Hava Durumu

8. Bursa Piyano Günleri ve 700 küçük piyanist!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2017 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2017 07:10

Mutlu pazarlar sevgili okurlarım.. Bugün 23 Nisan..
23 Nisan 1920, bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.
Egemenlik, yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır.
Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocukları için ilan ettiği büyük bayram kutlu olsun.
Böyle güzel bir günde sayfamızı sanat ve sanatçı kenti Bursamız'da müziğe gönül veren ve gelecek için büyük umutlar vadeden minik piyanistlerimize ayrıyorum..
Dünya Müzikleri Derneği yöneticisi Sezan Kaya 'hoşça kalın ama müziksiz kalmayın' diyerek noktaladığı mail'ini köşeme aktarırken geleceğin başarılı piyanistlerini yürekten kutluyorum.
Kaya'ya da çok teşekkürler:

***

'8. Bursa Ulusal Piyano Günleri', 700 çocuk piyanistin katılımıyla Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle Merinos AKKM'de düzenlendi.


Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle Büyükşehir Bld.'nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte minik eller piyanoda ustaları aratmadı.
Piyano eğitimi alan 5-17 yaş arasındaki 800'e yakın öğrenci 2 gün boyunca Frédéric Chopin'den, Johann Sebastian Bach'a kadar yabancı ve Türk birçok ünlü bestecinin eserlerini seslendirdi.

Minik piyanistlere daha sonra Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve diğer yöneticiler tarafından teşekkür belgesi ve madalyalar sunuldu..

Dördüncü Piyano Festivali

İşte minik piyanistlerimizle ilgili bir güzel etkinlik daha.. Hafta içinde 4.'sü gerçekleştirilen bir piyano festivali yine.
Büyükşehir Bld. Sosyal Hizmetler Şb. Md.'nün destekleriyle Özel Tan Eğitim Kurumları'nca düzenlenen '4. Piyano Festivali'nde minik öğrenciler hünerlerini sergiledi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şb. Md.'nün destek verdiği ve Özel Tan Eğitim Kurumları'nca düzenlenen '4. Piyano Festivali', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda yapıldı. Festivale, veliler de büyük ilgi gösterdi.
Programın açılış konuşmasında Büyükşehir Bld. Bşk. Vekili Muhsin Özlükurt, Büyükşehir Bld.'nin çocukların ve gençlerin boş zamanlarını kaliteli ve doğru şekilde değerlendirmeleri için farklı çalışmalar yaptığını, çocuk ve gençlik merkezlerinde verilen müzik eğitimlerinin yanı sıra farklı kurumlarla işbirliği içerisinde çocukların sanata olan ilgisini artırmayı arzuladıklarını söyledi.
Tan Eğitim Kurumları'yla birlikte düzenlediklerin piyano festivalinin de bu amaca uyduğunu belirtirken müziğin çocukların beyin ve ruhsal gelişimine katkı sağladığını ve özgüvenlerini artırdığını anlattı.
Konuşmanın ardından Özel Tan Eğitim Kurumları yöneticileri Özlükurt'a günün anısına plaket verdi. Daha sonra öğrenciler tek tek piyano başına geçip yeteneklerini sergiledi. Birçok önemli parçayı başarıyla seslendiren minikler, dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Barış için müzik: Nilüfer Orkestrası

Nilüfer Bld. ve Barış İçin Müzik Vakfı işbirliğiyle 7-19 yaş arasındaki çocuklardan oluşturulan 60 kişilik "Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası", ilk konserini bugün veriyor.


Nilüfer Bld.'nin Barış İçin Müzik Vakfı'yla hayata geçirdiği proje, meyvesini vermeye başladı. Proje kapsamında Bursa'da oluşturulan "Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası", yaklaşık 10 aylık çalışmalar sonrası Bursa'daki iki konserin ardından bugün de İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde, Barış İçin Müzik İstanbul, Barış İçin Müzik Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestraları ile birlikte konser verecek.

Konserin gişe geliri daha çok çocuğu müzikle buluşturmak amacıyla Barış İçin Müzik Vakfı'na aktarılacak.

Yeni kitaplar

'TANIDIĞIM EŞSİZ İNSANLAR':Geçen şubat ayında yitirdiğimiz Aydemir Balkan, üretken ve kolay okunan, başarılı bir yazardı.
Paris'teki UNESCO Genel Merkezi'nde 25 yıl boyunca bilimsel dallarda görev yaptı. Bu süreçte tanıştığı ünlü kişileri 'Tanıdığım Eşsiz İnsanlar' adlı kitapta topladı.
Bu ilginç kitabı şimdi Tarihçi Yayınevi okurlarla buluşturuyor.
Kitapta Atatürk, Nazım Hikmet, Yaşar Kemal ve Alparslan Türkeş'le ilgili anılar var.

Pazar neşesi

"Temel'in küçük oğlu babasına sormuş:
'Babacuğum, haçen paluklar niye konuşamayi?'
Temel cevap verir:
'Ula sok kafani suyun içine, sen de anlarsun!.."

***

Temel bir gün eşi Fadime ile sinemaya gitmiş. Gişedeki görevliye 'iki pilet lütfen' demiş.
Gişedeki kadın 'Leyla ile Mecnun' için mi?' demiş.
Temel 'hayır daa Fadime ile penum için' demiş."
(Teşekkürler Ediz AYTEKİN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.