Hava Durumu

Afife ve sergilerle 'Dünya Kadınlar Günü'

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2018 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 08:32

Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.. Tüm kadınlarımızın bu özel gününü kutluyor, sağlık, mutluluk, üstün başarılar ve kadına şiddetin son bulduğu daha nice 8 Mart'lara ulaşmalarını diliyorum.
Kutlama gününde kentimizin güçlü firmalarından Emek Yağ Sanayi AŞ.'nin katkıları ile, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası saat 20'de, AKKM'de (Merinos) ilginç bir etkinlik düzenledi.
1919'da sahneye çıkan ilk Türk-Müslüman kadın tiyatro oyuncusu ve çağdaş Türk kadınının sembolü olmuş Afife Jale'nin o yıllarda verdiği büyük var oluş mücadelesi konserin ana teması olacak.
Cennet Türker'ce sahnelenen, Turgay Erdener'in Afife Bale Müziği'nden bölümlerin çalınacağı bu sıra dışı teatral konseri şef Kıvanç Tepe yönetecek.
Bu çok özel ve duygusal proje konserinde Ezgi Karakaya (mezzo soprano) ve Caner Can (kanun) solist olarak yer alacak. Ayrıca D.O.B. Şahan Gürkan'ın anlatıcı olarak yer aldığı konserde balerin Leyla Ceren Koç Afife'yi canlandıracak.

GÜZEL BİR SERGİ

Özel gün nedeniyle Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu da TKM Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde açtığı sergi 49 eserle 10 Mart'a dek açık.
Sergide, Ümran Topsakal, Naciye Küçükoğlu, Meral Eyüpoğlu, Ramazan Alper, Necla Özalan, Feryal Şimşek, Hafize Asa, Ayla Fırıldak, Necmiye Beki, Semiha Güneş, Güler Akın, Zafer Özenbaş, Filiz Bilen, Ümmü Karaoğlu, Güler Aydın, Berrin Toytaş, Ahmet Yaşar, Gülbin Çeliker, Vahide Sezer, Sadiye Baştuğ, Nurdan Düzgündikiş, Şükriye Teker, Nazire Kahyaoğlu, Nurcan Sönmez, Nesrin Gündüz, Ümran Ayçiçek, Nefize Gökalp, Fatma Ayçiçek, Gülseren Yavaşoğlu, Esin Toplar, Gülnur Akın, Gürsel Erden, Ayşe Dolgun, Ayşe Sak, Vasfiye Güler, Meryem Kartal, Güler Ganiz, Belma Sağlam, Kamuran Yazan, Nejla Karaaslan, Naciye Serbest, Zehra Balpınar, Safiye Göktepe, Nermin Turgut, Kazım Çan, Zafer Yargıcı, Veysel Çeliker, Zeynep Yılmaz ve Gülşen Tavşan'ın eserleri yer alıyor.

KADININ GÖLGESİNDE

Ve bugün Zafer Plaza'da bir de rölyef sergisi var.
Hayat Boyu Öğrenme Gnl.Md.'nün 'Okullar Hayat Olsun' projesinde öğretmen Pınar Şahin'in kursiyerleriyle oluşturduğu sergide erkeklerle beraber yaşam mücadelesi veren kadınlarımızı okullara kazandırmak için Pınar Şahin, Ayşe Genç, Ayşe Paşaoğlu, Belma Boz, Elmas Ağ, Fatma Kaçan, Filiz Kurtuluş, Gönül Oğuz Ergin, Gülşen Marancı, Hilal Şahin, Nazlı Şengül, Semra Açıkgöz, Sevil Şaşıçanakçı, Sevinç Uysal, Yasemin Sakarkaya, Yasemin Zayim ve Zeynep İlhan'ın eserleri sergileniyor.

Refik Yılmaz: 'En az şikayet Gemlik'ten

Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında Baia Hotel'de bir araya geldiğimiz Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz 'köşenizi dikkatle izliyorum. Köşenize en az şikayetin Gemlik'ten gelmiş olması beni mutlu ediyor' dedi.
Yılmaz, "80'li yıllarda ilçenin çok göç almasıyla artan konut ihtiyacı nedeniyle önceki belediyeler planlamada zafiyet yaşamış. Meyve bahçelerine, zeytinliklere konutlar, siteler yapılmış.
Biz belediye olarak 484 bin metrekareyi kapsayan yeni yerleşim yerleri, yeni yollar, yeşil alanlar, okul, cami ve sosyal donatı alanları projelendirdik. Bu projeler gerçekleşiyor ve gerçekleşecek.
Örneğin; kumsallar betonlaşmıştı, kanalizasyon ve arıtma tesisleriyle Gemlik kıyıları daha cazip hale gelecek.
Bu arada eski belediyelerin borçlarını da ödüyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığımız için yeni projeleri gerçekleştirmemiz daha da kolaylaşıyor.
Örneğin Umurbey de Cumalıkızık gibi önemli bir tarihi yer. Turizm açısından Hayriye Köyü'ndeki Su Uçtu Şelalesi'ne yeni asfalt yollar yaptık. Turizm açısından bu bölge de artık dikkat ve ilgi çekiyor.
Ayrıca motokros gibi spor turizmini de geliştirdik.. Yarın, bugünden daha da güzel olacak.' dedi.
Özetle; Başkan Yılmaz çalışmaktan yılmıyor. Vaziyet bu merkezde..
Kolay gelsin Başkan.

Kadınlarımız başımızın tacı

Mudanya Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, cadde ve sokakların temiz kalması için ter döken emekçi kadın belediye çalışanlarını unutmadı.
Temizlik İşleri Md.'nde görevli Münevver Acaroğlu'nun gününü kutlayan Başkan 'Bizim için her gün Dünya Kadınlar Günü. Alın teriyle, emeğinle çalıştıktan sonra böyle işlerin kadını erkeği olmaz. Senin gibi bir çalışanımız olduğu için mutluyum. Yaşlısından gencine çocuğundan engellisine Mudanyalıların her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olan Zeytin Dalı, Uğur Böceği projelerimizle, kentimizde yaşayan kadınlarımıza istihdam yaratmış olduk. Sevgisini, emeğini ve güvenini bizden esirgemeyen tüm kadınlarımız başımızın tacıdır. İyi ki varsınız" dedi.

Yıldırım kadınla güçlü

Yıldırım Bld. ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklığında YIL-MEK Resim Kursu öğrencileri Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Yıldırım Kadınla Güçlü' sergisi açtı.
Kursta her yaş grubundan öğrenciler var. Eğitmen Embiye Kayalar. 'Kurslarımızla ev ekonomilerine de katkı sağlanıyor. Sergide ressamlar ile yarışacak el emeği eserleri görmek bizleri mutlu ediyor. 60 kursiyerimizce hazırlanan 60 eser, 11 Mart Pazar'a kadar ziyarete açık'diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.