Hava Durumu

35/H hattı için iki güzel öneri

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 07:59

Osmangazi ilçesi, Yenibağlar bölgesinde oturmaktayız. Beşyol yönüne gitmek için Hamitler Merkez Cami durağından geçen 31/A hat numaralı otobüsü kullanıyoruz.
Fakat bu durak Hamitler TOKİ bölgesine, Kent Mezarlığı'na ve Yenibağlar semtine çok uzak kalıyor.
Merinos'tan gidiş ve dönüşte geçen ring 35/H için Çarşamba'dan yaptığı dönüş yolcular için bir ölü bölge halinde..
Bölge sakinleri olarak isteğimiz 35/H hat numaralı otobüsün güzergahının daha kullanışlı hale getirilmesi olacaktır.
Yeni güzergah önerilerim, çizdiğim krokilerle belirtilmiştir.
1. Önerim: Bursa Kent Mezarlığı'ndan kalkan 35/H numaralı otobüsün Kent Meydanı durağından geçtikten sonra Çarşamba semtine yönelmesi yerine Fevzi Çakmak Caddesi'ne çıkmadan Kent Meydanı Kavşağı'ndan dönerek İstanbul Caddesi'ne, Beşyol Kavşağı'ndan Etibank Caddesi yönüne devam edip Kükürtlü tarafından İzmir yolu istikametine çıkması şeklindedir.
2. önerim ise Kent Mezarlığı tarafından gelen otobüsün yine Kent Meydanı Kavşağı'ndan dönerek İstanbul Caddesi yönüne devam ettikten sonra Avrupa Konseyi Bulvarı üzerinden Soğanlı Hayvanat Bahçesi önünden geçerek Soğukkuyu'da güzergahına devam etmesi şeklindedir.
Ulaşımda mağdur olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza bu uygulama ciddi rahatlık sağlayacaktır.
Bu şekliyle 35/H hattı daha çok tercih edilecek ve yolcu sayısında ciddi artışlar olacaktır. Yenibağlar, Hamitler TOKİ, Yunuseli bölgesi Beşyol'a, Hayvanat Bahçesi'ne kolaylıkla ulaşmasının yanında Beşyol, Fatih, Kemerçeşme, Yeşilova, K. Balıklı, Etibank, Çiftehavuzlar, Çirişhane, Soğanlı, Mehmet Akif mahalleleri de tek araçla Yenibağlar bölgesine, Kent Mezarlığı'na ulaşmış olacaklardır. (31/A hat numaralı otobüs Kent Mezarlığı'na, Yenibağlar bölgesine uzak kalmaktadır.) Önerilerimden birinin BURULAŞ ve belediye yetkililerince değerlendirileceğini umuyor, kolaylıklar diliyorum. Saygıyla. "
Bölge sakinleri

İKİ TEHLİKELİ OTOBÜS DURAĞI

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi'nde bulunan B/3 hatlı otobüsün uğradığı BOİ'ye ait durağın büyük bir camı yaklaşık iki aydan bu yana tamamıyla kırık halde duruyor. (Fotoğrafta)
Kırık cam parçaları durak çevresine yayılmış durumda. durakta bekleyenler için bir tehlike oluşturmardan kırık camların kaldırılması ve gerekli onarımın da yapılmasını rica ederim.
Firuzan SEVEN

BİR KIRIK CAMLI DURAK DAHA:- "Nilüfer bölgemizdeki Nilüfer Hatun Caddesi'ne açılan Pamuk Sokak başındaki Belediye Otobüs Durağımız'ın arka kısmında bulunan bir cam bloku kırılmış ve tuzla buz olmuş.
Kırık camların bütün parçaları durağın içinde yaklaşık bir haftadan bu yana duruyor. Bu durakta otobüslerini bekleyen semt sakinlerimiz ve özellikle çocukların her an kırık cam parçaları yüzünden başlarına olmadık kazalar gelebilir.
Durağın içini adeta kaplayan ve çok küçük parçalara ayrılan kırık cam parçalarının temizletilmesi ve durağa yeni bir cam takılması için sayın yetkilileri uyarıyorum. Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ORHANGAZİ BELEDİYESİ'NİN DİKKATİNE

"Fotoğrafını çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğimiz fotoğrafta yer alan yerin konumu Orhangazi ilçesi Adliye binası ile Hükümet Konağı karşısında bulunuyor..
Ayrıca hemen ilerisinde de PTT şubesi ve kapalı pazaryeri var..
Yani, bu kesimde yaya trafiği de oldukça yoğun.
Ancak, ilçe belediyemiz bu çöp aparatını görme engelliler için özel çizgili zemin karoları ile yapılan yolun tam üzerine koydurdu..
Görme engelli vatandaşlarımızın güvenle yürüyebilmeleri için herhangi bir alternatif yol da belirlenmedi.
Herhangi bir kazanın yaşanması mı bekleniyor acaba?.
Dikkatlere sunarız.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

96 HATLI OTOBÜS ÇOK GEÇ GELDİ!..

"Ankara'ya gitmek için geceden otobüs bileti aldım. Önceki sabah da Sırameşeler'den Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gidecek otobüse binmek için 9.30'da yola çıktım.. Ama 10.06'da gelmesi gereken 96 hatlı BOİ otobüsü 10.30'da geldi. O da çok doluydu ve bunun için durmadan transit geldi-geçti.
Sonuçta Terminal'den saat 11.00'de kalkacak olan Ankara otobüsüme ve dolayısı ile Eskişehir-Ankara trenine yetişemedim.
Mecburen tekrar evime dönmek zorunda kaldım.
Bu da 96 hat numaralı BOİ otobüslerinin sabah saatlerinde seferlerini artırması gerektiğini gösteriyor.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunarım.."
Muharrem ALANBEY

GLUTENSİZ YERİM AÇILIYOR

Merinos Parkı içinde yarın saat 14.30'da Bursa Çölyakla Yaşam Derneği ile Büyükşehir Belediyesi'nin 'Glutensiz Yerim' isimli kafe-restoranı hizmete giriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Dernek Başkanı Yusuf Altay, tüm Bursalılar'ı törenle açılacak olan kafe-restorana beklediklerini söylüyorlar..
Hayırlı olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.