılan trafik üstgeçit köprüsündeki çalışmalar uzun zamandan bu yana durmuş vaziyette.
Böylesi işlek ve ağır trafiğin olduğu ana caddedeki üstgeçitte hiçbir çalışmanın yapılmaması buradan dönüş yapmak isteyen sürücülere büyük zorluk yaşatıyor. Cadde üzerinde de uzun mesafelerden dönüş yapılırken trafik daha da yoğunlaşıyor.
Ayrıca; Nilüfer Küçük Sanayi üstgeçit kavşağındaki şerit genişletme çalışmaları da birbuçuk aydan beri devam ediyor. Bir türlü tamamlanmıyor. Sabah ve akşam saatlerinde bu yüzden aşırı yoğunluk yaşanıyor.
Çünkü üç şeritli yol mecburen iki şeride iniyor.
Bir hafta içinde yapılabilecek iş birbuçuk aydan beri devam ediyor.
Buradaki iş daha ne kadar sürdürülecek belli değil?.
Bu arada, BUTTİM'in arkasında kalan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yol İşleri Daire Başkanlığı'nın ana şantiyesi önündeki asfalt yol iki aydan beri berbat halde. Bu kesimde kanalizasyon çalışmaları yapılmıştı. İşler bitti ama daha sonra buralara mıcır döküldü.. Asfalt yapılması için ne bekleniyor?.
Üstelik buradan asfalt işlerinde kullanılan makineler çıkış yapıyor. Bu makineler ile belirttiğim kesimde yarım saat içinde asfalt işi yapılabilir, sorun tamamen biter, buradan geçen araçların sürücüleri de zorluk çekmez.
Sayın Büyükşehir Belediye Bşk.Alinur Aktaş ve ilgililerin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla.."Oğuz GÜREN

İntizam Mahallesi'nde intizamsız aydınlatma

"Osmangazi İlçesi'ndeki İntizam Mahallesi, Yatık Sokak No:8'deki Buket Apartmanı önünde bulunan sokak aydınlatma lambasının armatür kısmı çok yamuk bir şekilde duruyor ve bu da sokağımızı tam anlamı ile aydınlatmaktan uzak kalıyor.


Lambanın takılı bulunduğu armatürün sokağı tam manasıyla aydınlatması için düzeltilmesini ve gerekiyorsa da bu direğin kaldırılarak enerji hatlarının yeraltına alınmasının sağlanmasını rica ediyoruz... Sorunun giderilmesi için konuyu UEDAŞ sayın yetkililerinin dikkatlerine sunarız. Saygılarımla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Bilet fiyatları neden çok pahalı?

"Hafta başında Çekirge Devlet Hastanesi'ne gittim. 65 yaş ücretsiz yolcu kartım var. Ama almayı unutmuşum. Bunun için hastane karşısındaki BOİ Hareket Şefliği' gişesinden tek bir bilet almak istedim.
Tek bir biletime dört lira istendi. Şaşırdım. Acaba farkında olmadan bir yanlışlık mı yapıldı yoksa şehir içinde belediye otobüsleriyle seyahat etme imkanımız böylesine pahalı bir çizgiye mi çekildi?.
Malum, dolmuş fiyatları bile iki lira iken BOİ için alınan dört lira epeyce fazla..
Bu konuda ilgililerce bir aydınlatma yapılmasını rica ediyorum." sAdının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.