Hava Durumu

Ağaç dikimine devam, okura selam!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2020 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 08:31

Değerli okurlarım;
Köşemize gönderilen öneri ve yakınmaları buradan yetkililere iletip Bursa'da pek çok sorunun çözümüne katkım olabildiği için mutluyum.
Şehrin neresine gidersem gideyim köşemizde yer alan bir sorunun giderildiğini görmek sevindirici.
Hele yeni fidan dikim talebi sonrası binlercesinin toprakla buluştuğunu görmek ve bu fidanların büyüyüp geliştiğini gözlemlemek çok hoş..

Çevre ve yeşil duyarlılığıyla tanıdığım okurum Endüstri Yüksek Müh. Sn. Serkan Özgiray da önerisiyle Beşevler Bölge Parkı'na bu sene de 20 kadar yeni fidanın dikildiğini müjdeliyor ve şunları ekliyor:
.....
'Erdal abi, Beşevler Bölge Parkı'nda halen 15-20 adet çınar ağacı fidanı dikilebilecek kadar boş alan var. Bunları da köşenizden duyurmak istiyorum. Bu fidanlar da dikilirse parkın her yeri bol gölge veren ağaçlarla kaplanacak.'
.....
Elçiye zeval olmazmış. Madem yeşil Bursa'da yaşıyoruz, o halde ağaç dikmeye devam, Serkan Bey'e selam!.
Dilerim Büyükşehir Bld. bu güzel öneri üzerine boş yerlere yeni fidanlar diker ve bunların gelişimini de sevinçle izleriz.

GÜRSU İSTASYONU VE ÖNEMLİ BİR İDDİA!..

"Geçenlerde BursaRay Gürsu İstasyonu'na gittim. Yoğun bir duman ve fabrika bacalarından çıkan pis koku vardı. Sanki zehir soluduk. İstasyon güvenlik görevlisine 'bu kadar ağır bir koku ve dumanda nasıl duruyorsunuz maskeniz yok mu?' diye sordum.
Bana 'amir ve müdürlere çok söylendi ama sonuç yok' dedi ve akşam saatleri ile cumartesi günleri daha yoğun duman olduğunu söyledi.
Sorun, fabrika bacalarına filtre takılmadığından kaynaklı olduğunu iddiasına üzüldüm.
Denetimlerin göstermelik değil, sürekli olması gerek. Saygıyla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

UEDAŞ'IN DİKKATİNE

"Nilüfer'deki 29 Ekim Mah. Turan Dursun Cad. Simit Sarayı karşı köşesindeki yaya geçidi ve tam karşısındaki yaya geçitleri geceleri çok karanlıkta kalıyor.
Bu durumda yayalar araç sürücülerince görülmüyor, tehlikeler yaşanıyor.
UEDAŞ'ın bu noktaya aydınlatma donanımı yapmasını bekliyoruz. Saygılar." Çevre sakinleri

ALO, BURASI OSMANGAZİ

GEÇİT'TE TEMİZLİK: - "11.1.2020 köşenizde bir okurunuzun 'Geçit'ten Başkan Dündar'a' başlıklı şikâyetine yer verilmiştir.
Geçit Mahallesi, Gelenek Sokak'ta belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ilgili ekiplerince görev ve sorumlulukları dahilinde kalan konularda temizlik çalışması yapmıştır.
Konuya duyarlı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

ENERJİ SARFİYATI

"6 Ocak'ta yayınladığınız Çamlıcı Mah.'ndeki Güldeste Parkı'nda bir süredir gündüzleri devamlı yanan aydınlatmalar için köşenize gönderdiğim fotolu bir uyarı üzerine gerekli önlem alındı ve boşuna enerji sarfiyati engellendi. Size ve ilgililere teşekkürler." Bölge sakini K.T

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.