Hava Durumu

80 yıllık onurlu tarih ve 'Zeytinyağlı yiyemem aman'

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 08:15

Mutlu pazarlar
Hemen her coşkulu programda söylenen "Zeytinyağlı yiyemem aman/Basma da fistan giyemem aman" isimli türkünün tekstil kenti Bursa'nın simgesi Merinos'la ne ilgisi var derseniz açıklayalım:
Bursa yöresine ait bu türkü 1950'li yıllarda Merinos Fabrikası'nda çalışan İhsan Kaplayan'a ait.
Rahmetli sanatçı Kaplayan, 2 Kasım 1954'te türküyü Muzaffer Sarısözen kanalıyla Ankara Radyosu'na vermiş ve türkü hemen repertuara alınmış.
Geçenlerde, Merinos Fabrikası'na yıllarını vermiş eski çalışanlar düzenlenen bir toplantıda bir araya gelirken rahmetli Kaplayan'ın eski mesai arkadaşları onu da yad ederken bu sene 8.'si düzenlenen 'Merinoslular Buluşması'nda anılar tazelendi.
Programda ayrıca 'Merinos Fabrikası 80 Yaşında Anı Kitabı'nın tanıtımı da yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Bursa Mehter Takımı'nın gösterisi beğeniyle izlendi.
Programda, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, doğal güzellikleriyle sanayi ve teknolojiyi harmanlamayı başaran Bursa'nın, modern bir şehir olmanın gerektirdiği bütün nitelikleri de bünyesinde barındırdığını söyledi.
Bursa'nın tekstil kenti olmasında başrol oynayan Merinos'ta çalışan daha nice ünlü sporcular, sanatçılar, ressamlar, müzisyenler ve siyaset adamları da yetişmişti.
'Zeytinyağlı yiyemem aman' türkümüz de işte bu sanatçılarımızdan birinin eseri.
Tüm Merinoslular'a selam olsun!..

Sevgililer Günü için çok güzel bir hatıra

Kent Meydanı AVM, yaklaşan 'Sevgililer Günü'nde sevgilileri mutlu edecek bir etkinliğe imza atıyor. 10-14 Şubat tarihinde AVM'ye gelen ziyaretçiler sevdikleriyle birlikte selfie'lerini çekebilecek.
-1 Çarşı Katı'nda 'Sevgiller Günü'ne özel kurulan ve kalplerle dekore edilen alanda fotoğraf çektirenler #sevginigöster hashtagini kullanarak sosyal ağlarda paylaşım yaptıkları takdirde fotoğraflarının çıktısını anında alarak bu özel günü ölümsüzleştiriyorlar.
Yani; birbirlerini seven çiftler için unutulmaz bir 'Sevgililer Günü hatırası'
Saygı ve sevgi dolu nice 'Sevgililer Günleri'ne..
Bu arada mutlu çiftlerde sevgilerin eksilmemesi için Psikolog İhsan Öztekin'in bir uyarısını da 'özetleyerek' paylaşıyorum:
Öztekin bağlılık ve özgürlük sınırlarının iyi belirlenmesi gerektiğini vurguluyor ve "Sen benimsin, ben seninim, formülü ilişkiyi sonlandıran en etkili formül. Çünkü ilişki mahkûmiyet alanı değil. Her birey ilişkilerinde kendini gerçekleştirmeli ve birlikteliğini kendisi olarak sürdürmeli" diyor.
Tüm yaşamda olduğu gibi ilişkilerde de değişim ve gelişimin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Öztekin 'Geçmişe takılı kalmadan, yeni durumlara uyum sağlama becerisi gösterebilmek ilişkiyi daha sağlıklı ve uzun kılar. 'Nasılsın?' diye sorun. Nasıl olduğunu sorup, gerçekten kendisini nasıl hissettiği ile ilgilenin. Ortak zevkler önemli. Ortak zevk alanları oluşturun ve geliştirin. Yapılan psikolojik araştırmalar, ortak zevkleri olmayan çiftlerin ilişkilerinin uzun ömürlü olmadığını ortaya koyuyor' şeklinde konuşuyor.

Özlü sözler

Tuncel Kurtiz'in unutulmaz 'Ramiz Dayı' replikleri: *- "Çırpınma boşuna yeğen! O hançer bir kere saplanınca, çıkarmaya kalktıkça iyice kalbine gömersin.."
*- "Değişmek zordur yeğenim. Ama bazen aynı adam olmak daha zordur. Hayat öyle yüklenir ki üstüne, durduğun yerde çatır çatır çatırdarsın.."
*- "Bazen öyle acır ki için, değiştin sanırsın. Şimdi dersin, şimdi her şeyi yapabilirim."
*- "Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur."
( Derleyen Seyit Ali ASLAN'a teşekkürler)

Müzikseverlerin pazar kahvaltısı

Müzik sevdalılarının bir araya geldikleri Dünya Müzik Dostları geleneksel pazar kahvaltısını bugün bir kez rdaha gerçekleştiriyorlar.
Bu sabah koristler ve aileleri ile tüm 'Dünya Müzik Dostları' bu kez Nilüfer, Çamlıca bölgesindeki Özen Sokak'ta tamamen doğa ile iç içe hizmet veren İTÜ Evi'nde buluşacaklar.
Aslında kahvaltı bahane; müzikle renklenen sohbet şahane.
Müziğe gönül verenlere hadi bakalım afiyet olsun..

Yeni çıkan bir kitap

'HÜRREM ERMAN/ İZLENMEMİŞ BİR YEŞİLÇAM FİLMİ":- Türk binemasının efsaneleşen film yapımcısı Hürrem Erman'la ilgili geniş bir tanıtım kitabını yazar ve yönetmen Rıza Kıraç kaleme aldı.
Türk sinema sanatına ilgi duyanların kitaplıklarında bulunması gereken eserde Adapazarı'nda sinema işletmecisi olan bir ailenin oğlu olan Hürrem Erman'ın İstanbul'a gelişi ve cesur girişimleriyle Erman Film Şirketi'ni kurması ve unutulmayan pek çok Yeşilçam filmine imza atması 'h2o Kitap' tarafından yayınlandı. Kitap, akıcı bir dille kaleme alınmış..

Biraz da gülelim

GEÇ KALMIŞLAR:- Müdür yardımcısı okula geç kalan üç öğrenciyi kapıda sırayla sorguya çekti.
"Neden geç kaldınız?."
"Ben uyuyakalmışım öğretmenim.."
"Peki ya sen?"
"Ben uyuya- kalan arkadaşımı evinden almaya gitmiştim efendim."
"Peki sen neden geç kaldın oğlum?."
"Ben de köşebaşında onların gelmesini bekliyordum öğretmenim.."
(Teşekkürler Cansu ÖZDEMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.